lördag 6 december 2014

Att finna lugnet i December...


Efter Adventsfikat var avklarat förra söndagen, så fick jag ganska så omgående mens och medföljande jobbig magvärk hela veckan. Därtill kom hormonerna med medföljande trötthet och irritation och innan jag visste ordet av så gick jag omkring här och hade helt tappat julgnistan och julorken och julkänslan... Jag hade ingen ork att ställa mig i köket och börja med julmat, och att bara börja skriva en lista på julmaten som ska vara klar till lilla julafton med pappa den 20:e december kändes som en omöjlig uppgift. Samtidigt kände jag hur dagarna verkade springa på i en ryslig fart och stressen över allt jag vill göra och allt jag vill får klart började krypa i kroppen och hjärnan....vilket resulterade i en nästan paralyserande känsla av vanmakt över hur fort tiden går i december.

Det kändes som det var dags för en TIME OUT. De senaste dagarna har jag bara tagit det lugnt (bortsett från lite shopping av basvaror till julmaten), kopplat bort alla listor och och alla måsten och bara handarbetat och tittat på julfilmer och vintersport. Och även fast jag inte har fått så mycket gjort i köket, så har jag gjort klart en del julklappar vilket känns väldigt skönt eftersom det också var en stressfaktor.

Idag har jag tittat på Vinterstudion och på eftermiddagen gick jag och hundarna på en extra lång mysig promenad bland alla bostadshus här i området och tittade på alla fina juliga fönster- och balkongdekorationer. Dessutom fick vi ett tunt lager av snö igår så det var extra juligt ute. Eftersom jag har känt jullusten och julenergin komma tillbaka så sakteliga, så gjorde jag också en sats med knäck och en sats med supergod Vit Fudge som jag ska njuta av framöver. Jag vet inte om det kommer att räcka till jul, men jag kommer i alla fall ha något gott att äta till Nobel:D

I morgon ska jag också ta det lugnt, i alla fall i början på dagen. Men nu känner jag hur jag börjar bli sugen på att fixa med julmaten och julgodis och julbak mm igen, så jag vet inte om jag kommer att kunna ta det lugnt HELA dagen:D Det är väldigt skönt att känna julglädjen och orken komma tillbaka och jag är väldigt glad att jag lyssnade på kroppen och knoppen och tog några dagars brejk från alla julsysslor. Det var väldigt välbehövligt!

Nu ska jag titta på en julfilm, handarbeta och smaka lite knäck och vit fudge:)


Happy Holidays,

Annie

7 kommentarer:

 1. Jag har ingen julkänsla alls just nu. Vet inte om det beror på stress eller på snöbrist...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöbrist kan verkligen påverka julkänslan - du får sätta upp en massa konstgjorda snöflingor på fönstrena i stället och hålla tummarna. Våran lilla snö smälter bort just nu...

   Radera
 2. Du gör helt rätt i att det ta det lugnt, låt inte stressen vinna och bryta ner.. julen ska ju vara en glad och mysig högtid. Ta det lugnt, du verkar få en hel del gjort ändå! Julkramar!

  SvaraRadera
 3. Tack! Det är lätt att glömma bort allt man faktiskt HAR gjort när man stressar över det man inte har gjort, om du förstår vad jag menar...D Julkram!

  SvaraRadera
 4. Du gör klokt i att ta det lugnt! Det blir jul ändå även om man inte hinner allt man har tänkt. Viktigare att må bra och köpa färdiglagat det man vill ha men inte hinner/orkar laga. Kram!

  SvaraRadera
 5. Jo det är ju helt sant! Men det är svårt att koppla bort allt man vill göra till julen...men nu börjar jag må bättre igen så listan blir nog skriven snart, haha!

  SvaraRadera
 6. Ladda gärna ner vår lista med förslag på julmat och julbak, så slipper du skriva hela listan själv :-). Du kan enkelt fylla på med egna rätter och ändra ordningsföljd. Använd gärna taggar om andra personer är ansvariga. Lycka till med julstöket och ha en riktigt god jul!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!