måndag 5 oktober 2015

Carinas Jullista!

Hej mina julvänner!

Är jag den enda som är såå less på det här 'sommar'vädret??

Jag vill kunna ha på mig en polotröja och täckjacka och mössa utan att svettas ihjäl! Jag är redo för kyla och varma tröjor och frost på marken! Det är inte utan att man blir lite deprimerad av detta konstiga väder och undrar om det verkligen kommer att bli en riktig jul i år?? Det hjälper väl inte att jag fortfarande känner mig trött och lite håglös efter förra veckans virus-släng...Det mesta känns lite tungt just nu.

Nåväl, något roligare än min kommer-det-verkligen-att-bli-en-riktig-jul-i-år-depp...

Min underbara syster har gjort en egen JULLISTA! Hon är ju ingen julnörd, även om jag gör mitt bästa för att omvandla henne haha! Däremot är hon en pysselnörd och har en trevlig pysselblogg där hon bloggar om sina olika pyssel. Med ett heltidsjobb, tre barn, två hundar, tre akvarier och en man som kör lastbil så blir det inte alltid så mycket inlägg kanske, men i helgen knåpade hon faktiskt ihop en JULLISTA...! Jag har INGEN ANING om varifrån hon har fått den idén haha!

Som syster måste jag ju förstås svara på den här listan, så här kommer mina svar på

Carinas Jullista (som ni kan hitta HÄR om ni också vill svara på den:))

På sommaren när fåglarna kvittrar och du ligger i hängmattan och svettas och drömmer om julen, vad är det du drömmer om då?
 
Alla mysiga jultraditioner vi har i våran familj, den mysiga julstämningen man får av alla juldekorationer, julmusik och julfilmer och helt enkelt känslan av lycka som julen ger mig:)

När julen närmar sig och julkänslorna börjar spira i kroppen, vad är det som får dem att vakna till liv?
 
När jag börjar planera årets julklappar på sommaren och börjar läsa andra julbloggar och börjar blogga på min egen julblogg.

Tycker du att stressen inför julen är positiv eller negativ?
 
Jag tycker det är positiv stress. Jag vet att jag lätt tar på mig för mycket runt julen för jag vill att alla omkring mig ska njuta av julen som jag gör, men allt jag gör vill jag egentligen göra. För mig är negativ stress sådant som man INTE vill göra. Sedan är jag inte så där jätteglad kanske när benen värker som bara sjutton för att jag står i köket hela dagarna i november/december...

Vilken låt är den ultimata jullåten för dig, den som fyller hela kroppen med värme och positiva julkänslor?
 
"Precis som min syster så måste jag säga  I'm dreaming of a white Christmas'  med Bing Crosby! Men jag älskar även 'Mer Jul' av Adolphson och Falk - den kan jag lyssna på hur många gånger som helst!

Har du några speciella minnen förknippade med just den låten?
 
Inte direkt - det är bara texter som helt stämmer in på hur jag känner för JULEN!

Har du några traditioner runt Lucia?
 
Jag vill alltid se på Lucia-tåget på SVT med lussebullar och pepparkakor som tilltugg. Tyvärr har jag ju inga egna barn, så jag har försökt att titta på syskonbarnens luciatåg när det har varit möjligt. När jag bodde i England hade jag ett svenskt luciatåg inspelat på video som jag brukade titta på på Luciadagen, bara för att få känna den där speciella  svenska Lucia-känslan:)

Hur viktiga är julklapparna i ditt julfirande?
 
För mig är julklapparna en chans att få visa hur viktiga mina nära och kära är för mig, så jag älskar att GE julklappar och planera julklappar till andra. Med åren så har det blivit viktigare att ge än att få, men det skulle vara tråkigt om man inte fick julklappar, även om jag inte har så många specifika julklappsönskningar längre...:)

Ger ni vuxna varandra många julklappar eller har ni gått över till julklapps spel eller andra lösningar, vuxna emellan? Om ni har gjort det, handen på hjärtat, saknar du att få många julklappar?
 
I våran familj så ger vi mycket julklappar till alla, inklusive de vuxna! Jag har nog mera julklappar till de vuxna än till syskonbarnen. Syskonbarnen är tonåringar och vill bara ha pengar och dyra köpta grejor, medan de vuxna kan uppskatta mera att man har tagit sig tid att göra något personligt till dem. Om vi vuxna inte hade våran LÅNGA julklappsutdelning skulle det kännas väldigt tomt på julaftonskvällen...

Kommer tomten på besök hemma hos er på julafton?
 
Nej, när de yngre får sina julklappar brukar jag dela ut dem, och när vi vuxna delar ut julklappar brukar det äldsta syskonbarnet vara tomtenisse:)

Vilken juldekoration hemma hos dig kan du inte klara dig utan på julen?
 
Adventstjärnor, julgran, stearinljus, tomtar mm mm....Går nog inte att välja en sak:)

När känner du den riktiga "julaftonmyskänslan"?
 
Det känns att det är jul 'på riktigt' när jag och hundarna kliver in hemma hos syrran på eftermiddagen den 23:e december. När vi tittar på White Christmas på kvällen så sitter jag och ryser av juligt välbehag, och när man får besöka Tomtens Verkstad kl.15 på Julaftonen; DÅ ÄR DET JUL!!

Hör alkoholhaltiga drycker ihop med erat julfirande?
 
Nej, i våran familj dricker vi inte alls på julen.

Hur stor del i erat julfirande har din religon och Jesus födelse?
 
Inte särskilt mycket. Jag är inte religiös, även om jag kan tycka att en del psalmer är fina mm.

Vilken är din bästa julklapp någonsin?
 
Jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket julklappar när jag ser tillbaka; jag minns mera julmyskänslan och jultraditioner och stunder med familjen. Men när jag som tonåring fick min första mobiltelefon i julklapp var väl ganska stort:)

Om du skulle få möjlighet att träffa jultomten en dag, vad skulle du vilja göra och vad skulle du säga?
 
Jag skulle vilja träffa renarna och provåka släden med honom. Sedan skulle jag nog bara vilja tacka honom för att han har bidragit till att göra mina jular så underbara! Och fråga om han kan hjälpa mig att bli miljonär...:)
 

Tack Syster Yster för en riktigt kul jullista!!!
 
Hoppas ni också tar chansen att svara på den:)
 
Annie

3 kommentarer:

  1. Kul att du svarade på den!

    SvaraRadera
  2. Kul lista, ska svara på den en annan dag��

    SvaraRadera
  3. Jag ska också svara, men det får bli en annan dg för nu närmar det sig läggdags!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!