tisdag 22 november 2016

Hur går det egentligen med Adventsfikat?

Hej mina julvänner!


Adventsljusstaken står redo för Första Advent.

På söndag har jag mitt årliga Adventsfika (som du kan läsa mer om HÄR!) och normalt sett den här tiden på året brukar jag springa runt som en duracellkanin och stressa ihjäl mig. Men så är icke fallet detta år. Skönt skulle man kunna tycka, men problemet är att det inte bara är stressen som lyser med sin frånvaro; även min julgnista är bortblåst pga personliga anledningar. Jag får tvinga mig själv att göra förberedelserna eftersom jag mycket hellre skulle vilja begrava mig i soffan, handarbeta och stirra på tvn. Dock vet jag ju att det kommer att bli mysigt på söndag och det är definitivt värt det, men det skulle vara kul att även ha lite förväntan i kroppen om ni förstår vad jag menar.

Men bortsett från hur jag innerst inne mår, så är det allmänna läget som följer inför söndagen:

Jag har bakat:
Saffransskorpor
Pepparkakor
Saffranslängder
Chokladkolakakor
Kolakakor
Saffransdrömmar
Saffransrulltårta
Non Stop kakor
Sotarmurrar
Nötkakor
Drömrulle

Jag har också gjort rischoklad (har en systerson som är GALEN i rischoklad) och har tänkt att idag göra glutenfri chokladfudge.

Idag håller jag också på att tvätta och ta fram de riktigt juliga textilierna och jag har också precis bakat glutenfritt fröknäcke .

Imorgon (onsdag) kommer min syrra och systerdotter hit för att hjälpa mig med storstädningen och jag planerar att juldekorera klart lägenheten och ta fram juldukar till borden. Vi måste också bära ner en hel del saker till källaren eftersom jag behöver få bort en hel del som står framme och tar plats. Jag bor ju på 40kvm och då blir det trångt med en massa gäster så mycket småplock måste bort.

På torsdag och fredag ska jag baka biskvier, struvor, chokladbollar och kryddbröd. Och kanske något mer om jag känner för/orkar det.

På lördag blir det lite körigare. Då ska jag koka glöggen och baka tomat-och fetaostpaj och toscakaka. Sedan måste jag dammsuga en sista gång eftersom det kommer några pälsallergiker. Jag ska också ta fram porslin och uppläggningsfat, och städa bort det sista (vilket brukar innebära att jag trycker in en massa kläder mm i min klädkammare och ställer hundarnas leksaker på toaletten:)))

Sedan hoppas jag att jag utvilad och utan stress kan öppna dörren för mina gäster kl 13 på söndag!
Ja, man kan ju hoppas i alla fall:))

Julkram!

Annie

2 kommentarer:

  1. Ta hand om dig och gör inte mer än du orkar med, knytkalas kan kanske vara en idé? Hoppas att du hittar tillbaka till julglädjen.

    SvaraRadera
  2. Usch vad tråkigt att fk orsakar att du mår dåligt och har mist julglädjen, önskar att jag kunde hjälpa dig.
    Förstår ditt dilemma med knytkalas. Min pappa och svärmor säger alltid att jag inte ska baka så mycket till kalasen men jag gör det ju för att jag älskar att baka och ingen är tvingad att smaka av allt.
    Jag gillar att duka upp till gående bord, mycket roligare än att servera där vi sitter ��

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!