tisdag 25 oktober 2016

Var med i VÅRAN LILLA JULVRÅS JULLOTTERI!


Hej!

Det här är tredje året som julbloggare, och det känns som om det är på tiden att jag har en liten julig utlottning här på bloggen!

 I sann Våran Lilla Julvrå-anda så kan du vinna handgjorda julsaker som jag och min syster Carina ( @lillaskaparboden ) har gjort. Om du har följt mig här på bloggen så vet du vid det här laget att vi tycker om att göra pyssla och skapa i våran familj, så vi vill gärna dela med oss av det till er andra julälskare!

Så vad kan du vinna?

Första pris är en underbar handgjord julbok som min syster har gjort.


I den här julboken (som mäter 23x16 cm) finns det plats att skriva om allt som är viktigt runt julen. Det finns små lösa anteckningsböcker för jullistor mm, och fack att sätta in extra material i.


Boken är verkligen anpassad för oss julälskare som älskar att planera och göra listor runt allt som har med julen att göra:)


Vill man dessutom sätta in extra julbilder eller andra saker går det utmärkt. Valet är ditt!


Tillsammans med julboken får du också en handgjord jultagg som jag och min syster har gjort tillsammans.

 
Den är så otroligt söt så det blir svårt att skiljas från den, det kan jag lova! Den är så pass stor (15x11cm) att den är en jättefin juldekoration i sig själv.

Andra pris är den här juliga grytlappen som jag har virkat.


Den är superfin att hänga i köket och använda under julstöket i december månad och går förstås utmärkt att tvätta!

Tredje pris är ett juligt grytunderlägg som är perfekt att ha under varma kakformar eller kastruller när du julbakar eller lagar julmat.

 
Det virkade överdraget går att ta av och tvätta så om du spiller lite julmat på det så gör det ingenting:)
 
  
Vad behöver du då göra för att ha en chans att vinna?
 
- För att vara med i utlottningen och få en första lott vill vi först och främst att du i kommentarsfältet berättar om:
  1) ett underbart julminne och
  2) din favoritstund på julaftonen.
  Glöm inte att skriva ditt namn och/eller namnet på din julblogg (om du har en sådan)!
 
- För att få ytterligare en lott vill vi att du länkar till den här tävlingen på endera instagram eller din julblogg. Kopiera den översta bilden och inkludera någon av mina länkar 
www.varanlillajulvra.blogspot.se eller @varanlillajulvra ) OCH min systers länk ( @lillaskaparboden ). Tala om i kommentarsfältet var du har länkat!
 
- För att få en tredje lott följer du både @lillaskaparboden och @varanlillajulvra på instagram. Skriv namnet på ditt instagramkonto i kommentarsfältet så att vi kan hitta dig:)
 
Det var allt!
 
Sista dagen att vara med i lotteriet är 6 november. Sedan lägger vi alla lotter i en skål och min systerdotter drar de tre vinnarna. Den 8 november talar jag om här på bloggen vilka som har vunnit!
 
Hoppas du vill vara med och vinna lite av våra fina handgjorda julsaker!!!
 
Julkramar!
 
Annie och Carina

6 kommentarer:

 1. Åh vilka fina saker ni lottar ut, jag får återkomma med mitt julminne då jag är för trött just nu.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vinster, vill självklart vara med i utlottningen.
  Och så var det ett underbart julminne, så många att välja bland men det är väl bara att välja ett.

  Jag har en minnesbild av mina barn och deras kusiner när de står framför fönstret i vardagsrummet hos mina svärföräldrar, klädda i sina bästa finkläder och väntar på jultomten, barnen är då i åldrarna mellan 1 och 4 och deras förväntan får symbolisera allt det som är underbart med julen.

  Bästa stunden på julafton har alltid varit julaftonsmorgon då vi öppnat våra julklappar tillsammans innan vi drar iväg på julfirande med släkten. I år har vi för första gången inga barn kvar hemma, får se hur det känns.

  Länkar från bloggen :)

  SvaraRadera
 3. Kl 10 befolkade jag julkrubban med de minsta i kyrkan. De placerade Josef & Maria, herdar, får, vise män och Jesusbarn efter att ha läst verser om dem. Sedan åkte vi med ungdomskören till behandlingshemmet för alkoholister, sjöng och fikade tillsammans. Därefter kunde jag själv bila till gamla föräldrar. Jag missade Kalle Anka men fick i stället uppleva glädjen hos barn, föräldrar, ungdomar och intagna, små människor i julens stora frid. Den glädjen är de bästa stunderna.

  SvaraRadera
 4. Här kommer mina svar.

  Julminne: när jag och min bror var små gillade vi att krypa in bakom granen. Vi hade varsin liten yta att sitta på och det blev som våra julkojor.

  Favoritstund på julafton vet jag inte riktigt. Jag brukar försöka stanna upp i tankarna och ta in stunden flera gånger under dagen tex julfrukosten, när vi satt oss till julbordet, Kalle Anka, julklappsutdelningen, julpromenaden, sedan att slappa och umgås på kvällen.

  Jag har lagt in en länk till er här: https://mariesjulblogg.wordpress.com/2016/10/30/jullotteri/

  Jag har precis skaffat instagram, jag trodde att jag hade mariesgla men det kan även vara hela mitt namn jag har i alla fall lagt in så att jag följer er (de första jag lagt till förutom facebookkontakter)

  SvaraRadera
 5. Ett underbart julminne: Det är ju inte alltid julen är vit, men jag minns nåt år när jag var tonåring, då det snöade sådana där stora, vackra, snöflingor precis när det började mörkna på julafton. Jag, mamma och min ena bror (om jag minns rätt) hann med en promenad (det är långt ifrån alltid man hinner det)och strosade på en liten väg med en allé förbi en herrgård medan snöflingorna föll på oss. Vackert och stämningsfullt!

  Min favoritstund på julafton: Det är ingen bestämd stund, plats eller tid, men det händer plötsligt att ett ögonblick av julefrid dyker upp. Jag kan inte riktigt förklara det, det är mest en känsla inom mig, hjärtat fylls av lycka. Den dyker upp i ett fridfullt ögonblick, kanske med tända ljus och soft julmusik. Ibland varar det en bråkdel av en sekund, ibland lite längre. Den känslan gillar jag!

  Jag har länkat till er här: http://johannasjulblogg.blogspot.se/2016/11/tavling.html och jag följer er på Instagram, @hannajo1975

  SvaraRadera
 6. Ett underbart julminne: Julafton för ett par år sedan när jag mådde som sämst och hade sådan ångest för hur det påverkade mina barn, och när tomten kommit och vi delade ut julklappar och verkligen alla julklappar var såå uppskattade, båda killarna tackade och kramade oss för varje klapp som öppnades och man verkligen såg lyckan i deras ögon. Hela kvällen sen lekte vi tillsammans, spelade spel och tittade på film och jag kände en sådan tacksamhet och en sådan lycka för min fantastiska familj. Så skönt att kunna ge dem lite extra både materiellt och kärlek för allt de får stå ut med, med en sjuk mamma.

  Min favoritstund på julafton: Jag kan nog inte bestämma eller peka ut någon speciellt utan alla de tillfällen under dagen när man får den där varma känslan i hela kroppen och bara känner kärlek av att tex barnen gör något fint tillsammans, alla hjälps åt, när man ser lyckan i barnens ögon man får en extra lång härlig kram och puss av gubben, jag kan nog komma på tusen saker till ;).

  Jag har länkat till er på bloggen, gjort en repost på instagram och följer er på instagram :)
  Kram
  Ammies Julblogg
  @ammiesjul

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!