Hej mina Julvänner!
Jag har tänkt att skriva ett juligt blogginlägg i flera dagar, men jag har haft så fullt upp att det inte har funnits någon tid. Jag har nämligen kört igång med julförberedelserna nu när vi äntligen är inne i NOVEMBER, och jag har så mycket juligt jag vill dela med er att jag vet att det blir ett långt inlägg (igen😉)!
Jag tror det bästa sättet att berätta allt är att kika på lite bilder som jag har tagit den senaste tiden...
|
Jag har börjat smyga fram lite jul här hemma. Med adventsfikat och julfirandet
med pappa som jag ordnar så vet jag att jag kommer att behöva planera och förbereda
massor. Imorgon ska jag tvätta så då tänkte jag ta fram en del jultextilier; jag byter
ju i princip alla textilier till jul. De mest juliga textilierna får dock vänta några veckor...
|
|
Jag har börjat med julbaket inför Adventsfikat! Först ut var biskvierna! Genom åren
har jag nog bakat mer än 1500 biskvier, vilket beror på att nästan alla älskar dem,
och jag ger bort massor, och säljer till och med en del. Fast själv äter jag dem inte, vilket
är ganska lustigt😉.
|
|
Den här gången bakade jag nog ca 140 stycken. Det tar mig två dagar och jag
har räknat ut att det är ca 8 moment i receptet...
En del gav jag sedan till min mormor
som fyller 90 år i dagarna, och en del sålde jag till en bekant, och
en del har hamnat i frysen till Adventsfikat. Biskvier går utmärkt
att frysa så ett perfekt bakverk att förbereda i god tid!
|
|
Jag har slagit in årets första julklappar! Fast just de här julklapparna
ska vara till årets julklappspel hos mamma i mitten på december.
Dock är jag jättenöjd att jag redan är klar med dessa och har gett dem till mamma för förvaring,
OCH kan stryka dem från min milslånga lista på saker jag vill hinna med innan jul.
|
|
Förutom att baka biskvier (som för övrigt är gluten- och laktosfria), har jag dessutom
bakat hemgjorda mumsmums. De är bakade efter ett gammalt recept jag har fått av mamma,
och de är också gluten- och laktosfria och håller utmärkt i frysen. Det enda 'problemet'
är att man måste vispa smeten i 28 minuter, och eftersom jag inte har en assistent så
får jag stå och hålla min visp i 28 minuter... Ganska drygt, men tack vare
lite läsning av julböcker så gick tiden relativt fort...
|
|
...och efter en natt i kylen och lite rullande i kokos och kakao kunde jag frysa
in dessa godbitar!
|
|
Jag blev alldeles överlycklig när jag hittade clementiner i mataffären häromdagen!
Jag tycker mycket om satsumas och apelsiner men clementiner är min absoluta favoritcitrus till jul.
Bara doften är helt ljuvlig...!
|
|
Jag har inte varit så sugen på att julpyssla i år, men häromdagen släpade
jag fram alla lådor med material och satte mig ner för att försöka göra
lite julkort. Eftersom Våran Lilla Julvrå är en LITEN vrå så har jag inget särskilt
pysselområde utan får använda matbordet...
Vad jag önskar att jag hade ett separat pyssel/handarbetsrum...!!!
|
|
Så här blev ett kort. Den fina bilden i mitten har jag fått av MARIE i julklapp!
|
|
En annan variant. När inspirationen tryter brukar jag ta hjälp av Panduros
julkortskit (som jag köper billigt på rea); då får man både tips och material som
man kan använda när man skapar.
Jag har några fler kort som jag behöver göra klart men sedan kan jag nog ta undan
pysselmaterialet för den här gången....tack och lov! Jag behöver använda
mitt matbord till julbak igen!
|
|
Idag var det dags för årets första lussebullsbak!!! Jag har haft
slut på saffran, men jag fick några påsar av mamma igår så då var
det fritt fram att sätta en gul deg!
|
|
Jag använder alltid ett gammalt recept som jag också har fått av mamma med mycket
margarin, mycket vit sirap, mycket russin och mycket saffran! Och de ska alltid
se ut så här! Jag prövade en gång att baka ut släta bullar av saffransdegen men jag tyckte inte
alls att de smakade lika bra...
|
|
Vilken lycka och vilken doft när jag kunde ta ut nygräddade lussebullar ur ugnen!
De här saffransbullarna ska jag njuta av själv under november.
Till Adventsfikat kommer jag istället att baka en saffranslängd med vit choklad. Eftersom
inte alla gillar russin så passar det bättre till Adventsfikat. Och saffran
och vit choklad är ju en underbar smakkombo!
|
Det känns helt underbart att vara igång med alla julförberedelser! Och min tanke i år är att sprida ut alla förberedelser så jag kan njuta av allt det mysiga utan att känna alltför mycket stress under de kommande veckorna. Nu är det bara att hålla tummarna att det fungerar😄!
Julhälsningar,
Annie
Vad julhärligt det verkar ha varit i din lilla vrå😍
SvaraRaderaVad härligt det ser ut med allt julbak och pyssel :)
SvaraRaderaWow så mycket juligt du har hunnit med och härliga foton bjuder du på! Så glad för din skull!
SvaraRadera