tisdag 15 september 2015

En perfekt julig dag...och lite höstmys!

Hej mina julvänner!

Som alla julbloggare har konstaterat så är det 100 dagar kvar till julafton:) Då är det ganska passande att det utanför fönstret är dystert murrigt med ett höstregn som faller, och som gör hela min lilla julvrå alldeles mörk trots att det är mitt på dagen. Men inte mig emot; då får jag chans att tända lite mysiga ljus...


...baka ännu en saffrans- och apelsinkaka (ja, ju mer jag åt av den förra, desto mer och mer ville jag ha...!),  och julblogga och tänka på julen som kommer:)
Jag tycker faktiskt synd om alla stackars människor som sådana här dagar INTE längtar till julen och INTE ser glädjen i att det blir mörkare och mörkare ju närmare årets bästa dag vi kommer...!

Ännu bättre blev dagen när jag fick ett mail om den här...

.
..lilla boken (som prenumerant på Året Runt)! Självfallet var jag bara tvungen att göra en beställning, och det verkar inte dröja så länge innan den finns tillgänglig för alla att köpa:)) Jullycka!!

Nåväl, jag hade ju faktiskt en 'riktig' anledning med detta inlägg, och det var ju att svara på den härliga jullistan från Santa Baby !

(Åhh, nu börjar doften av min sockerkaka i ugnen sprida sig här i julvrån...mmmm..! Önskar jag kunde lägga in en doftlänk till den...!)

En perfekt julig dag...
äter jag: massor av lussebullar, mitt egna lagade julbord och lite knäck, marängfudge och vit tryffel med citronsmak.
dricker jag: Loka vintersmak och min alkoholfria glögg.
lyssnar jag på: Mer Jul av Adolphson & Falk, Absolut Christmas och Bing Crosby.
tittar jag på: White Christmas, Polarexpressen, A Wonderful Life och Holiday Inn.
känner jag doften av: Färsk gran och mina juliga Yankee Candle-ljus.
är jag med: Mina tre hundar, min syrras familj (syster, svåger, tre tonåringar, två hundar), mamma och pappa+fru.
bakar/lagar jag: Jag bakar lussebullar, kokar knäck, gör marängfudge, steker mina julköttbullar och kokar rödkål och brysselkål!

Dagen innan julafton ser ut så här:
Jag vaknar full av glädje att julen börjar på riktigt nu:)) Jag gör klart morotskakan med apelsinglasyr som ska med till syrran, och sedan tittar jag endera på en julfilm eller så slår jag in de sista julklapparna. Vid tretiden går jag och hundarna över till min syrras familj dit också mamma har kommit. Sedan tittar vi på Polarexpressen tillsammans medan julfikat och provsmakning av julgodiset står på deras vardagsrumsbord:) Efter det äter vi middag tillsammans, och det blir alltid något icke-julrelaterat typ pizza eller tex-mex. Sedan brukar mamma åka hem till sig och vi andra sätter oss åter framför tvn och tittar på min absoluta favoritfilm White Christmas med Bing Crosby! När han sjunger White Christmas brukar jag fälla någon tår av glädje att julen är här, eller i all fall rysa av välbehag:)) Sent på kvällen går jag och hundarna hem till oss - förhoppningsvis i ett snölandskap! - och när jag kommer hem slår jag in hundarnas julklappar och lägger dem under granen innan jag kryper till sängs alldeles för sent...:)

På julaftonskväll brukar jag:
Då har vi delat ut julklapparna som är emellan tonåringarna och oss vuxna, och vi är alldeles för proppmätta av godis och julmat för att orka äta den där gröten som vi har planerat...:) Sedan sätter vi vuxna oss ner i sofforna och börjar sakta dela ut julklapparna oss emellan, vilket är julens höjdpunkt! Äntligen får jag och syrran visa varandra vad vi har hållt på och pysslat med på var sitt håll under hösten, och varje julklapp ska beskådas och beundras och berättas om. Eftersom vi har så mycket julklappar så brukar det här dra ut på tiden... Vi kan sitta i sex-sju timmar och öppna våra julklappar:) Jag vill ALDRIG att den här stunden ska ta slut...men det gör den förstås. Och framåt morgonkvisten så går jag och hundarna sakta hemåt, full av julkänsla efter en ALLDELES, ALLDELES underbar låååång julaftonsdag. Egentligen vill jag aldrig gå att lägga mig den här dagen, för det betyder ju att julen i princip är slut...

På juldagen känner jag:...mig trött efter den lååånga julaftonen. Jag är bara hemma på juldagen -förutom några julpromenader med hundarna - och ligger i soffan med hundarna och halvsover och tänker tillbaka på julaftonen. Jag tittar nog på Karl-Bertils Julafton som jag inte hann att se på julaftonen och kanske ännu en gång på White Christmas. Framför allt känner jag det stora julen-är-slut-deppet komma, men jag försöker att skjuta upp det till efter annandag jul. Då brukar ju Junior-VM i ishockey börja också och sedan Tour-de-ski så då får jag något annat att fokusera på.
 
 
Nej, jösses vad lång det här inlägget blev...! Så går det när man sitter och höstmyser och tänker på julen...haha! Nu ska jag nog ta och smaka min nybakta sockerkaka...
 
 
...och titta på endera Holiday Inn med Bing Crosby, eller A Wonderful Life med James Stewart... jag kan varmt rekommendera båda julfilmerna!
 
Annie

6 kommentarer:

  1. Härlig läsning och så mysigt det låter med regn, det måste vara det regnet som är på väg hit snart :D Längtar efter lite höstmys inne nu. Våran katt blev så himla dålig och fick vara hos veterinären hela gårdagen så nu känns det extra underbart med lite höstfeelings :) Hoppas du har det fint, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, vad hemskt! Hoppas katten mår bättre nu? Det är såå jobbigt när våra pälsklingar är dåliga... Hoppas du får chans att höstmysa snart:))

      Radera
  2. Vad mycket julmys i ett inlägg, älskar! Ang. rudolf filmen så tror jag faktiskt hela filmen finns på youtube om jag minns rätt! Kanske inte världens bästa kvalité men bättre än inget.. Annars minns jag ju bara att den heter något i stil med " Rudolph the red nosed reindeer the movie" så det är väl bara att leta.. om du hittar den någonstans så säg jätte gärna till! :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, filmen verkade riktigt mysig! Tack för komplimangen - jag hade riktigt mysigt när jag satt och tänkte på våra jular:))

      Radera
  3. Tänk att det är mindre än 100 dagar till jul, galet!

    svar: Men jag med! Kommer vara ren lycka när alla butiker slänger upp sina julsaker! :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!