onsdag 26 augusti 2015

Tecken på jul!

Therese från bloggen Therese's jul frågade vad vi hade för tecken på jul hemma? Det vill säga, saker som är framme hela året som påminner oss julnördar om våran favorithögtid!

Det här är mina tecken:

En adventsstjärna som har diskret har hängt kvar (så knölig att ta ner) hela året i vardagsrummet...


...och även lite ljusslingor som slingrar sig runt vardagsrummet i väntan på mörkare tider:)


Min tomteväggklocka i vardagsrummet:LED-tavlan från Rusta som också väntar på mörkare tider:En kylskåpsmagnet som jag köpte på en liten julmarknad på Granngården:
 


Min taklampa i hallen...


...och min takdekoration i vardagsrummet:


Sedan har vi ju högarna med jultidningar från tidigare jular som ligger i sovrummet...och alla julkokböcker som står i bokhyllan...och juldekorationerna som jag har gömt undan i bokhyllan...och alla jul-cds som ligger och väntar vid stereon...och julfilmerna i vardagsrummet...

Ja, här i Våran Lilla Julvrå är det nog aldrig riktigt tomt på jultecken...men det är ok för min del, för julen är en sådan stor del av vem jag är som person. Och ett hem ska ju reflektera den som bor där:)

Annie

7 kommentarer:

 1. Vad kul att du har så mycket juligt framme året runt, tomtelampan är ju jättehärlig. Ska nog också göra lite så kommande jular för nog är det underbart att bli påmind om julen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blir väldigt glad av den där lampan! Men kan du tänka dig, att i våras gjorde jag ändå en ordentlig röjning för att få bort julen...kanske misslyckades ändå...haha!

   Radera
 2. Hihi, ja du har ju ännu mer än jag ;) Tur man inte är ensam ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det härligt; här bland julbloggarna känner man sig aldrig knäpp...haha!

   Radera
 3. Insåg när jag läste här att jag har röda gardiner i vardagsrummet... Förvisso ihop med bruna men meningen var att de röda skulle ner efter jul... De har visserligen varit nere och tvättats men av någon anledning så åkte de upp igen. Och sen så råkar det stå en tomte i vitrinskåpet men den köpte jag faktiskt på en loppis i somras och har inte orkat ge mig upp på vinden för att lägga undan den och ställer jag den någon annanstans så är jag rädd att jag glömmer bort var så den får stå där den står ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen det där - när man väl tar sig i kragen och ska försöka ta undan saker så inser man ju att det kanske är närmare till nästa jul än förra julen - och då kan det ju lika gärna vara kvar...haha! Alla ursäkter för att göra så lite som möjligt...haha!

   Radera
 4. Haha åh vad mycket härligt!! Ska nog börja smyga fram lite bara för att det är så mysigt. Hos mig är det som sagt var mest böcker, tidningar och en stooor burk med pepparkakor i köket.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!