tisdag 17 november 2020

Bilder från en vanlig tisdag i november med många juliga inslag

 Hej Mina Julvänner!

Hur har ni det med julstämningen? Här är det lite sisådär måste jag erkänna😕. Jag älskar ju julen, men det här året har jag verkligen insett att väldigt mycket av det jag tycker i mysigt runt julen sker tillsammans med familjen... Och nu vet jag ju liksom inte hur det blir med någonting... Kommer vi att kunna ha ett litet Adventsfika eller julklappsspel? Eller kommer någon i familjen bli sjuk? Kommer vi att kunna träffa pappa och hans fru i jul och fira lilla julafton? Min älskade pappa som har Alzheimers och som vi inte vet hur länge han kommer att bo kvar hemma och kunna fira jul med oss på 'ett vanligt sätt'... Vi har liksom inte råd att förlora tid och jular tillsammans med honom...!

Det lustiga är att en av de få saker som verkligen får mig att känna julkänslor i år är att julblogga! Att kunna dela funderingar och oro med er men också få fokusera på julen och låtsas att allt är som vanligt i våran underbara julvärld. Det är verkligen en välbehövlig verklighetsflykt just nu. Så därför tänkte jag dela med mig av bilder från våran tisdag då vi har pysslat med lite olika julförberedelser, och förhoppningsvis kan jag ge någon annan en liten mysig stund av välbehövlig verklighetsflykt💝🎄🤶.

Så vi började dagen med en lång sovmorgon.


Jag var så sjukt trött i går så jag behövde verkligen sova ordentligt. Och det hade hundarna inget problem med.


Sedan gick vi på en promenad till ett av mina favoritställen. En jättemysig liten skogsdunge som är helt magiskt vacker när det har snöat, men den är inte så dum annars heller.


Min beagle fick göra lite övningar för att stärka upp sin rygg som han har problem med.


När vi kom hem tände jag värmeljus med pepparkaksdoft från IKEA...mmm!


Sedan slog jag in alla julklappar till julklappspelet.


Som vanligt använder jag en salig blandning av julklappspapper, men får jag välja så vill jag helst ha julklappspapper med gammaldags jultomtar etc. Som till exempel det här pappret från Rusta!


Tack och lov kunde jag köpa det för 5 kr/rullen när de nyligen hade erbjudande på sitt julklappspapper, så det kan nog hända att jag har en 3-4 rullar av det i mina gömmor😁.

Sedan gjorde jag i ordning ett glas med färskpressad apelsin/clementinjuice som är ett måste när jag ska pyssla med julklappar.


Det var nämligen dags att ta itu med hundarnas paketkalender! 


Ni som har följt bloggen länge vet nog att jag har en paketgalning här hemma som älskar att öppna paket, så självklart måste de få lite extra paket under julperioden. Jag har under hösten samlat på mig lite lämpliga tuggis och godisbitar som man kan slå in i tomma toarullar (vilket jag också har samlat under hösten..).
Men till dessa 48 paket plockade jag fram mina tråkigaste julklappspapper.


Det tog ett par timmar att slå in alla paketen och jag var väl övervakad under hela processen👀😍!


Medan jag satt och höll på med paketen så lyssnade jag på juliga avsnitt av  EN UNDERBAR PODD MED CLARA OCH ERIKA.


Jag knaprade även på lite pepparkakor som jag fick av MARIE när hon var på besök. Jag har aldrig testat den här varianten med citron och ingefära, och först fick jag oväntat starka associationer till min tid i England och deras Ginger cookies. Men efter en stund så vande jag mig vid dem.
 

Efter några timmar var äntligen 48 väldoftande paket inslagna till hundarna, eller det blev nog 50 paket eftersom jag insåg att första advent var i november och då måste de ju också få varsitt paket.

Efter all paketinslagning flyttade jag uppmärksamheten till köksfönstret som blir det första fönstret jag juldekorerar i år. Men först gladdes jag åt några vackra vita blommor på min novemberkaktus. Få se om det blir några blommor på de andra två plantorna till jul.


Jag har verkligen varit sugen på att byta ut mina gamla julgardiner i år, men jag har fått inse att jag inte har råd med det och det finns annat som är viktigare att lägga pengar på framöver. Så jag strök mina gamla tomtegardiner och hängde upp den röda julstjärnan som jag köpte förra året. Tycker julstjärnan är så fin, så jag får fokusera på den istället för mina trötta julgardiner...


Förra året var jag tvungen att slänga min gamla älskade snöbolls-ljusslinga som jag hängde på gardinstången i köket varje jul. Därför var jag jättenöjd när jag nyligen hittade en tunn 3-meters ljusslinga med elkontakt på Rusta för 15 kr som jag kan använda istället. Det är verkligen trevligt med batteri-ljusslingor, men ibland vill man ha ljuspunkter som sköter sig själva hela julen...


Jag är verkligen förtjust i att vira ljusslingor runt gardinstänger; det blir så himla mysigt! Fast det går ju bara att göra i de fönster där man inte drar gardinerna fram och tillbaka hela tiden... som i mitt sovrum till exempel. Där har jag haft en guldstjärna i sovrumsfönstret många år, men den har jag också blivit trött på. Idag satte jag upp min gamla röda pappersjulstjärna som jag tidigare hade i köket i sovrumsfönstret, men det känns definitivt som en nödlösning. Få se om jag hittar någon annan ny - men billig - julstjärna som skulle kunna funka istället. Jag drömmer om en adventsstjärna i rött sammet, men de är alldeles för dyra...


I sovrummet satte jag också upp några små julbroderier. Den här lilla tavlan har jag fått av mamma och den syddes 1993.


Och dessa tre tomtar broderade mormor till mig 1991!


Det sista julpyntet jag tog fram idag var den här tomteraden från IKEA. Jag vet inte exakt vad det är med den, men jag älskar den😍! Och tack och lov har jag ett gammalt hörnskåp där den står perfekt, tillsammans med farmors gamla isbjörn mm.


Den sålde tydligen inte så bra på IKEA det året - helt obegripligt enligt mig😉😂 - så jag lyckades få tag på en till likadan under rean det året. Har inte bestämt var den ska stå än...

Ja, det var allt som jag pysslade med idag! Känns skönt att ändå ha fått en hel del inslaget och en del juldekorationer på plats. Imorgon ska jag fortsätta på det temat, men nu ska jag äta middag,  sticka vantar och titta på fotboll.

Julkram och ta hand om er💝🎄🤶!

Annie

4 kommentarer:

  1. Beautiful decorations. We will decorate after Thanksgiving which will be here very soon. I love all the bright Christmas lights and colors so I'm looking forward to it.

    SvaraRadera
  2. Alltså, dina voffsingar är så söta! Det blir så mysigt när man tar in julljusen! Slingor, stjärnor, stakar och levande ljus=Magiskt!

    SvaraRadera
  3. Åh så mysigt med lite julförberedande.
    Och smart drag att göra det i omgångar.
    Själv ska jag påbörja pyntandet på måndag.
    Jag gillar de broderade små tavlorna, har själv flera såna i min ägo, broderade av diverse äldre släktingar men även som jag själv gjort.

    SvaraRadera
  4. Så sött kort när han tittar fram under duken lilla voffsingen :)
    Jättemysiga foton i övrigt också precis som du brukar visa. Jag har som du vet också startat pyntningen här hemma <3 jag tar också lite i taget.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!