fredag 5 december 2014

'Julen startar när Polarexpressen rullar in framför pojkens hus!'

Så skrev syrran  när hon fyllde i min jullista (se hennes blogg). Och så är det verkligen i våran familj!När jag kom hem efter alla år i England så blev det snabbt en tradition att jag gick hem till syrrans familj den 23:e december för att julmysa med dem en stund (istället för att vara hemma ensam). Eftersom vi alla tycker om att koppla av med en bra film så funderade vi på vilken film som kunde passa dagen före julafton. Syrran var nog den som föreslog att vi skulle titta på Polarexpressen ett år, och det visade sig att för oss var det den perfekta filmen för den 23:e december. Speciellt för syrran och mig har den filmen blivit ett måste! Många julfilmer kan jag se flera gånger innan jul, men den filmen tittar jag bara på den 23:e december varje år. Självklart ville vi att våran mamma skulle vara med oss också och dela våran tradition, så numera brukar jag och mamma komma till syrran runt 15-tiden den 23:e och sedan bänkar vi oss (jag, mamma, syrran, svågern och tonåringarna) framför tv:n och NJUTER av Polarexpressens resa till Nordpolen och Jultomten. Vi insåg ganska snabbt att det skulle vara trevligt att ha lite fika till filmen så jag erbjöd mig att baka en morotskaka ett år, och nu har det också blivit en tradition. Dessutom brukar vi provsmaka en hel del av julgodiset och jag brukar ha något laktos- och glutenfritt fika åt min mamma också.

När filmen är slut så äter vi middag tillsammans och sedan brukar mamma åka hem och göra sina sista julförberedelser. Själv är jag kvar hos syrran för VÅRAN kväll är inte slut än. När jag bodde i England (för tio år sedan) hade jag en tradition att titta på filmen White Christmas med Bing Crosby varje jul och jag berättade om filmen för syrran då när vi skulle börja fira jul tillsammans igen. Hon föreslog då att vi skulle se den tillsammans på kvällen den 23:e, efter middagen, och det visade sig att hon och svågern tyckte det var en riktigt trevlig julfilm så det blev också en tradition för oss varje år. Numera är jag inte den enda som sjunger med i filmens sånger och det är riktigt mysigt att njuta av den underbara julfilmen tillsammans kvällen innan julaftonen - speciellt med tanke på filmens avslut:D Har ni inte sett den så måste ni det; White Christmas är en helt underbar julfilm! Jag känner mig väldigt tacksam att syrran och svågern har adopterat min jultradition så att jag fortfarande kan njuta av den filmen vid jul (det är också en film som jag BARA ser vid julen). Till filmen brukar vi äta lite goda ostar och kex och lite mera julgodis och bara mysa i tv-soffan vi vuxna. Det brukar bli ett antal leenden utbytta mellan syrra och mig då vi delar vår glädje över att årets bästa högtid julen är här.

Sedan går jag hemåt med hundarna - förhoppningsvis i ett vinterlandskap - sent på kvällen den 23:e december, fylld av julens magi och glädje över våra mysiga jultraditioner som jag inte kan tänka mig att vara utan... Jag lägger hundarnas julklappar under min gran och går sedan och lägger mig, fylld av julvärme och spänd förväntan över vad julaftonen ska föra med sig...D

Vad gör ni den 23: december?

Happy Holidays,

Annie

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt med jultraditioner och eran verkar ju helt toppen. Polarexpressen är ju bara helt underbar. Det fullkomligt tindrar av julmys om filmen! Den 23:e brukar vi fortfarande ha fullt upp med att få allt klart till julafton, men jag brukar se till att vi får till någon form av mysig uppesittarkväll med lite fika och så. Däremot har vi inget särskilt återkommande som vi tittar på just då, utan det brukar bli vad som går på TV.

    SvaraRadera
  2. Det viktigaste är ju att man är med sina nära och kära, men det har blivit speciellt för oss att titta på de här filmerna och något jag ser lika mycket fram emot som själva julafton:) Och filmerna har blivit nästan heliga för mig - aldrig att jag skulle titta på dem någon annan tid på året... Vi människor/julnördar är lustiga haha!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!