torsdag 17 september 2015

Julklappspapper och julgransdekorationer

Hej mina julvänner!
 
De senaste dagarna har jag broderat en del, men idag var jag sugen på att pyssla och ta fram mina julstämplar och dekorera mitt eget julpapper:) Jag köpte några nya stämplar på Panduros rea nyligen och min nya favoritstämpel är den här granen:
 
 
Visst är den fin?? Och den gör sig riktigt bra i svartvit också:) Så med den här stämpeln och några av de andra stämplarna jag har så, så blev det lite olika varianter på julklappspapper...
 


Helt ok tycker jag:))

Förra julen så såg jag en del julgranar som var dekorerade i metallfärger (här bland julbloggarna och i jultidningar) och jag blev lite sugen på att pröva det temat på min egen julgran. Jag är ju annars väldigt traditionell när jag dekorerar julgranen (och allt annat julrelaterat) och har mycket röda kulor tex. Jag brukar inte byta julteman från år till år heller, utan gillar att allt är som det alltid har varit:) Men som sagt var, helt plöstligt har en gran i guld/silver/brons börjat locka mig...

Så om jag skulle vara modig nog att försöka dekorera granen i metallfärger kommer nästa problem... Jag tror inte att jag har så många julgransdekorationer i metallfärger, och jag har inte råd att köpa på mig en massa som jag kanske inte ens gillar...! Då är ju nästa tanke att jag ska försöka göra något, men när det kommer till julgransdekorationer så vill jag faktiskt gärna ha köpta saker. Trots att jag annars gör så mycket själv till julen. Men så är det:)
Dock såg jag i något gammalt julnummer av Drömhem & Trädgård hur de hade gjort julgranspynt av notpapper och glitterlim, och pynten var faktiskt ganska fina:) Eftersom jag har både notpapper och glitterlim så kände jag att jag inte har något att förlora på att pröva...?
Så idag försökte jag mig också på att göra egna julgranspynt...:)

Först limmade jag notpapper på fram- och baksidan av hård kartong. Sedan använde jag pepparkaksformar som mall och klippte ut hjärtan och klockor. Därefter stämplade jag snirkliga mönster med guldfärg på dekorationerna och sist så hade jag på glitterlim runt kanten.


Glitterlimmet har inte torkat på bilden, och jag har fortfarande baksidan att göra, men så här ser de nu ut framifrån. Jag ska så klart göra ett hål och använda guldband för att hänga upp den... Jag vet inte riktigt vad jag tycker... Jag har några guldklistermärken liggande och jag tänker att jag kanske ska sätta ett i mitten av hjärtat för att ge det ännu mer bling. Med tanke på att jag bara har använt saker jag redan hade hemma så är de ju ok...? Jag skulle bara ha behövt en gran att provhänga dem i...hm... Jag gillar i alla fall guldmönstret som jag gjorde med hjälp av stämplarna:))
 
Visst är det konstigt hur något som finns i en tidning alltid ser mycket bättre ut än det som du gör själv när du sitter hemma...???
 
Annie

3 kommentarer:

 1. Man är oftast riktigt duktig på att vara självkritisk, tyvärr. Jag gillade hjärtat, speciellt med den guldiga stämpeln. (Jag fick plötsligt något mer att skriva upp på inköpslistan) tycker inte att du ska göra något mer med den, förutom baksidan. I granen tillsammans med det andra blir den jättefin. Du vet vad de säger på Project runway "Less is more"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag är i alla fall jättenöjd med de guldiga snirklarna:)) Nu behöver jag bara köpa mer guldigt glitterlim...:))

   Radera
 2. Tycker det blev fint jag :) Men så är det i alla fall för mig, ser något fint, provar själv så blir det helt annorlunda :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!