torsdag 19 november 2015

Vinterns första snö, juligt diskmedel och julbak!

Hej mina underbara julvänner!

Idag skedde det! Syrran (som så gott som alltid kliver ur sängen tidigare än mig på morgonen) ringde och väckte mig och sa att nu snöar det! Jag kastade mig ur sängen förstås och stod genast med näsan tryckt mot fönstret:) Ja, det var inte stora flingor och inget som låg kvar men det kom vitt från himlen och bilarna hade fått snö på sig:) Underbart! Självklart gjorde jag mig ordning snabbt så att jag och hundarna kunde gå ut och njuta av den vita nederbörden - det lilla som kom..!

 
Faktum är att en stund senare började det snöa sådana där underbara stora snöflingor och ett tag var det riktigt vitt och mysigt på gräsmattorna:)


Sedan har vi haft snöblandad nederbörd hela dagen och nu på kvällen är det 3 minusgrader och några vita små fläckar här och där. Jag är bara så glad att jag sett lite snö; man har ju nästan gett upp hoppet efter den här vansinnigt milda hösten...! Jag bor ju faktiskt i norrland, även om det är den södra delen:) Nu är det bara att hoppas att minusgraderna håller i sig och att vi får se mera vitt till julen:)

På eftermiddagen var jag och handlade mat  och dricka till adventsfikat mm med mamma. Vi fyndade lite julklappar också, och jag köpte hundgodis till hundarnas adventskalender - eller adventsburk som det egentligen är:)
När jag julpyntar hemma så vill jag att ALLT ska ha jultema; handdukar, kuddar, dukar, dynor, duschkräm, lampor, mattor mm mm - ja, ni förstår vad jag menar:) Förra året hittade jag ett underbart apelsindoftande juldiskmedel som var superbra, men det har jag tyvärr inte sett i år. Men idag på Lidl hittade jag det här juldiskmedlet som luktar vanilj! Jag älskar vaniljdoft så självklart fick ett par flaskor följa med mig hem:) Jag testade det nu på kvällen och det var helt godkänt så jag kan rekommendera det; bara 10 kr:)


Nu på kvällen bakade jag chokladkakor...


...och jag älskar verkligen utseendet på dem; så snöiga och fina! Receptet kommer ifrån årets Allt om Mat Julspecial.
Dessutom slängde jag ihop sega saffransdrömmar...


...vilket är trevliga kakor om man vill ha variation på saffransbaket:)

Julkram!

Annie

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt när det blir lite vitt ute, lite ljusare blir det på en gång. Ha en riktigt trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Här har vi också äntligen fått första snön! Alldeles för sent, men väl på tiden. Så goda dina kakor ser ut!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!