måndag 24 november 2014

Förberedelser inför Adventsfikat!

Idag har jag fixat med lite av varje i förberedelser inför Adventsfikat. Vi byter julklappar med min mormor och mina mostrar på söndag, så jag behövde se till att alla julklapparna till dem är klara.


Sedan gjorde jag i ordning julkort inför Julkortsswapen som jag deltar i...


...och så har jag fortsatt att städa/fixa/göra i ordning hemma inför Adventsfikat...


 ...bland annat tagit fram den röda julduken till vardagsrumsbordet:D

Sedan har jag bakat Drömmar till Adventsfikat. Det som jag har bakat hittills är...

- Mandelformar
- Saffranslängd
- Kolakakor
- Chokladkolakakor
- Smartiescookies
- Pepparkakor
- Pepparkakssnittar
- Saffransdrömmar
- Saffransskorpor
- Drömmar
- Kanelhjärtan
- Nötkakor
- Drömrulle
- Pepparnötter

Jag bakar mycket till Adventsfikat varje år, men för mig är det ett sätt att få bjuda igen och tacka alla mina nära och kära som stöttar och hjälper mig under året som har gått. Sedan kommer det några som är gluten/laktosintoleranta så jag måste ha bakverk som de också kan äta. Alla som kommer - vi brukar vara runt 20 personer - får sedan ta med sig en goodiebag hem, dvs plocka med sig olika kakor/bakverk som de gillar. Det brukar vara uppskattat. Och är det något kvar efter det så fyller min systerson år den 12 december och syrran brukar uppskatta att få lite fikabröd till födelsedagsfirandet. Så på något sätt brukar allt jag har bakat gå åt till slut... Nu har jag cirka 6-8 planerade bakverk kvar att göra till söndag plus glögg, lite mera matiga tilltugg och lite enkelt julgodis. Så - JA, det är mycket arbete och jag är helt slut på söndag kväll, men alla brukar ha trevligt och verkar uppskatta julstämningen och allt jag bjuder på, så det är definitivt värt allt jobb! Och jag har 11 månader att vila upp mig på innan det är dags igen : D

Happy Holidays,

Annie

2 kommentarer:

  1. Jösses, du va allt inte dålig på att baka du! Men jag förstår precis hur du menar med att man är tacksam och vill "bjuda tillbaka" lite, precis så är jag också. + att det är otroligt kul att få bjuda in sina nära och kära och bara få umgås och ro om varandra :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är jobbigt och stressigt, men väldigt tillfredställande och hjärtevärmande i slutändan - annars skulle det inte vara 10:e året jag gör det :))

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!