söndag 23 augusti 2015

Jullista från Maries Strålande Jul!

 Här kommer mina svar på den trevliga jullistan från julbloggen Maries strålande jul !

Du vaknar på julafton och inser att ”hjälp det är julafton idag, jag har inte köpt, pyntat eller fixat någonting”. Detta är en ”mardröm” som både jag och andra julbloggare har haft, det skulle ju nog inte hända någon av oss på riktigt men låt oss låtsas att det gör det. Vad gör du, hur fixar du dagen?
Precis som alla er andra julnördar så har jag drömt den här mardrömmen. Det som då var värst för mig personligen var att gå miste om alla mysiga traditioner innan julen så det skulle vara viktigt för mig att få med några sådana. Det innebär att jag först skulle ringa syrran och hennes familj, och min mamma och pappa och bjuda hem dem till mig. Pappa skulle kunna åka till affären och handla lite julmat medan jag, mamma och syrran skulle pyssla i köket på förmiddagen och koka knäck och göra fudge. Dessutom skulle jag vilja julbaka något snabbt så det skulle bli endera en mjuk saffranskaka eller mjuk pepparkaka. Självklart skulle vi ha julmusik på i bakgrunden. Sedan skulle vi äta en jullunch innan jag tar fram min inspelade Kalle Ankas Jul (har alltid sett till att jag har en inspelad version av Kalle Ankas Jul för att vara HELT säker på att jag alltid kan se programmet på julafton) som vi alla skulle titta på. Sedan skulle vi mysa på kvällen och titta på julfilmer och äta julgodis. Julklappar är väldigt mysigt men inte lika viktigt som att fira julens traditioner med nära och kära:)

Gillar du andra högtider lika mycket som julen?
Den enda andra högtid jag dekorerar inför är påsken, men inte ALLS på samma nivå som julen. Skulle med lätthet kunna klara mig utan alla andra högtider.

Om du skulle ordna en temadag för julälskare hemma hos dig vad skulle du göra?
Då skulle vi nog göra julgodis, lyssna på julmusik och titta på någon riktigt mysig julfilm:) Och prata om julen förstås!!!

Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka tillbaka till och uppleva igen?
Då tror jag att jag skulle åka tillbaka till barndomen och uppleva den jul när min familj åkte upp till Boden för att fira jul med farmor. Hemma i Stockholm var det ingen snö, men längsefter vägen norröver, så blev det mer och mer och mer snö - såå mysigt! Väl i Boden kommer jag ihåg att jag och syrran lekte i meterdjup snö i farmors trädgård, och på nyårsafton satt jag och pappa och tittade på King Kong på tvn:)

Föredrar du köpta eller hembakade pepparkakor?
Att baka pepparkakor hör definitivt till julen, men jag äter faktiskt inte så mycket av dem. Jag brukar ge en burk till pappa som älskar pepparkakor. Om jag ska köpa pepparkakor föredrar jag nog Nyåkers pepparkakor men det händer sällan. Jag är mycket mer förtjust i mjuk pepparkaka!

Vilka är dina tre favoritjulkakor?
Saffransbullar, mjuk pepparkaka och marängsnittar.
 
Vilka är dina tre favoritjulgodissorter?
Knäck, Vit citrontryffel, marängfudge...och sedan måste jag ha med våran tjinuski-kola (chokladkola)!

Vilken är enligt dig den godaste glöggen?
Jag gör en egen alkoholfri glögg med svartvinbär/lingon-smak som är jättegod!

Om du var vädergud och fick bestämma vädret en dag/år. Vilket är viktigast, snö till jul eller att det inte regnar på midsommar?
SNÖ PÅ JULEN!!!

Pyntar du med eller utan tomtar till jul?
Jag måste alltid ha tomtar till jul; nästan lika viktigt som gran:) Den finaste tomten jag har är en stor tomte som mamma sydde när jag var barn och som alltid stod vid våran gran. Jag är superglad att hon har gett den till mig, och att jag numera kan ta fram honom till varje jul och sätta honom vid min egen julgran:)  

Annie

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att läsa dina svar, minns att jag också fick titta på King Kong en nyårsafton. Har också åkt norrut en jul, från Skåne till Luleå och visst är det häftigt att resa mot vintern ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad häftigt att vi har samma minnen av King Kong - kanske var det vid samma nyårsafton till och med:)

   Radera
 2. Roligt att julplaneringen är i gång. Jag hoppas få lite inspo snart, men än så länge är det solen som lockar här =)

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa dina svar! :)

  svar: Jag äter gärna revbensspjäll, köttbullar, skinka, vörtbröd och salami, skivbar leverpastej, kokt potatis eller potatisgratäng, ägg, risgrynsgröt.. typ detta är vad jag väljer på julbordet.. som sagt. Jag vill bli lite bättre då det finns mycket jag inte smakar på :P

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!