fredag 26 december 2014

JULAFTON - årets bästa dag!

Jag vaknade på julaftonsmorgonen efter att ha sovit 5-6 timmar...runt julaftonen så känner jag mig som ett barn; fylld av förväntan och glädje så det är svårt att sova ordentligt och tillräckligt.

Jag och hundarna tog en julmorgonspromenad och njöt av den lilla snö som kom några dagar tidigare. Sedan öppnade hundarna sina julklappar......och de fick så mycket godsaker att de inte orkade äta sin frukost:)


Själv öppnade jag också några paket - det är trevligt att ha något att öppna på julaftonsmorgonen, speciellt när man bor själv. Sedan tittade jag och hundarna på Fred Flintas jul, insvepta i julfilten...

 
...innan det var dags att gå över till syrran, svågern och syskonbarnen för att äta jullunch tillsammans med vår mamma och svågerns föräldrar.
 
 
Trots att vi tänkte att vi inte skulle ha så mycket mat på julbordet så blev det som vanligt en hel del...


...bland annat den här laxmoussen som jag gör varje jul och som är ett måste på julbordet enligt min familj:) Sedan delade vi ut julklappar till svågerns föräldrar innan de åkte hem och det var dags att tränga ihop familjen i soffan för att titta på Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.
Efter det gick jag och syrran ut med hundarna medan de andra lade fram alla julklapparna till barnen. Sedan delade vi ut barnen/tonåringarnas julklappar. Det märks att barnen börjar bli riktigt stora nu; de är ganska lugna under julklappsutdelningen och intresserade av vad alla får, så den här julklappsutdelningen tar längre och längre tid för varje år,

 
Vi hade ett problem i år och det var att syrrans tikar löpte, så vi var tvungen att separera hundarna stor del av tiden. Detta innebar vissa protester från hundarna som ville vara med oss hela tiden. Framför allt från min lilla kaxmört som är väldigt bunden till sin matte, och som tyckte det var pyton att vara ute i hallen när vi alla var i vardagsrummet. Till slut lyckades han få lite insyn i vad vi höll på med...:D
 
 
 
Vår Julafton avslutas alltid numera av att vi på kvällen delar ut alla julklapparna mellan oss vuxna (jag, syrran, mamma och svågern). Det brukar vara massor av julklappar varav många är handgjorda, så det är alltid mycket att prata om. Det är vår vuxentid, och vi tar det lugnt med ett paket i taget och vi har det jättemysigt! Det blir alltid mycket skratt och prat och underbar samvaro - det är inte ofta som vi vuxna sitter ner så här i timmar, och bara umgås och äter gott. Vi började öppna vår julklappar vid 21-tiden, och vi var nog inte färdiga förrän vid 03.30!!! Vid det laget är en del av familjens medlemmar ganska trötta...
 

...och till och med familjens tomte har säckat ihop av trötthet - haha! Svågern konstaterade att vi aldrig skulle ha råd att hyra en tomte eftersom han skulle behöva jobba sååå länge hos oss...haha!
Årets sista julklapp öppnades av min lilla kaxmört som ÄLSKAR att öppna paket och faktum var att under dagen fick vi hålla stenkoll på honom så att han inte skulle öppna andras julklappar!


 Det var en UNDERBAR julafton, som blev ännu bättre av att det snöade för fullt hela dagen! Efter all min längtan efter snö och all oro över att det skulle bli en grön jul så öste snön ner på julafton och när jag och hundarna gick hemåt tidigt på juldagens morgon så var det genom ett snöigt och juligt vinterlandskap som gjorde den här dagen helt perfekt!

God fortsättning på helgen!

Annie

3 kommentarer:

  1. Ja, så mycket mer julfirande går det knappt att klämma ur en julafton:) jag uppskattade vår tid tillsammans efteråt när vi fick sitta och prata och reflektera lite:) Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag du hade! :) Vi gör oxå så, på kvällen när barnen lagt sig öppnar vi vuxna våra paket ett i taget i lugn och ro :)

    SvaraRadera
  3. Tack spå mycket för dina fina rader i min blogg! Dina bloggar har varit nya för mig under den här säsongen, ett trevligt tillskott och jag kommer att fortsätta följa dig!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!