måndag 28 december 2020

Sammanfattning av Da'n före dopparedan 2020

 Hej Mina Julvänner!

Hoppas att ni har haft en UNDERBAR julhelg💝. Visst känns det lite i hjärtat att det mesta av allt det julmysiga vi har gått och väntat på så länge nu är över för denna gång...😔. 

Dock måste jag säga att än så länge känner jag mig inte lika deppig som jag brukar den här tiden på året. Granen står fortfarande grön och grann - inklusive alla barren - här i stugan, julmyset fortsätter med julfilmer, tupplurar i soffan och gos med hundar. På tvn är det tack och lov spännande ishockeymatcher från Junior-VM och Kanal 11 visar fortfarande julfilmer på kvällarna. Jag är dessutom full av tacksamhet att vi kunde fira julen som vanligt med familjen, och att jag fick träffa min älskade pappa. Och när man dessutom vet att det finns ett vaccin på gång så kan man ju inte låta bli att blicka framåt med viss lättnad vilket gör det lättare att lämna julen bakom sig för denna gång. Det enda riktigt negativa just nu är vädret som efter några frostiga dagar med lite snöflingor under juldagarna nu har återgått till ett deprimerande och gräsligt mörker med ihållande regn...vad jag längtar efter riktigt vinterväder⛄❆❅!!! 

I år kan man säga att vi firade jul under tre dagar: den 23:e december, julaftonen och annandagen med pappa och hans fru. Därför tänker jag också dela upp berättelsen om vårat julfirande i tre julinlägg och se till att jag skriver dem nu när allt det julmysiga är färskt i minnet.

Så onsdagen den 23:e december vaknade vi ganska tidigt eftersom det ju inte går att somna om när julen står för dörren😉. Vissa är dock mer morgonpigga än andra...


...och har fullt upp med att spana efter jultomten och kolla in vädret.


Vi öppnade självklart våra paketkalendrar innan vi gick morgonpromenaden.


Ute var det nollgradigt och frost, och solen sken för första gången på evigheter vilket kändes underbart.


När vi kom hem efter promenaden satte jag på den supertrevliga och stämningsfulla livesändningen av Susannes Skafferi med Clara Lidström på SVT (som fortfarande kan ses i efterhand på SVT Play...TIPS!)


Och medan Susanne och Clara lagade julmat och julpysslade på tvn så gjorde jag i ordningen laxmoussen till julaftonens julbord, och gjorde den supersmarriga frostingen till LEILA LINDHOLMS MOROTSKAKA som jag hade bakat kvällen innan. Syrran och svågern dök även upp för att ta över alla mina julklappar till dem samt julgodiset och köttbullarna och laxmoussen som var mitt bidrag till årets julbord. Eftersom jag hade gått upp så tidigt så hann jag också koppla av i soffan med en julfilm och insupa julstämningen innan det var dags att promenera över till syrran och svågern för årets julfirande.


Årets första riktiga julklappar delades ut till mina pälsklingar...


...och det var toppen att slita upp mjölkpaket mm för att hitta gott godis!


Min systerdotter hade förberett ett klurig julquiz, så vi delades in i tre lag...


...och började gnugga våra geniknölar. Min systerson Simon och jag var ett lag...


...och vi hade dessutom lite extra hjälp🐾.


Det fanns fina priser för alla som deltog, och som en sann julälskare så var jag mycket stolt att vara del i det vinnande laget som norpade åt sig segern till slut🙌😉. Simon lade beslag på påsen med Cheez balls medan jag lade vantarna på fleecefilten med stjärnmotiv till mig och hundarna.


Sedan insåg vi att alla var hungriga, så syskonbarnen drog iväg (så praktiskt när de också har körkort numera) och handlade pizza och kinamat till oss alla. Medan vi väntade på maten så gick jag som vanligt runt och fotade lite juldekorationer. Årets tjusiga pepparkaksbygge som jag inte kan titta mig  mätt på...


...och en jättetjusigt dekorerad byrå i vardagsrummet.


Önskar att jag också kunde sätta ihop dekorationer lika tjusigt som syrran...😍!


Och deras köksfönster i julskrud; såå snyggt och julmysigt!


När vi alla hade ätit oss mätta på pizza, kyckling, sallad och kinamat så trängde vi alla ihop oss i deras nyinköpta supersköna och superstora soffa och satte på...


...den underbara julfilmen Polarexpressen!


Efter ett tag började vi bli lite fikasugna så då plockade vi fram årets julfika som som vanligt först och främst bestod av den godaste morotskakan men också (gluten- och laktosfria) biskvier och nötkakor som alla kalasade på.


Sedan försvann grabbarna och mamma åkte hem medan jag, syrran och systerdottern Linnea satte på den andra av julens måste-filmer för mig, den gamla amerikanska julfilmsklassikern White Christmas med Bing Crosby.


Sedan gick jag och hundarna hem runt 23-tiden. Dock dröjde det ett bra tag efter det innan jag kom i säng... Jag hade nämligen en stor disk att tackla (vill inte ha en massa disk i köket på julaftonen) och sedan slog jag in hundarnas julklappar och lade fram dem vid granen tillsammans med alla andra julklappar jag och hundarna hade fått av våra vänner.


Vi har nog aldrig haft så mycket julklappar liggandes under våran julgran, och både hundarna (som jag fick stänga ute i hallen eftersom de var så upphetsade av dofterna och paketen) och jag var väldigt uppspelta inför julaftonsmorgonen😁💓🎁🎄🎅!

Mycket julig fortsättning följer...!

Julkram,

Annie

2 kommentarer:

  1. Åh så härligt att du fick träffa din pappa! Blir alldeles varm i hjärtat. Och dina pälsklingar är så söta! Moa älskar filmen du skickade oss, hon har sett den flera gånger!
    Jag är inte lika deppig och blogg-trött som jag brukar vara så här års vilket är skönt. På ett sätt har jag nog njutit mer av nuet än någonsin tidigare. Slutet av november-december brukar vara fullproppat med julmarknader, någon liten resa, konsert, julfikor, bio osv. När allt sådant blev inställt och jag dessutom jobbade hemifrån så la sig lugnet. Hade jag fått välja hade jag självklart önskat pandemin åt fanders men det tvingade fram ett lugn som faktiskt till viss del varit skönt.

    SvaraRadera
  2. Så mysigt det låter och vilka härliga bilder.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!