söndag 20 september 2015

Lyckat pepparkaksbak tack vare Mannerström:)

Hej mina underbara julvänner!

Dagens bak:

Jag måste bara rapportera att de skurna pepparkakorna som jag bakade efter ett recept från Leif Mannerströms bok Mannerströms Julkokbok blev jättebra! Så skönt! Jag hade ju en misslyckad episod förra julsäsongen när jag skulle pröva ett nytt pepparkaksrecept (läs HÄR och skratta!) så jag är jätteglad att det gick bättre den här gången haha!

Pepparkakorna blev precis som jag vill ha dem; lite knapriga med en god julsmak:) De är ganska små också så det är lätt att ta sig en liten julig mumsbit när man känner för det:)


Sedan är det ju inte helt fel att jag har tre 'pepparkaksdegsrullar' kvar som jag kan frysa in och ta fram vid behov framöver:)

Nu när jag höll på i köket så började jag känna att det är dags att ta fram lite juligare köksaccessoarer; det kändes ju liksom helt fel att baka pepparkakor och samtidigt ha blommiga kökshanddukar och grytlappar etc. Därför tog jag fram de här spislocken som är lite lagom just nu (jag har lock med tomtar etc att ta fram när jag juldekorerar på riktigt). Det gäller bara att hitta lämpliga saker som 'hintar' om vinter och jul utan att skrika JUL om ni förstår vad jag menar...:))

Dagens handarbete:

Förr om åren hade jag ett par mysiga vita handdukar med tomtar på men de är tyvärr så utslitna nu att de bara passar bara till tvätttrasor. Därför har jag den senaste tiden funderat på hur jag ska få till några nya fina julhanddukar till badrummet. Jag har ett par lämpliga mörkröda handdukar, och helt plötsligt kom jag på att jag skulle kunna brodera juliga fraser (från julsånger, juldikter etc) som jag sedan dekorerar handdukarna med. Jag kan tänka mig många olika varianter, men den som jag först bestämde mig för är...


...och jag håller nu på att brodera 'Endast tomten är vaken'. Jag älskar den dikten; den är så stämningsfull! Jag använder ett jättelätt alfabetsmönster från Allers Julmagasin 2010. Jag tror det här kommer att bli bra; jag har använt samma teknik till julkuddar och de är jag riktigt nöjd med!

Har ni några juliga favoritfraser?

Julkramar!

Annie

7 kommentarer:

 1. Bra jobbat med bak och brodering! Själv håller jag på att packa för imorrn ska jag och pojkvännen lasta in allt i vårt eget (nya) krypin! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad spännande! Vad härligt med ett eget hem att dekorera inför julen!!!

   Radera
 2. Det blir säkert fint med dina handdukar, jag gillar också citat från sånger och dikter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lustigt vad man kan komma på för idéer när man ligger vaken mitt i natten...:))

   Radera
 3. Å vad roligt att baka redan nu, de såg supergoda ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mycket nöjd - och mycket lättad! Det är alltid lite nervöst när man ska pröva ett helt nytt recept..!

   Radera
 4. Walking in a winter wonderland ;) Så bra att pepparkaksbaket lyckades, himlar vad jag längtar till julens smaker nu.. speciellt must!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!