lördag 26 oktober 2019

SMYGPREMIÄR OCH LITE JULIG PLANERING

Hej Mina Julvänner!

Idag är en speciell lördag på året. Det är nämligen smygpremiär för skidsäsongen och den alpina världscupen, och då specifikt för storslalom. För en (vinter)sportsgalning som mig själv så är det jättemysigt och något jag har längtat till hela hösten! Jag längtar ännu mer efter att Vinterstudion drar igång igen den 23/24 november, men med helgens alpina tävlingar så känns det i alla fall att vintern är på intågande.

Så imorse gick jag och hundarna upp tidigt och tog en promenad i det ruggiga höstvädret innan jag vi slog oss ner i soffan...


...för att njuta av denna högtidsstund.


Självklart hade jag tänt lite doftljus för att skingra halvmörkret både inomhus och utomhus.


Så himla mysigt sätt att börja helgen på!
Och dessutom väldigt inspirerande för att få energi till att komma igång med allt det juliga pysslet framöver. Jag har nämligen börjat fundera på hur jag bäst ska lägga upp de fem veckorna som är kvar till Adventsfikat. Nästa helg ska vi fira min yngsta hund som fyller 8 år - ja, har man inga barn får man ordna kalas för hundarna! - så under veckan ska jag börja plocka undan sommarhalvårets dekorationer etc här hemma.

Födelsedagsbarnet❤

 Efter det födelsedagsfirande tänker jag använda första delen av november för att börja julpynta och ställa i ordning hemmet för Adventsfikat. Jag kommer nämligen ha väldigt dåligt med pengar den första halvan av månaden (kan till viss del bero på att vi besökte Sy- och hantverksfestivalen i huvudstaden i går😉), så jag tänker att om jag fixar det mesta av städningen och julpyntning första hälften av november - det som inte kostar något - så har jag mer tid att ägna mig åt bakandet och allt det ätbara de två sista veckorna innan Adventsfikat.

De senaste åren har jag haft adventspresenter till alla som har kommit till Adventsfikat, men det tror jag inte att jag kommer att ha i år. Jag har varken resurser eller ork att ordna det. Dessutom ska jag försöka dra ner på bakande och ENBART fokusera på favoritbakverken. Det är ju alltid roligt att baka lite extra bara för julbakandet skull, men jag lägger hellre den tiden på julfilmer och juliga handarbeten i år. Dock finns det ju en hel del favoriter så det kommer nog finnas juliga bakverk så att det räcker till ändå:)

Adventsfikat 2017


Slutligen vill jag tipsa om ännu flera julbloggare som har svarat på JULLISTAN OM VÅRA JULBLOGGAR. Allas våran CHARLIE berättar vad hon skulle vilja ha hjälp med och vad som triggar igång hennes jultänk. Vi får veta vad julbloggaren JULPUSSAR gör i kön i mataffären och varför hon ändrade utseendet på sin julblogg. Hos JUL HOS LINDA kan vi läsa om vad som ger henne julstämning, och hur en flytt fick henne att börja julblogga, och CARRO berättar om att vara en nattugglande julbloggare och vad hon MÅSTE göra en vecka under sommaren.
Så otroligt kul att läsa om era fina julbloggar och lära känna er lite bättre!
Faktum är att den här jullistan har jag faktiskt jobbat en hel del på ända sedan förra året, och fick även hjälp med några av frågorna av min syster @lillaskaparboden, så det gör mig jättejätteglad att många av er har valt att svara på frågorna❤❤❤. Och det är inte för sent att svara på jullistan nu om du inte har hunnit gjort det än😉!

Hoppas att ni alla får en fin helg med små juliga inslag här och där. Själv ska jag fortsätta att sticka och virka på mina olika julprojekt.

Julkram!

Annie🎄🤶🎄

10 kommentarer:

 1. Åh Grattis till lilla söta födelsedagsbarnet i förskott. :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla <3! Jag känner mig lite fånig som firar hundarna så här, men vad gör man inte för att fylla livet och hitta många glädjeämnen när man lever ensam. Och hundarna får mig att kliva ur sängen på morgonen så de är värda att fira <3!

   Radera
  2. Nej då inte ska du känna dig fånig, jag har inte heller några barn. Så våran vovve prins får agera det istället. Så varje år när han fyller får han paket och varje julafton så ligger det alltid massa paket till honom under granen. Han har till och med en egen julstrumpa som han får ett paket i till varje julaftonsmorgon. Klart att dem ska ha också <3

   Radera
 2. Ser så fram emot att få följa med ditt adventsfika i år igen! Det låter så oerhört mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag tror att det är uppskattat av mina nära och kära också...så det är värt allt slit innan. Som syrran säger: Julen börjar med mitt adventsfika.

   Radera
 3. Härligt att du är igång med julplanerna. Det är ju bra att börja planera i tid för tiden går ju alltid så fort. Första advent är ju inte så långt borta. Känner att jag också behöver komma igång med planeringen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag har känt mig ganska sen med planeringen i år. Det har varit så svårt att ta sig an det efter all sorg och alla jobbiga händelser...energin har liksom bara räckt till att ta ut hundarna, handarbeta och titta på tv... Men nu känner jag mig lite mer peppad...tror jag...

   Radera
 4. Hej! Skulle du vilja vara "veckans julälskare" på min blogg? Släng i så fall iväg ett mejl till sofiesjulblogg (snabela) gmail.com så skickar jag över frågorna. :)

  SvaraRadera
 5. Jag själv är inte så mycket för skidsporter, så brukar inte följa Vinterstudion, men jag kan verkligen förstå det mysiga med att något man brukar titta på som alltid har premiär sent på höstkanten, blir som ett officiellt startskott på den annalkande julen. Jag känner nämligen så inför premiären av På Spåret, som jag alltid längtar till varje år. Det låter som om du har mycket att stå i de kommande veckorna, men det låter ju så mysigt och pyssligt alltihop! Det blir säkert hur bra som helst. <3

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!