tisdag 13 augusti 2019

Superjulig julfilm och lite julplanering mm....

Hej Mina Julvänner!

Det är så skönt att det är augusti månad och att vi har kommit in i andra halvan av året. Jag längtar redan efter att sätta upp ljusslingor inomhus och göra det lite extra höstmysigt.
Den här veckan har även min syrra börjat jobba igen efter semestern vilket i sin tur innebär att vi kan ha våra tisdagsfilmkvällar tillsammans. Och i år har vi redan kört igång med julfilmer och nu ikväll såg vi en riktigt JULIG julfilm som heter Christmas Land.


 Jag vet inte hur ni definierar en bra julfilm, men för mig så ska det vara en film med mycket julkänsla, mycket juldekorationer, en bra story med jultema och gärna minst EN trevlig lite kärlekshistoria.
Den här filmen hade allt det men framför allt en OTROLIGT mysig julmiljö! Nästan varje scen från första början osade traditionell (amerikansk) julstämning vilket var riktigt mysigt 🎄🎅🎄!


Och där fanns självklart en snygg och sympatisk man att vila ögonen på vilket aldrig är fel😉. Så är ni ute efter en julfilm med en underbar julmiljö så är Christmas Land  julfilmen för er. 
Jag börjar också bli sugen att titta på Love Actually och The Holiday igen; måste-filmer den här tiden på året.

Jag måste erkänna att jag har pysslat med en hel del juligt den senaste tiden. Jag har bläddrat i förra årets jultidningar, och jag har lyssnat på julballader på Spotify, och bakat lite med pepparkakssmaker. Jag bryr mig inte om att det fortfarande är drygt 18 veckor till julen; känner jag för det så gör jag det. Vem vet vad som hinner hända innan dess så det är lika bra att njuta av det som jag mår bra av just nu...

Jag har också börjat virka med julfärger och har redan gjort klart två juldukar som jag är riktigt nöjd med.

Mönster SKOGSSTJÄRNAN

Mönster: PEONY DREAM

Det ger mig verkligen julkänsla att använda julfärger när jag handarbetar, och nu när vädret börjar bli lite ruggigare så har jag också börjat sticka. Stickning är för mig typisk höst-och vintersysselsättning.

Vi har också pratat om årets julplaneringen i min familj. ( Jag uppskattar verkligen att vissa i min familj kan göra det vid den här tiden på året utan att stöna högt😉😀 ). Nu är det bestämt att vi ska fira lilla julaftonen med pappa och hans fru hemma hos min mamma och INTE hos mig som vi brukar. Och det känns riktigt skönt. Det finns flera anledningar till att jag inte orkar anordna det i år, men jag kommer hjälpa mamma en del ändå. Jag måste ju liksom ha mina egna julköttbullar till jul t ex, och jag vet att alla vill ha laxpatén som vanligt.
Nu ser jag fram emot att kunna ta det lugnare i december och (nästan) bara kunna handarbeta och titta på julfilmer, istället för att ägna flera veckor åt att förbereda lilla julafton för alla.
Förhoppningsvis kan vi vara hos mig nästa år - om år 2020 är snällare mot mig - men det får tiden utvisa...

Dessutom har jag och syrran bestämt att vi ska byta paketkalender på ett annorlunda sätt i år. Normalt sett har jag varje år gjort c:a 8 paket (de viktiga dagarna i december) till mammas paketkalender och 8 paket till syrrans, men i år så ska vi (jag, syrran och mamma) göra 8 paket var och så ska jag sammanställa en lista på vem som ger vem och på vilket datum...Förstod ni😉? Jag försökte förklara för mamma men hon tyckte nog det var lite rörigt, haha, men när hon får en lista på datumen och mottagaren så blir det nog lite klarare...hoppas jag😁!
Hursomhelst, jag är nöjd för då behöver jag bara fixa 8 paket istället för 16. Och det känns lagom i år...

Så, som ni märker så börjar julen puttra här i våran lilla julvrå, och jag tror inte det dröjer länge tills jag bakar något med saffran💛💛💛. Jag har två paket sparade från förra julen så jag skulle tro att nästa regniga dag så gräddas det nog saffransmuffins här hemma. Jag börjar nästan dregla när jag tänker på det...

Varma Julkramar,

Annie

8 kommentarer:

 1. Åh, den filmen har jag inte sett, den måste jag leta efter :)
  Muffins är så tacksamt att baka, och väldigt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror den var på C-more vilket syrran har, tack och lov. Den var verkligen mysig! Det som också är bra med muffins är ju att de är lätta och frysa in styckvis och lätta att tina:)

   Radera
 2. Vilken härlig inställning att göra juligheter när känslan finns där - varför vänta?
  Mysigt med julplanering, jag får nog vänta några månader innan jag tar upp det med min och min mans familjer. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år orkar jag inte ha några 'måsten' mm runt julen; vem bryr sig liksom? Efter att ha förlorat Tyson så ter det sig oviktigt. Jag vill bara må så bra som jag kan i stunden och överleva.
   Jag är väldigt glad att min familj inte skriker högt när jag pratar om julen i augusti, haha!

   Radera
 3. Härligt med julfilmer och planering inför julen, själv hänger jag kvar i sommaren en liten stund till men snart börjar det nog pirra lite i julnerven hos mig också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot när din julnerv börjar pirra:=D

   Radera
 4. Beklagar verkligen sorgen efter Tyson! :( Fint att ni fick en sista jul ihop i alla fall. Du har redan kommit bra mycket längre i julandet än vad jag har, har inte blivit en enda julfilm än eller något julpyssel. Superfina dukar du fick till! Det låter som en bra jul för dig i år, där du slipper bekymra dig om så värst många måsten och överlåter grovgörat till andra. Det blir nog bra ändå. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla <3. Jag hoppas att du har rätt och att det blir en ok jul trots allt. Jag ser i alla fall fram emot att inte ha SÅÅ mycket att göra i december - det känns helt rätt i år. Det är inget roligt att stressa runt om den rätta julkänslan inte finns där...

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!