tisdag 24 november 2015

Lägesrapport - 5 dagar kvar till Adventsfikat!

Hej mina underbara julvänner!

Dagen började inte bra, då jag var FRUKTANSVÄRT trött när jag skulle kliva ur sängen..! Dessutom hade jag en hemsk magvärk (pga av menssmärtor) och det kändes som om det här skulle bli en väldigt lååång och tung dag. Men efter några hundpromenader, lite frukost och värktabletter så kändes det tack och lov bättre och jag tog mig en titt på dagens planering:

Två drömrullar (chokladrulltårta med smörkräm som är väldigt poppis-därför behöver jag två), mintkyssar, gluten/laktosfria chokladkakor, skumtomtefudge, dumlekakor.

Så här gick det:

Drömrullarna är gjorda! Jag har genom åren haft en hel del problem med de här rulltårtorna (deg-rand i mitten, sockerkaka som går sönder, papper som inte vill lossna...) så jag är inte så förtjust i att göra dem. Dock har jag lärt mig en del knep och i år gick allting tack och lov problemfritt så nu ligger de i frysen, där jag har plats igen eftersom jag har ätit upp mina saffransbullar...snyft! Och inte har jag tid eller plats att göra nya innan nästa vecka...snyft igen!

Jag har gjort mintdelen av mintkyssarna och de blev faktiskt riktigt goda. Jag använde Leif Mannerströms recept vilket var enkelt att göra - hans recept har hittills funkat riktigt bra måste jag säga. Dock stelnade smeten väldigt fort så jag hann inte riktigt med; istället för 50 klickar så fick jag bara till drygt 20! Men de smakade så bra och var så enkla att göra så det blir nog kanske en sats till innan söndag. Chokladen har jag på en annan dag.

Jag bestämde mig för att skippa de gluten/laktosfria chokladkakorna eftersom jag i år kommer att ha gluten/laktosfri chokladbrownies mm, så även om man har allergier och är sugen på choklad så finns det nog med saker att äta.

Skumtomtefudgen gjorde jag igår, så istället gjorde jag gluten/laktosfri chokladfudge som stod på gårdagens lista. Jag bakade också Dumlegrottor...


...vilket var nya kakor för mig och de såg lite roliga ut eftersom dumlekolorna (med pepparkakssmak) inte flöt ihop så mycket som jag trodde de skulle göra, men det påverkar nog inte smaken:)

Jag börjar få bort saker från borden mm nu vilket känns skönt. Dock kände jag igår att jag inte var helt nöjd med mitt juldekorerade vardagsrumsfönster. Det var något som saknades, trots att jag kör på 'more is more'. Men idag så bestämde jag mig för att tillföra ännu en ljusslinga som jag lindade runt gardinstången...

...och då såg det genast mycket mer enhetligt ut, för att inte tala om hur fint det röda glittret glittrade tillsammans med de små lamporna:)

 Och så här ser det ut på kvällen...

 
Det är bara snö utanför som saknas...!


Imorgon har jag tvättstugan, så jag får se hur mycket annat jag hinner/orkar göra...

Julkram!

Annie

1 kommentar:

  1. Vad mysigt det ser ut! Längtar tills jag har fått pyntat här hemma :D
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!