torsdag 27 december 2018

Da'n före dopparedagen!

Hej mina julvänner!

Hoppas ni har haft några underbara juldagar! Här har vi haft det riktigt bra, och julen blev inte sämre av att vi äntligen fick uppleva en vit jul igen. På julaftonsmorgonen var det vitt ute och termometern stod på -14 grader och det kändes som en alldeles underbar start på julaftonen när vi gick våran morgonpromenad. Nu har det blivit plusgrader igen och snön håller på att smälta men det är helt ok eftersom vädret på julaftonen var perfekt.

Men nog om det underbara julvädret. De senaste åren har vi gjort om lite i vårat upplägg runt julen efter diverse önskemål inom familjen. Förra året införde vi en gräns på max 6 julklappar till de olika vuxna inom familjen. Det innebär att jag får ge max 6 julklappar till min syrra, och max 6 till mamma och till svågern. Har man stora/värdefulla julklappar kan man dra ner på antalet till minst 3 st. Det är lite jobbigt för mig att ha en begränsning på antalet julklappar - är man en julnörd så är man😉 - men samtidigt så kan jag ju faktiskt koppla av när/om jag har fixat 6 julklappar vardera. De yngre medlemmarna i familjen har vi ingen julklappsbegränsning till, men de vill ju mest ha pengar - eller riktigt dyra saker - så det brukar inte bli så många julklappar till dem heller numera.

Den andra stora förändringen vi gjorde i år var att ändra på rutinerna på den 23:e december. I ett antal år har vi tittat på Polarexpressen på eftermiddagen den 23:e, men konstigt nog börjar resten av familjen tröttna på den traditionen och ville se någon annan julfilm då😲?! Helt obegripligt för mig som älskar Polarexpressen men vad kan man göra?!😉 Hursomhelst, det blev bestämt att de som ville 🙋kunde se Polarexpressen tillsammans på kvällen den 22 december så det var vad vi gjorde. Efter att ha pysslat hemma hela dagen så åkte vi över till syrran på lördagskvällen med lite fika (saffransbullar och kladdkaka) och tittade på Polarexpressen. Den 23 december tittade vi istället tillsammans på den nya filmen Christmas Chronicles, men mer om det längre ner i inlägget.

Da'n före dopparedagen började som vanligt med ett paket var till hundarna. 


Jag har en känsla av att hundarna gärna skulle vilja ha den här morgonrutinen hela året om.
Mitt på dagen stod jag sedan i köket och gjorde klart laxmoussen; ett av mina bidrag till julaftonens julbord. Tyson ville gärna vara med i köket vilket var mysigt.


Dock blir det då lite trångt i mitt pluttinuttiga kök på drygt 4 kvm...


Efter mycket hackande och lite vispande så blev jag klar med laxmoussen och lade den i kylen för att stelna.


Sedan hade jag några julklappar kvar att göra i ordning mm innan vi blev hämtade för att åka över till syrran. Förr om åren har vi gått men numera orkar inte Tyson med så långa promenader.
Ute var det snöigt och mysigt.


Syrrans hus var fint dekorerat på framsidan.


Syrran bakade pizza till middag som vi smaskade i oss.


Efter maten klämde vi in oss i vardagsrummet alla sju (+5 hundar) för att titta på den nya filmen Christmas Chronicles.


Jag tyckte den var en ok julfilm, och tomten var ju ganska mysig.


Dock tyckte jag den var lite väl mörk för att vara en julfilm som ska ge mig julstämning dagen innan julaftonen. Då vill jag hellre ha något mysigt och varmt och kanske mer traditionell julfilm. Resten av familjen gillade den nog mer än vad jag gjorde.


Men mysigt var det i syrrans julpyntade vardagsrum med den jättefina julgranen.
Och som vanligt hade jag bakat en morotskaka och massor av minibiskvier.


Efter att vi sett klart Christmas Chronicles så försvann tonåringarna och mamma åkte hem. Själv gjorde jag i ordning en tallrik med frukt och satte mig i soffan igen med syrran och svågern för att titta på en av mina favoritjulfilmer.


White Christmas med Bing Crosby och Danny Kane!


Den klassiska slutscenen som ger mig en sådan julkänsla🎄🎅!


När filmen var slut så fick vi skjuts hem igen. Jag hade fortfarande saker kvar att göra hemma, såsom att slå in en del julklappar och diska. Man vill ju vakna upp till ett julfint hem på julaftonen.
Innan jag var klar med allt så hade klockan blivit vääääldigt mycket, men det var i alla fall rent i diskhon och julklapparna till hundarna och några julklappar till mig själv låg på plats under granen.


Det är samma sak varje år; jag tänker alltid att NÄSTA år ska jag se till att få ordentligt med sömn innan julaftonen. Men det är stört omöjligt; jag vill hinna göra så mycket och dygnets timmar räcker inte till, och dessutom är jag så uppspelt att jag har svårt att sova dagarna innan julen. Jag är som ett barn inombords, vilket känns lite fånigt med tanke på hur gammal jag är😀. Men det är väl också därför som jag älskar julen så mycket!

Fortsättning på våran underbara jul följer...

Varma Julhälsningar,

Annie

1 kommentar:

  1. Underbara juliga foton <3
    Här börjar familjen också tröttna på mina julfilmer, ingen protesterade mot Polarexpressen på lille julafton men det knorrades lite om de andra filmerna att vi ju sett dem så många gånger. Förstår inte vad de menar ;)
    Jag var kände mig också lite tveksam till Christmas Chroniclesefter att jag sett den, men jag är nog det ganska ofta första gången jag ser en ny julfilm då jag har höga förväntningar men jag tror inte att den kommer att hamna i min favoritsamling.
    Jag känner igen mig, jag borde också se till att få mer sömn innan julen men det är så mycket jag älskar att göra och ju fler dagar jag har på mig ju mer juliga projekt startar jag upp. I år varvade jag visserligen med flera julfilmer för att få vilan men jag skulle nog ha svårt att bara njuta utan att baka och pyssla in i det sista. Det är ju bara jul en gång om året <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!