torsdag 8 oktober 2020

Juliga stunder från senaste tiden

Hej Mina Julvänner!

Den här veckan har jag bara tagit det lugnt och försökt få in så mycket juligt i min vardag som jag bara kan. 

Jag har tagit fram och tänt mitt gamla doftljus med grandoft...och det doftar
magiskt gott här hemma🎄! Det verkar inte som om Yankee Candle har kvar just den
här ljuvliga juldoften, men deras nya doft The Perfect Tree låter ju lovande...


I affären har jag spanat in årets första jultidningar...och den billigare,
Allers Julmagasin, fick följa med mig hem.


Även GB Sandwich pepparkaka hade dykt upp, men jag tycker att 18 kr var ganska saftigt
för en glass...😳


Jag har följt nomineringarna av Nobelpriset, men känner en sorg att det inte blir
några festligheter i Stockholm att se fram emot😔. Det är ju annars en av mina favoritdagar i december. Men det verkar ändå som om de kommer att ha någon form av digitalt firande så jag hoppas att det ändå kan bli lite bra Nobelunderhållning på tvn den 10 december.


Dessutom verkar det som om jag förhoppningsvis ska få ett riktigt juligt och fint besök i slutet på månaden vilket jag verkligen ser fram emot och som ni säkerligen kommer att få höra mer om framöver💝🎄🤶🤶. Och jag funderar därför på hur mycket man kan julpynta redan i slutet på oktober😂...och vilka juliga godsaker jag kan bjuda på...😋😁. Härliga saker att gå och fundera på!

Men framför allt har jag den här veckan handarbetat på en massa olika projekt och julklappar. En av dem är den här fina korsstygnsbonaden som jag fick av en bekant...


..och som jag blev störtkär i på en gång😍! Jag ÄLSKAR sådana här gammaldags julmotiv med tomtar och snötyngda granar! Den här kommer jag att behålla själv så tyvärr hamnar den längre ner på den milslånga listan av handarbets- och julklappsprojekt som jag håller på med just nu. Men om inte annat så ser jag väldigt mycket fram emot att sitta och julmysa under mellandagarna och brodera på den här tavlan😍.

Och medan jag har handarbetat så har jag betat av ett antal julfilmer. Om det fortsätter så här de närmaste månaderna så kommer jag att ha sett rekordmånga julfilmer den här hösten/vintern. Det har varit en väldigt blandad kompott av julfilmer från mitt eget 'julfilmsbibliotek', Netflix och Youtube.

Jag älskar A Christmas Carol (En Julsaga) av Charles Dickens och har sett ett antal versioner av den filmen. Det här är animerade versionen med Jim Carrey och det jag framför allt älskar med just denna film är den underbara 1800-talsmiljön😍. Så mysig!


Häromdagen såg jag en ny julfilm på Youtube som heter Christmas Perfection som
jag verkligen gillade. Den handlar om kontrollfreaken Darcy som verkligen vill att hennes jular ska vara alldeles perfekta...men som så småningom inser att andra saker kanske är viktigare.


Jag har haft lite svårt för svenska julfilmer genom åren, men jag börjar vänja mig...
Den här filmen, En Underbar Jävla Jul, är ibland lite extrem men samtidigt har den 
med (versioner av) många svenska jultraditioner så den är ändå sevärd.


Jag vill helst ha mysiga julfilmer med underbara julmiljöer, snö, julmagi, kärlek, humor och
julstämning och då är den här filmen perfekt! A Knight Before Christmas på Netflix.
Jag och syrran och systerdottern tittade på den igår och vi nöjt för fulla muggar!


Imorgon ska jag till IKEA för att titta på deras nyöppnade Julshop och jag är SÅ FÖRVÄNTANSFULL!! Jag har sett många fina pressbilder på era bloggar som lovar gott så det ska bli en njutning att strosa runt där och mysa och njuta och drömma om julen...och självklart kommer kameran gå varm så jag kan dela stunden med er i nästa inlägg!

Julkramar💝,

Annie

3 kommentarer:

  1. Så mysigt med små juliga tecken i vardagen. Jag har alltid velat ha något ljus från Yankee Candle, men de är tyvärr alltid utanför min budget. Gud vilket fint julmönster till broderiet!! Älskar också sådana där klassiska gammaldags motiv. Så gulligt. <3

    SvaraRadera
  2. Håll utkik på IKEA efter en stor,röd tygrosett som heter vinter2020. Den finns inte på varken hemsida eller pressbilder som jag sett. Det fanns bara en enda som jag knep när jag var där. Den är fantastiskt fin med grangirlang!!

    SvaraRadera
  3. Var youtube-filmen sevärd? Jag tycker det är så tråkigt att Nobelmiddagen inte kommer genomföras, vi funderar redan på hur vi ska fira här hemma (Elvira råkar ju fylla 16 år den dagen också!)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!