lördag 14 november 2015

Jul hos andra, jul på toa och vinter på tyget:)

Hej mina underbara julvänner!

Idag när jag var ute med hundarna på morgonen i vårat bostadsområde såg jag de första adventsljusstakarna i några andra fönster än mina! Och nästa promenad som vi var ute på såg vi ännu flera juldekorationer i några andra fönster:) Det är verkligen härligt att den tiden på året börjar närma sig då alla gör julfint i sina fönster! Det gör hundpromenaderna MYCKET mysigare - och ibland längre för att jag älskar att gå och titta i alla fönster! Och i dessa oroliga tider behöver man verkligen något positivt att fokusera på....

 Igår kväll så storstädade jag på toaletten och gjorde julfint inför Adventsfikat - bara två veckor kvar!
Jag har en gammal förvaringshylla av plast stående där som jag dekorerade med ett par konstgjorda julröda cyklamen och en lykta med ett LED-värmeljus i.


Med tanke på att det är konstgjorda blommor och ett LED-ljus så blev det riktigt fint tycker jag:)
Det är verkligen härligt att man numera kan dekorera med ljus på ställen som annars skulle vara brandfarliga! Nu återstår bara julhandukarna - de röda badrumsmattorna är redan på plats - så är badrummet helt färdigt för julfirande:)

Annars har jag broderat hela dagen och kollat på säsongens första längdskidstävlingar på tv! Vilket var alldeles underbart! Jag roade mig också med att brodera en liten vinterbokstav åt mig själv:


Vad jag ska göra med den är en hemlis, men A:et blev ganska sött tycker jag:) Funderar på att kanske kombinera ihop de här bokstäverna med julstrumpor till syskonbarnen...vi får se om jag hinner innan jul...jag har några andra saker planerade också...haha!

Julkram till alla er andra julnördar och TACK FÖR ATT NI FINNS!

Annie

10 kommentarer:

 1. Så mysigt att det börjar bli lite dekorationer i fönstren. Om bara två veckor är det advent överallt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Jag älskar den här tiden:)

   Radera
 2. Visst är det mysigt att titta på andras julbelysning på kvällspromenaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något jag längtar till varje år:) Nu ska jag bara försöka få upp min egna julbelysning...

   Radera
 3. Jag älskar också att titta i julfina fönster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, visst är det mysigt! Och nu finns det så mycket olika saker man kan dekorera med:))

   Radera
 4. Mysigt med led-ljus, skulle behövas mer sånt i mitt hem! Tänder aldrig i mitt rum då jag går upp och ner, man vill inte lämna ens några sekunder..

  SvaraRadera
  Svar
  1. LED-ljus kan vara lite tråkigt ibland, men det är perfekt på vissa ställen!

   Radera
 5. Vilket gulligt broderi! Jag börjar bli väldigt sugen på att testa på att brodera, får se om jag kan hitta något fint enkelt jag kan ge mig på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut att du ska göra:) Det gäller ju att hitta något som både är enkelt men som samtidigt är så fint så att man är inspirerad att hålla på med det - det tar ju ett tag..:) Om jag var dig så skulle jag prova på att brodera med aidaväv som är lite större (4,4rutor/cm eller 3,3 rutor/cm) - det finns mycket fint på http://www.margaretha.se/ tex.

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!