söndag 6 september 2015

Julböckerna på plats:)

Hej mina julvänner!

Idag var det faktiskt lite kyligt när jag var ute med hundarna! Så härligt det var att kunna ta på sig en jacka och dra upp dragkedjan hela vägen och känna att det nästan var för kallt med bara en t-shirt under!! Yippiee - snart kan jag ta på mig mina älskade polotröjor igen!

Efter förra veckans pysselkaos så var jag riktigt motiverad att ta itu med 'julpysselmaterialssortering', så det är vad jag har gjort hela helgen!
Jag tittade in på IKEA igår och laddade upp med en massa kartonger för förvaring och sedan röjde jag i bokhyllorna och sorterade och tog bort en del böcker (som jag inte har läst på flera år) och prydnadsaker (som på något konstigt sätt hamnar i bokhyllan när jag inte vet vad jag ska göra av dem).
När jag ändå höll på i bokhyllan så bytte jag ut mina sommarkokböcker i vardagsrummet till julkokböckerna!Det kändes ju helt onödigt att behöva göra om proceduren om någon månad...hehe!

Idag så såg jag till att allt fick en egen låda; typ Glitter, Bokmärken, Klistermärken, Spetsar mm mm. Det sista steget blir att hitta bra platser för alla lådor med det bestämde jag mig för att spara till morgondagen.

När man röjer bland sina saker så kan man ju hitta lite allt möjligt, bland annat den här ljushållaren...
Jag har haft den här liggande i flera år, och jag har ännu inte kommit på hur jag ska dekorera den...!

 
Den är stor som en mattallrik och c:a 2 cm tjock. Är det någon av er som får några idéer om vad man skulle kunna göra med den? Förslag mottages gärna!
 
Innan orken tog slut helt efter all städning/röjning/sortering, så var jag bara tvungen att dekorera några tändsticksaskar till:)
 
 
Asken till vänster har jag dekorerat med ett jättefint julmotiv som jag fick av MARIE förra året:)
 
Det kanske verkar tidigt med allt det här julpysslet, men min juldröm är att när december väl kommer så har jag gjort klart allt som behöver göras, och jag kan sitta i soffan och se varenda julfilm på tv och dricka glögg och äta lussebullar i lugn och ro medan alla andra stressar runt som galningar:))
Ja, man kan ju juldrömma i alla fall...hahaha!
 
Annie

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Eller hur? Och ändå fick alla inte plats...:)

   Radera
 2. Måla den på bottendelen och sätta fint papper på ovansidan. Och ev. Lite stämplar. Sedan är det bara att fylla på med vad du vill och har, lite fina kottar kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har två stycken så vi kanske skulle göra en gemensam drive så får du en:) Det låter som dina idéer är fler än vad jag någonsin skulle komma på själv:)

   Radera
 3. Vad fint det blev med alla böckerna och tändsticksaskarna är jättesöta��
  Jag tänkte också direkt på kottar när jag såg din ljusstake.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får väl leja min pysseldrottning till syster så att den här ljusgrejen kommer till användning till slut...!

   Radera
 4. Wow vilken julbokhylla! Klart du ska ha framme dom om du ska hinna läsa alla ;)

  Det låter väl som en jättebra plan att fixa allt i tid så att man kan njuta så mycket man bara kan när december väl är här. Ska nog försöka med samma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en bra plan...men den lyckas aldrig riktigt av någon konstig anledning...haha! Men man kan ju ha goda föresatser, eller hur?!

   Radera
 5. Gillar verkligen din julbokhylla där! :D

  svar: Åh, tänkte inte ens på att de såg ut som husen i grinchen, måste titta på filmen och inspireras till nya hus :D ... yes, mycket som ska göras innan annat julstök kör igång på riktigt :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Och börjar man nu så hinner man komma på ännu mer julsaker att göra...haha!

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!