lördag 21 november 2020

SNÖ och julpyssel!

Hej Mina Julvänner!

Idag hade jag bestämt mig för att gå upp extra tidigt så att jag kunde installera mig själv i soffan lagom till Vinterstudion började kl 08.15. Eftersom jag under veckan och igår hade sett att det skulle snöa på morgonkvisten så hade jag jättesvårt att sova under natten, och varje gång jag vaknade till var jag tvungen att titta ut genom sovrumsfönstret. Och äntligen, runt 6-tiden på morgonen var det lite vitt ute!!! 
Kl 07.30 klädde vi på oss varmt och gick ut och möttes av vit mark! 


Det var så underbart! Jag hade virat in mig i min egenhändigt virkade mössa och halsduk i julfärger och gick mest och log för mig själv hela tiden.


Hundarna var superintresserade av alla nya dofter som kommer fram när det har snöat.


Självklart var jag tvungen att filma lite, speciellt för att höra det där underbara ljudet när man går och det knarrar av snö under skorna.


Så otroligt mysigt. 
Vi passade också på att gå genom en liten skogsdunge så att jag fick njuta av att se lite snö på träden.


Finns det något vackrare än snöiga granar???

Vi kom hem lagom till att säsongens första Vinterstudio började... 


...och det var så stämningsfullt att stå i köket och göra i ordning lite frukost och samtidigt se lite vitt utanför fönstret


Tyvärr kom tö-graderna och regnet några timmar senare, så när vi var ute på eftermiddagen var snön borta igen😔. Men vad jag njöt av vår vintriga morgonpromenad och vad tacksam jag är för att vi fick se lite snö igen. Hoppas vi inte behöver vänta alltför länge till nästa gång...!

Annat juligt som har hänt de senaste dagarna är att jag har dragit igång julkortsproduktionen. Om jag tycker att jag är någorlunda bra på att handarbeta så känner jag mig inte alls lika hemma på scrapbooking. Jag vet aldrig riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska göra det så det brukar alltid börja med att jag tar fram alla mina papper mm och går igenom mitt material för att se vad jag har och vad som tilltalar mig för stunden. 


Det brukar bli en faslig röra på matbordet när jag drar fram mer och mer pysselmaterial. Sedan sitter jag länge och väl och försöker para ihop papper och andra dekorationer på ett sätt som tilltalar mig. Jag har önskat många gånger att jag kunde känna mig säker på vad som blir bra och hur det ska se ut; då skulle den här skaparprocessen gå mycket fortare...!
Hursomhelst, i år var jag tydligen sugen på en vit/naturfärgad stil på korten och jag blev ganska nöjd med en del kort i slutändan.


Jag tänker inte visa så många kort här eftersom jag kommer att skicka julkort till några av er som läser den här bloggen och då ska det ju vara en överraskning hur de ser ut. Men här är några stycken i alla fall.


Även fast det är en väldigt tidskrävande process för mig att göra julkort och jag får fundera länge och väl och testa olika alternativ hit och dit, så är det ändå ganska roligt! Och det är som vanligt en väldigt tillfredställande känsla när man till slut har skapat något som man själv är nöjd med. 

Jag håller också på att plocka fram flera juldekorationer och jag har även satt upp mina gamla julgardiner i vardagsrummet. Alltid vid den här tiden innan advent blir det ett oorganiserat kaos här hemma när julpyssel och strykjärn, lådor/påsar med juldekorationer och påsar med julklappar möts i en enda röra i vardagsrummet.


 Men jag misstänker att jag inte är den enda personen som får lite kaos hemma när julsakerna ska fram i november månad. I år behöver jag inte storstäda som jag brukar till Adventsfikat eftersom jag bara kommer att ha den närmaste familjen här, men jag måste nog städa upp lite grann ändå till nästa helg😉😂,

Slutligen måste jag bara visa vad som står på mitt vardagsrumsbord...


Idag har jag definitivt inte behövt tända några juliga doftljus för min blåa hyacint på vardagsrumsbordet doftar alldeles ljuvligt. Hyacinter är en av mina absoluta favorit-juldofter, så jag försöker alltid välja blå hyacinter om jag kan eftersom de luktar starkast. Ibland kan det bli vita hyacinter också eftersom de känns lite mer juliga till utseendet. 

Hoppas att ni har en julmysig helg💝. Tänk att det är Advent nästa helg😊🕯!

Annie

1 kommentar:

  1. Men åh så mysigt med snö! Förstår att du inte kunde sova då när du väntade på snön. Fina julkort du gjort.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!