tisdag 19 november 2019

Nästan klar med julpyntningen till Adventsfikat

Hej Mina Julvänner!

Nu börjar det verkligen bli färdigt här hemma med 'julstylingen' inför Adventsfikat! Vilket är väldigt mysigt, och väldigt skönt. Jag har fortfarande inte kommit igång med bakningen och börjar känna lite stress över allt som ska göras, så det känns väldigt skönt att veta att det mesta av julpyntningen är gjord i alla fall. Visst vill ni väl kika på lite bilder?!

I helgen gjorde jag julfint på Tysons minneshylla🐾❤.


Det är fortfarande efter 6 månader svårt att inse att min stora trygghet och bästa vän är borta och det blev många tårar när jag höll i hans koppel och lyfte upp asken med askan för att lägga en julduk under💔. Men jag är väldigt nöjd med hur det såg ut när jag var klar, inklusive ängeln som står överst och vakar över allt.

Idag blev jag dessutom inspirerad av @theasjul att tejpa fast en ljusslinga runt tavlan jag har av oss två tillsammans. Det blev riktigt bra.


Dock vet jag inte om den kommer att sitta kvar, men det är värt att prova eftersom jag redan hade ljusslingan liggande. Jag vill gärna ha något som lyser upp tavlan i det här konstanta vintermörkret som vi lever i just nu.

Idag satte jag upp änglaspelet som jag hittade i PAPPAS JULLÅDA.


Det var helt så när som på EN hållare för ett av stearinljusen. Men när den står så här så ser man inte det så jag är nöjd! Det var länge sedan jag hade ett sådant här Änglaspel och jag måste säga att jag verkligen fick varma känslor inombords när jag såg den uppställd igen. Antagligen finns det djupt förankrade julminnen runt det här änglaspelet för jag vet att vi hade det hemma när jag växte upp❤.

 I sovrummet är de flesta juldekorationer på plats nu. Jag ställde fram adventsljusstaken och hängde upp julstjärnan idag och det blev genast så mysigt!


Och självklart måste vi ha en hund mitt i den stämningsfulla miljön😍.


Jag har genom åren lärt mig att dra ner på julpyntet i sovrumsfönstret, för annars slutar det med att allt är nerdraget på golvet när hundarna ska stå och spana ut genom fönstret😊.
Den lilla julgranen kommer jag inte klä förrän nästa vecka...den godbiten drar jag lite mer på....

 I vardagsrumsfönstret är det mesta på plats nu. Jag har satt upp den röda glittergirlangen på gardinstången tillsammans med en ljusslinga, och jag satte upp en stor vit julstjärna mitt i fönstret. Man kan helt enkelt inte ha för mycket julbelysning anser jag. Det är ju alldeles underbart att nu sitta på soffan med alla 'vanliga' lampor släckta och bara njuta av de mysiga juleljusen😍!


Och juleljusen här hemma inkluderar min röda virkade ljusboll som nu har fått komma fram. Så fin!


När jag var nere i källaren och plockade fram julsakerna så hittade jag alla fina juldekorationer och jultavlor som syrran har gjort till mig, och den här är en av mina favoriter.


Den ställde jag bredvid kottegranen i hallen.


Idag har jag också hunnit med att slå in årets första julklappar, som i det här fallet ska vara till julklappspelet hos mamma i december.


Imorgon ska jag åka och handla ingredienser till julbaket och annat som behövs till Adventsfikat.
Ärligt talat blir jag lite kallsvettig när jag ser längden på shoppinglistan som jag har börjat på..!


Jag är väldigt tacksam att jag får hänga med mamma till Lidl och Willys där jag förhoppningsvis kan fynda en hel del till bra priser...

Nu ska jag fixa lite kvällsmat och sätta mig och handarbeta på några julklappar till mormor och mina mostrar som bor i Stockholm och som vi byter julklappar med när vi ses på Adventsfikat.

Julkram,

Annie🎄🤶🎄

4 kommentarer:

 1. Så julfint du har gjort hemma hos mig och vilken sötnos som sitter vid fönstret.
  Vad fint du har gjort för Tyson <3
  Juligt hushållspapper hmmm det hade jag faktiskt inte tänkt på, så det ska jag titta efter på Willys nästa gång man åker dit. Tack för tipset <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är nog lite knasig, men jag gillar att ha jultema även på toapappret och hushållspappret och det är ju normalt sett Lambi som har julvarianter. Fast än har jag inte hittat något, men det finns ju lite tid kvar...

   Radera
 2. Oj, oj så fint och stämningsfullt du har hos dig nu! Blir riktigt avis, här är det fortfarande opyntat. Vilken fin jultavla och vilket underbart fint änglaspel. Så himla mysigt du har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla <3! Jag HAR varit tidig i år med julpyntet, men jag hoppas att jag får betalt för det i december när jag kan ta det lugnt samtidigt som resten av samhället stressar runt...:)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!