fredag 19 oktober 2018

Frost och Julshopping inför Adventsfikat

Hej Mina Julvänner!

Vilken dag! Första storhandlingen inför Adventsfikat avklarat och jag och plånboken överlevde.

Men dagen började med en promenad med mina pälsklingar, och som belöning för att vi var ute ovanligt tidigt för att vara oss så fick vi njuta av den första frosten (som jag har sett alltså) för i år! Jag misstänker att det har varit frost tidigare nätter/morgonar men då har jag nog legat i sängen😉.


Vintergalning som man är var jag förstås tvungen att ta ett kort (vars motiv ingen annan förstår, haha) på de frostiga löven, och min äldsta pälskling som också älskar vintern, snö och frost kastade sig på marken för att njuta av kylan...


Hundarna är ganska väl kamoflerade den här årstiden. Tog ett annat kort på hundarna häromdagen bland löven och det var knappt man kunde urskilja dem för alla höstfärgade löv...😊😍.


Efter den mysiga morgonstunden kom mamma och hämtade mig för färd mot staden och alla affärer. 
Jag är ganska nöjd med handlingen i stort. ÖoB hade sötmandel till bra pris - det går massor till biskvierna - och Lidl hade ett jättebra extrapris på hasselnötter så det kunde jag köpa mycket av. Förhoppningsvis behöver jag inte köpa så mycket mer nötter nu innan jul. Willys hade extrapris på mjöl vilket det går MASSOR av förstås. 

Både ÖoB och Dollarstore hade tagit fram julsaker vilket var kul, även om jag inte hade tid att titta så noga idag. Dock köpte jag en rulle med julpapper på ÖoB för 5kr och en rulle etiketter.


Jag har en hel del julpapper kvar från förra året, men de är mest naturfärgade och lite mer moderna. Jag vill egentligen ha tomtar på en stor del av mina julklappspapper så en tomterulle fick följa med hem🎅. Det kommer definitivt bli flera rullar julklappspapper med tomtar längre fram när alla affärer får fram sitt sortiment.

Jag hann inte äta frukost innan vi åkte iväg, så jag var väldigt nöjd när jag kunde köpa denna goding till frukost/lunch...


...på ICA för halva priset! Dessutom unnade jag mig jultidningen Amelia Jul och ytterligare en påse Pågens Saffransgifflar. De är minst 3 kr billigare inne i stan så det gäller att passa på. Hade datumet varit bättre hade det nog blivit flera påsar, haha!

Nu ska jag koka tomtegröt (jag åt det igår till middag och ändå har jag längtat efter det hela dagen idag också) och packa upp det sista av mina matkassar.

Hoppas ni får en fin helg med mycket juliga inslag❤🎄🎅!

Varma Julhälsningar,

Annie


5 kommentarer:

 1. Visst är det mysigt med frost, jag förstår precis ditt löv-frost-motiv! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja många 'vanliga' människor tycker nog man är knäpp så det är skönt med julbloggsvärlden där allt sånt är normalt:)

   Radera
 2. Hej! Gillar verkligen din julblogg, julen är fasen bäst alltså :) Jag tänkte bara säga hej och om du vill ha ett tipsa om ett ämne att skriva om, nämligen julklappsspelet! Jag har en liten hemsida om detta så är du intresserad får du gärna spana in den! :) (https://julklappslekar.se)

  SvaraRadera
 3. Underbart med frost! Jag är nog besläktad med din älsta hund, älskar också frost, kyla och snö och blir alldeles pirrig när det väl sätter igång, haha! Jättefint julklappspapper verkligen! Vi har hur många rullar som helst från de senaste 10-20 åren, men det brukar alltid bli någon ny varje år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det mysigt med frost! Det är likadant här; även om jag har julklappspapper sedan tidigare så är det alltid kul att köpa någon ny rulle:) Och jag återvänder alltid till de gammaldags tomtarna!

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!