måndag 23 november 2015

Lägesrapport 6 dagar innan Adventsfikat!

Hej mina julvänner!

Efter en relativt lugn helg med lite välbehövlig vila så är det nu nedräkning inför Adventsfikat på söndag. Dock har jag lite svårt att fatta att det faktiskt ÄR nu på söndag, och det känns som om jag går på någon form av halvfart fortfarande. Därför började jag dagen med att skriva en planering för hela veckan så att jag har lite koll på läget och inte bara 'famlar runt' hela dagen.

Dagens uppgifter: Baka mera saffransskorpor (mormor ska få med sig en burk hem när hon kommer på söndag), göra rischoklad (har en systerson som ÄLSKAR rischoklad!), göra chokladfudge, göra rent på vardagsrumsborden, pynta det som är kvar.

Så här gick det:
Saffransskorporna står i ugnen och torkar nu så det är fixat.
Rischokladen står i kylen så den behöver bara hackas i bitar och läggas i burk.
Jag har inte gjort chokladfudgen men däremot testade jag att göra skumtomtefudge...

 
Jag måste erkänna att det var det mest 'skumma' - haha! - godiset jag någonsin har gjort...! En smältande rosa soppa som nästan gav mig kväljningar... Jag äter inte godis just nu vilket antagligen gjorde att jag var ännu mindre sugen på detta, men jag gjorde klart receptet så nu har jag en rosa fudge som står och stelnar... Smakade en liten, liten bit och det smakade faktiskt bättre än vad det såg ut. Jag kommer i alla fall ha en skål med rosa skumtomtefudge-bitar på bordet på söndag så får vi se om någon vågar smaka....:)
 
Jag har inte fått helt rent på borden än... När man bor på en sådan liten yta som jag gör är det svårt att få undan allt och det kräver mycket organisation och en del turer ner till källaren. Men jag har i alla fall hopp om att få kontroll på det imorgon.
Julpyntningen har gått bättre - den är i princip klar nu. Jag har inga granar och inte så mycket tomtar framme än, men annars är det klart.
 
Jag har försökt bygga upp en liten julvärld på hyllan med mina julpynt.

Jag gillar att ha ljuslyktor i form av julhus, och det här lilla huset är en av mina
favoriter:)

Mitt lilla kök i julskrud:)
Imorgon är det mycket bakning på planeringen...
 
Annie

4 kommentarer:

 1. Ditt adventsfika låter så mysigt, jag tror jag bjuder in mig själv 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att du inte bor närmare - då hade ni kunnat titta in:) Skulle verkligen vara kul att träffas:)

   Radera
 2. Vilket sött jullandskap, renen blev jättefin där. Ska lägga upp bild så småningom på vart jag satt min.
  Ditt adventsfika låter supermysigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt blivit inspirerad av dig och min mamma, och nu när jag har lite djur och stugor så tyckte jag det skulle kunna vara lite mysigt:) Och det blev det:)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!