Knäck och fudge kokar på spisen |
Knäcken upphälld och på väg in i kylen:) Ni kan väl knepet att smörja brickan med smör innan man sätter ut knäckformarna? Sedan jag började göra det har jag nästan aldrig problem när jag ska hälla upp knäcken:)
Här är chokladfudgen färdig och redo för kylen innan jag skär den i bitar.
Den här chokladfudgen gör jag ett antal gånger varje jul efter ett jättelätt recept som kommer från ett gammalt nummer av Drömhem & Trädgård (vet tyvärr inte vilket nummer):
MORMORS HIMMELSKA FUDGE
4 dl socker
2 dl grädde
100 gram smör/margarin
200 gram blockchoklad
1. Smält ihop smöret med socker och grädde i en kastrull. Småkoka i 5-10 min.
2. Blanda i blockchokladen.
3.Häll upp smeten i en form med smörat bakplåtspapper, låt svalna.
3. Skär upp och lägg fudgebitarna i en burk. Förvara svalt.
Snabbt, enkelt, billigt och gott!
Happy Holidays,
Annie
Det är farlig gott med knäcken, det blir lätt att man är i den där knäckburken och tar lite, haha :)
SvaraRaderaEller hur?! Julens godaste godis helt klart - och så speciellt julförknippat!
SvaraRaderaOj, var det så lätt att göra fudgen? De ser avancerade ut:) tack så mycket för hjälpen!
SvaraRadera