måndag 6 oktober 2014

Mitt Nobelfirande

Ja, för mig är Nobelfesten (och allt som hör till) en del av december och mina julförberedelser. Och idag tillkännagavs det första Nobelpriset för i år, så givetvis spetsade jag öronen:) När jag var liten kommer jag bara ihåg kungafamiljen som satt uppradade på scenen på själva prisutdelningen, men allt eftersom åren har gått så har jag blivit mera intresserad av hela Nobelfirandet, speciellt pristagarna och anledningarna till att de vunnit sina priser. Pristagarnas tal på nobelbanketten brukar vara riktigt underhållande, och sedan måste jag förstås spana in alla fina klänningar på de kungliga damerna och de övriga kvinnliga gästerna på banketten.

Numera har jag min egen Nobelrutin den 10 december varje år. Jag brukar se till att jag har något gott att äta hemma, och kl 16.30 sätter jag mig framför tvn och följer prisutdelningen. Sedan går jag ut med hundarna innan jag slår mig ner för att titta på banketter hela kvällen. Samtidigt brukar jag sitta och slå in julklappar och eventuellt klä julgranen om jag har tagit in någon då. Trots att det är bara jag och hundarna så brukar vi ha det riktigt trevligt, och det passar bra att få en massa julklappar inslagna när man ändå sitter framför tvn en hel kväll:)

Brukar ni fira Nobeldagen på något speciellt sätt?

Happy Holidays,

Annie

6 kommentarer:

 1. Jag brukar också bänka mig framför Nobelfirandet, tycker det är kul att se årets mode bland damerna.
  Sen brukar det alltid vara bra reportage.

  SvaraRadera
 2. Visst är det:D Nu för tiden uppskattar jag ALLT om Nobel-inte bara klänningarna:) Jag börjar nog bli gammal...haha!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också att se Nobelfirandet, men eftersom dottern fyller år har vi ofta gäster den kvällen, då kan man ju inte slå på TVn hur som helst...

  SvaraRadera
 4. Nämen, det där planerade ni inte så bra en gång i tiden...hahaha!

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt det låter :) Jag brukar också försöka ha något gott hemma, och se det på tv. Men mer än så blir det tyvärr inte :)

  SvaraRadera
 6. Ja det har med åren blivit en 'helig' eftermiddag/kväll för mig som jag ser fram emot varje december:)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!