torsdag 8 oktober 2015

Jul & Tradition + lite enkelt julpyssel:)

Hej underbara julvänner!

Efter att ha skrivit två juluppsatser om våra jultraditioner kände jag att en uppsatsskrivningspaus var nödvändig för mig...:=) Jag återkommer med resten av våra jultraditioner i morgon om allt går som planerat:)

Istället satt jag och pysslade i några timmar med pärlor. Jag hade ju världens pysselsug innan jag blev krasslig förra veckan, men sedan dess har pysselsuget lyst med sin frånvaro... Det är ju inte så bra eftersom jag hade en hel del pysselprojekt planerade; både julklappar och juldekorationer mm. De senaste dagarna började dock hjärnan bli sugen på att pärla lite, och fast jag egentligen inte har någon direkt behov av pärlade saker så kände jag att jag måste bejaka pysselsuget vad det än är för pyssel. Förhoppningen är ju då förstås att jag ska bli sugen på att fortsätta pyssla med annat:)

Såå...de här små motiven pysslade jag ihop idag...

 
 

Inte direkt Picasso-standard, men det kändes kul att pyssla igen:) Jag tror och hoppas att det hjälper mig att komma igång med resten av julpysslet också - ibland måste man ju bara köra igång, även om man kanske inte känner så där jättemycket för det:)

Något jag verkligen känner för just nu är att baka, så igår gjorde jag pepparkaksskorpor:)

 
Du milde vad det luktade gott i Våran Lilla Julvrå!! Receptet kom från ett gammalt nummer av Hembakat. De blev helt ok i slutändan men doften...! Det är nästan värt att baka en sats bara för doftens skull! Nu håller jag tummarna för att baksuget håller i sig ända fram till Adventsfikat..haha:)

Idag när jag var till mataffären så hittade jag den här jultidningen!


Jag blev jätteglad, för jag gillar verkligen den här jultidningen:) Det är mycket gammaldags jul, och mycket mysiga julminnen och julberättelser  - precis en sådan julstämning som jag älskar!
Jag tittade också lite i andra tidningar och så gott som alla gör reklam för sina julnummer - HÄRLIGT! Matmagasinets julnummer kommer t ex om bara en dryg vecka!
Nu börjar det bli mycket juligt att se fram emot!

Julkram!

Annie

1 kommentar:

  1. Åh den tidingen vill jag ha, får spana i affären under veckan som kommer. Köpte den förra året och det var lätt en av favoriterna bland förra årets jultidningar.
    Kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!