onsdag 28 oktober 2020

En strålande julträff!

 Hej Mina Julvänner!

Vilken underbar söndagskväll jag hade...tillsammans med fina MARIE som har den väletablerade och stämningsfulla julbloggen MARIES STRÅLANDE JUL 💝! När jag började läsa julbloggar och sedermera också startade den här julbloggen, så var Maries julblogg en av de första som jag började läsa och följa. Genom åren blev hon någon slags julbloggsguru för mig och någon jag såg upp till väldigt mycket eftersom hon alltid skriver så stämningsfulla inlägg och hennes julblogg genomsyras av en äkta kärlek till julen. Nu har vi följt varandras bloggar i många år, och har även haft kontakt utanför bloggen så jag har ju tänkt då och då att det skulle vara jättekul att ses i verkligheten, och nu blev det äntligen av😊. Eftersom hennes familj var på en resa genom vårat avlånga land, så gjorde de en övernattning här i krokarna och hon kunde hälsa på mig i samma veva! Så otroligt kul🙌! 

Så snart som hon berättade att hon skulle komma, så tänkte jag att jag skulle bjuda på ett litet Advensfika i miniformat. Och som jag berättade i förra inlägget blev jag superpeppad att juldekorera för fullt här hemma i Våran Lilla Julvrå; det är ju liksom inte varje dag man får finbesök av någon som älskar julen med samma passion som jag själv. Men jag var 'duktig'😳😕 och lyckades begränsa min juliga inredningslusta till vissa utvalda små detaljer.

Det blev en konstgjord julblomma på toaletten....


...och en julig bukett på lilla hyllan i hallen.


Även min älskade kottegran fick komma fram och stå på sitt vanliga ställe och sprida julmys i hallen.


Dagen till ära fick även min älskade julbonad som mamma har broderat komma fram.


Sedan tidigare var redan favorit-julböckerna framtagna.


På matbordet hade jag dukat med juliga dukar inför fikat...


..och även ställt fram några juliga presenter till Marie som precis har fyllt år. Även om de egentligen inte var julklappar, så kändes det ändå som om jag slog in årets första julklappar.


Men den juldekoration jag faktiskt var mest nöjd med var de två juliga ljusfat som jag hade gjort i ordning tidigare under veckan. 


Jag hittade nämligen några gamla pyssellådor från Panduro som jag köpte på rea för många år sedan med dessa ljuslyktor, och eftersom jag gillar de lika mycket nu som då så bestämde jag mig för att göra i ordning alla ljuslyktorna och sätta dem på några fat. 


Det blev verkligen stämningsfullt och riktigt mysigt!


Och eftersom jag har samlat på mig lite värmeljus genom åren så tänker jag unna mig att tända dessa lyktor varje dag framöver när det är grått och murrigt ute. På soffbordet hade jag även lagt fram en röd löpare och tänt två juliga jullyktor


Och så dök då min julgäst upp till slut, och även om vi försökte vara lite försiktiga à la Coronatider och ingen av oss är direkt förtjusta över att vara med på kort, så var vi ju bara tvungna att föreviga det högtidliga tillfället med en julselfie!


Marie hade med sig en adventspresent till mig som ska öppnas första advent (!) och en underbart julig goodiebag...


....fylld med en massa juliga godsaker och fina dekorpapper till julpysslet😋😍!


Marie var dessutom fint klädd i en tjusig jultröja dagen till ära!


Sedan tog vi för oss av varm glögg från IKEA (som var riktigt god i år) och självklart avnjöt vi glöggen i mina exklusiva gamla glöggmuggar från Fyrklövern! 


Jag bjöd på två varianter av hembakade saffransskorpor (se recept HÄR och HÄR) och skurna pepparkakor efter recept i julboken December av Jens Linder och Johanna Westman.


Jag bjöd även på lite matigt tilltugg i form av mina COCKTAILKORVAR (det går INTE att bjuda på adventsfika utan dem😁😋) och även vegetariska korvar från IKEA i samma marinad. Dessutom hade jag testat ett  nytt recept på små broccoligratänger. Dock glömde jag att ta kort på dessa godsaker...!


Mina hundar tyckte också det var väldigt trevligt med julbesök och min lilla paketoman ville gärna hjälpa till att öppna Maries födelsedagspresenter😉🐾. Sedan pratade och pratade vi om allt som berör julen och lite därtill; så mysigt💝.


Och innan vi sade adjö för den här gången så fick jag även träffa två av Maries supersöta Maileg möss😍.

När jag började julblogga 2014 var det framför allt för att jag ville dela med mig av min kärlek till julen och vara en liten del av den underbara och mysiga julvärlden som existerar på nätet och sociala medier. Inte hade jag kunnat föreställa mig då att jag dessutom skulle få jättetrevliga vänner på köpet som delar mycket av mina värderingar och som jag har så mycket gemensamt med. Att bara få vara del av den härliga och varma julgemenskapen som existerar i julbloggs- och Instagramvärlden är stort nog, och att dessutom ha fått så fina vänner som Marie är guld värt i mitt liv💝🎄🤶💝.

Julkram,

Annie

4 kommentarer:

  1. Men oj så mysigt ni hade det! Vilken härlig upplevelse!

    SvaraRadera
  2. Så härligt att få dela kvällen med er så här <3
    Sån julstämning!

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att ses på riktigt! :)

    SvaraRadera
  4. Tack igen för allt mysigt du hade ordnat, det var så trevligt att få träffa dig och det var som att få kliva in i en mysig julbubbla <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!