fredag 24 oktober 2014

Får det lov att vara lite minibiskvier till jul?

Förutom Leilas saffransskorpor, så är nog minibiskvierna det mest populära bakverk jag gör till jul varje år. Självklart gör jag minibiskvier till mitt adventsfika också - det brukar bli omkring 100 stycken. Igår och idag har jag gjort runt 70 st; hälften är en beställningsvara och hälften ska min mormor få som fyller år snart. Det är en ganska långdragen process att göra biskvier så därför brukar jag dela upp det på två dagar:

Först skållar jag sötmandel...
 
...som jag sedan maler i en gammaldags kvarn.
 
Jag vispar äggvita till den är fast och har i de malda nötterna och
socker...
 
...som jag rör till en smet och klickar ut på plåten...
 
...och gräddar i 10-15 minuter. (Här brukar jag ta en paus och
återkomma nästa dag till nästa steg.)
 
Nu är det dags att göra chokladsmörkrämen...
 
...som jag sedan brer på biskviebottnarna och ställer dem i
frysen/kylen ett tag för att smörkrämen ska stelna.
 
Jag smälter choklad i massor...
 
...som jag dopar de kalla biskvierna i...

och sedan har jag massor av minibiskvier som familj
och vänner kan njuta av!  
Det lustiga är att jag själv inte äter biskvier, men ändå så gör jag flera hundra varje jul..:) Men tillfredställelsen jag känner när andra njuter av och uppskattar det jag bakar är väl värt det.
Om du inte är avskräckt efter du har sett alla stegen som är nödvändiga för att få till riktigt goda biskvier, och du skulle vilja ha receptet så hojta till så lägger jag upp det i ett kommande inlägg:) Det är egentligen inte så svårt - bara lite tålamodsprövande (och kladdigt) :)

Imorgon ska syrran och jag åka till Syfestivalen i Stockholm! Det ska bli sååå roligt och inspirerande! Jag förväntar mig riktigt mycket julinspirerat handarbete - ett himmelrike för en julnörd som älskar handarbete!

Happy Holidays,

Annie

3 kommentarer:

  1. Ja de brukar vara väldigt populära:)

    SvaraRadera
  2. Mums! Eftersom jag har lite svårt för mandel så tog det några år för mig att fästa mig vid beskvierna, men nu tycker jag att de är riktigt goda så jag hoppas och ser fram emot att få äta några jag också:) alla runt om tackar för arbetet du lägger ner!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!