fredag 28 december 2018

Bildbomb från JULAFTONEN 2018

Hej Mina Julvänner!

Jag och hundarna fick en underbar julafton.
Jag började julaftonen ganska tidigt med en dusch och sedan en liten promenad med hundarna.


Sedan var det dags att släppa in de ivrigt väntande hundarna till vardagsrummet och till julgranen där tomten hade varit på besök😊. De har ju varit med förut och firat jul och fattade redan dagen innan att det var något mycket trevligt och välsmakande på gång i vardagsrummet.


Mitt vardagsrum i julskrud.


Matbordet med led-julgranar och julblommor.

Hundarna hade fått ett antal julklappar av mig och av några vänner.


 Paketomanen väntar ivrigt på att få hugga in!


De hade fått ganska många paket från mig och från några underbara vänner.


Min beagle väntar väldigt ivrigt på att få ett paket.


 Mycket gott fanns det i paketen.


 Ge mig mera paket!


Min beagle hade jättekul när han slet upp alla paket med godsaker och det var sönderrivet julklappspapper över hela lilla julvrån!


Hyacinterna doftade ljuvligt!


Tomten som mamma har sytt för över 40 år sedan vaktar som vanligt granen.


Min älskade Tyson omgiven av smaskiga julklappar!


Det är hårt arbete att öppna julklappar!

HÄR finns det även några underbara videos på mina älsklingar när de öppnar sina paket😍!


När hundarna hade öppnat alla sina paket och låg och tuggade på sina godsaker fick jag chans att öppna mina egna julklappar från vänner och morgongåvor från syrran och mamma.


Jag fick jättemycket fina saker, bland annat sladdlösa julgransljus som jag har velat ha i ett antal år och detta otroligt fint dekorerade led-ljuset.


Jag fick även denna otroligt fina julgranskulan med bilder på Tyson.


😍❤😍
Alltså...mitt hjärta smälter.


Tack, tack, tack underbara MARIE !!!

Sedan var det dags för frukost och som vanligt på julaftonsmorgonen blev det pepparkaka, lussebullar och ett glas mjölk...mums!


Jag tände mina nya ljus och satte mig i soffan och bäddade ner mig i mitt jultäcke för att titta på...


…Fred Flintas julafton.


Jag hade sällskap i soffan av en av mina pälsklingar...


 ...medan de andra två låg i sängen och myste.


Mitt på dagen kom min svåger och hämtade mig och hundarna och alla julklapparna och julgodiset. Det känns alltid som om jag ska flytta in hos syrran varje jul med tanke på hur mycket saker jag tar med mig när vi ska fira jul.


När jag kom hem till syrran så hade hon redan kört igång med julmaten och hade ganska bra kontroll på läget. Jag bytte av min systerdotter i köket och hjälpte syrran med det som behövdes.


De hade dukat jättefint på bordet med Fyrklöverns jultallrikar, glitter och ljusslingor.


Till slut var allt framdukat: ost, vörtbröd, leverpastej, rökt medvurst...


...prinskorv, köttbullar, skinka, värmlandskorv, janssons frestelse, rostbiff, brysselkål, rödkål...


...ägghalvor, rökt lax, gravad lax...


...rom, laxmousse, sill, mimosasallad, grönsallad och fetaost.

Alla lät sig väl smaka av våra julmatsfavoriter.


Svågerns pappa, syrran, min systerdotter, min svåger, min svågers mamma, min mamma...


…svågerns pappa, jag själv, syrran och min systerson.


Även UNDER bordet var det fullt😀.


Min systerson Simon hjälpte mig att ta 'familjefoton' av mig och min fyrbenta familj. Det är ju sista julen som jag och alla mina pälsklingar kommer att vara tillsammans💔.


Sedan hade vi en liten paketutdelning med svågerns föräldrar innan de åkte vidare.


Far och son i sina tjusiga julslipsar.


Syrran tjusig med sin juliga hårdekoration.


❤Systrar❤


Lagom till Kalle Anka dukade vi fram julgodiset och frukt. Syrran hade gjort rischokladbräck och tryffel. Jag bidrog med vit citrontryffel, kola, knäck, mandelmassa, saffranskola, citronfudge, biskvier och marängfudge.


Varje jul MÅSTE jag ha mängder av den supergoda frukten litchi!!!


Syskonbarnen tog fram julklapparna mellan dem och oss vuxna. 
Sedan slog vi oss ner för att titta på Kalle Anka, men jag måste erkänna att jag var väldigt trött och halvsov under Kalle. Tack och lov spelade jag in den så på juldagen tittade jag på Kalle igen.


 Även hundarna passade på att vila.


Syrran och svågern tog också tillfället i akt att vila under Kalle Anka.


Efter Kalle Anka var det dags för mig att vara jultomte som vanligt. Min lilla paketoman stod redo att hjälpa till med julklapparna.


 De andra två var lite lugnare.


Sötnos!


Alla blev nöjda med sina julklappar.


Min äldsta systerson.


Julklappsutdelningar tar lång tid hos oss...


Julens största julklapp! Syskonbarnen och deras mormor hade gått ihop och köpt en micro till mamma och pappa!


Efter första julklappsutdelningen tog vi en paus och åt lite julbordsrester och fruktsallad, och matade och rastade hundarna.
Sedan fick jag äntligen sätta mig i soffan och koppla av medan syskonbarnen skötte julklappsutdelningen mellan oss vuxna.


Tonåringarna blir rastlösa och orkar inte med alltför långa julklappsutdelningar, och vi vuxna vill gärna prata om julklapparna och koppla av i lugn och ro så då passar det bra att dela upp julklapparna med en tidig utdelning och en lite senare.


 Hos oss kan det hamna julklappar i granen....


Vid det här laget hade de flesta hundarna gått och lagt sig och sov gott.



 Fast inte min lilla paketgalning som hade lagt sig till rätta i min julklappspåse för att vara säker på att han inte missade någon julklappsöppning!


Vissa julklappar var väldigt tjusigt inslagna.



Jag tror att alla var riktigt nöjda med sina julklappar😊. Jag hade bland annat virkat en sommarsjal till syrran som klädde henne väldigt väl!


Jag fick jättemycket fint som jag tänker visa er i ett annat inlägg.

När alla julklappar var utdelade så tog vi fram lite ost och kex och avrundade julaftonen med en julshow med Mariah Carey.


Sedan fick vi skjuts hem och som synes så var hundarna ganska trötta efter ett långt julaftonsfirande.


 Den sista julklappen jag fick på julaftonen var att Tyson låg i sängen när jag skulle gå och lägga mig.


Han orkar för det mesta inte gå upp i sängen vid läggdags längre så att för en gångs skull faktiskt ha honom bredvid mig en stund i sängen var JÄTTEMYSIGT!

Jag antar att ni precis som jag älskar att sprida julglädje omkring er? Det är bland annat därför jag tycker det är så mysigt att ha bjudningar runt jul. Under de senaste åren har jag pratat lite grann då och då med en granne till mig. Det är en dam i 60-70 års åldern som inte har någon familj i livet sedan hennes son gick bort för några år sedan. Det betyder att hon spenderar julen själv i sin lilla lägenhet och när jag hörde det så stack det till i hjärtat. Jag har själv varit själv över julen (när jag bodde utomlands tex) och vet hur det är, och att dessutom inte ha någon familj...ja, det lät så sorgligt även om hon verkade hantera det väl.
I år ville jag dock visa lite medkänsla så jag slog in ett juligt virkat grytunderlägg som jag hade gjort tidigare och knackade på hos henne den 23:e december och lämnade över min lilla julklapp och önskade God Jul. Hon blev alldeles mållös men glad...och sedan blev hon bekymrad över att hon inte hade något till mig. Men jag sade att hon ABSOLUT INTE skulle bekymra sig över det; jag ville bara sprida lite julglädje och visa att någon tänkte på henne. Men jag blev verkligen påmind om hur lyckligt lottad jag är som - trots att jag t.ex inte har fått egna barn - ändå har en fin familj att dela julen med. Det är verkligen guld värt.

Det blev verkligen en fin julafton. Och nu håller jag på att förbereda för vårat julfirande med pappa och hans fru på lördag, så än är julen tack och lov inte riktigt över😊.

Med varma julhälsningar,

Annie


4 kommentarer:

  1. Underbara julfoton <3 tack för att du delar med dig <3 god fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Låter som en fantastisk julafton, vilka härliga bilder. Själv missar jag alltid att fotografera på julafton vilket känns lite tråkigt så här i efterhand. God fortsättning <3

    SvaraRadera
  3. God fortsättning! Vilken härlig julafton! Hoppas ni har haft en bra dag i dag också! Och än en gång tack för det fina grytunderlägget!

    SvaraRadera
  4. Önskar dig en riktigt mysig nyårskväll och ett gott nytt år 2019 <3 jag följer ju din andra blogg under året som vanligt och hoppas att vi "ses" i julbloggen till hösten igen. Det tillhör ju väntan på julen <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!