onsdag 27 september 2017

En julig dag 88 dagar innan Julafton

Hej mina julvänner!

När man är lite julgalen så blir det ju lätt så att vissa dagar går i julens tecken, även om det är nästan tre månader kvar till själva julafton. Och tro't eller ej, så var gårdagens juliga dag inte något som jag planerade; det liksom bara blev så allteftersom dagen gick... som det ju blir ibland😊.

Planen jag hade för dagen var att jag och syrran (och alla hundarna) skulle umgås hemma hos dem på kvällen efter hon hade slutat att jobba, och eventuellt skulle vi titta på någon julfilm... Och här måste jag tillägga att jag faktiskt inte hade tittat på någon julfilm fram tills igår, vilket är ovanligt sent inpå hösten för att vara mig.

Normalt sett när vi umgås hos syrran så brukar jag baka något gott och ta med mig. Förutom oss två så har hon även tre tonåringar i huset så hembakat brukar gå åt fort hemma hos dem. Nu när jag har börjat gå igenom mina gamla jultidningar mm, så har jag blivit påmind om den jättegoda saffranskladdkaka jag gjorde ett antal gånger förra året...och dessutom känt mig lite sugen på den eftersom jag ännu inte har bakat med saffran i höst. Tack och lov hade jag alla ingredienser hemma så mitt på dagen gjorde jag i ordning smeten till saffranskladdkakan...


...och gräddade den i ugnen. Den såg riktigt mumsig ut när den lämnade ugnen och luktade väldigt gott så jag såg verkligen fram emot kvällens fika😃.


Medan jag väntade på att syrran skulle sluta jobba så satt jag och virkade på det här fina men kluriga mönstret som heter Blizzard Warning! Och självklart ville jag virka den i juliga färger!


När jag hämtade posten på eftermiddagen så hittade jag årets julkatalog från Ateljé Margaretha som alltid är väldigt trevlig att bläddra i! Det finns så otroligt många fina klassiska julmotiv att brodera, men just nu är det mest virkning som gäller för mig så jag är nöjd att bara bläddra i katalogen och njuta av allt det juliga😃.



Jag åt kvällsmat innan syrran hämtade oss, och då passade det bra att koka en portion risgrynsgröt. Självfallet måste gröten ätas på min älskade gröttallrik från Fyrklövern; tomtegröten smakar liksom inte lika gott annars.


Väl hemma hos syrran pratade vi som vanligt om pyssel och handarbete och hon visade mig det otroligt fina jultåget hon har gjort av papper! Så himla läckert, och då är det inte äns färdigdekorerat än😊.


Här är det superfina loket som har fått mest detaljer än så länge.


Tanken är att det ska innehålla mina syskonbarns adventskalendrar. Och ja, de är tonåringar, men de vill fortfarande har lite julmagi!

Sedan tittade vi på en annan julig sak som hon har gjort, men det är hemligt än så länge och kommer att dyka upp på bloggen igen närmare jul.


När allt julpysselprat var avklarat så satte vi oss ner och försökte bestämma vilken film vi skulle titta på. Eftersom syrran hade sett nästan alla julfilmer på Netflix förra året så tog det ett tag att välja film, men i slutändan blev det den här:


Jag tyckte den var riktigt bra och det var så mysigt att titta på julfilm för första gången i år. Jag nynnade med i julmusiken, och njöt av de fina julmiljöerna och den varma julstämningen😊!
Samtidigt passade jag på att virka rutor till min stora julfilt...


...medan hundarna låg och sov. Dock var det bara Shiba som valde att sova mitt i trappen😊.


Det var helt enkelt en riktigt mysig dag med oväntat många trevliga och juliga inslag, och jag och hundarna var alla riktigt nöjda när vi vandrade hemåt senare på kvällen.
Det var bara snön som saknades...

Julhälsningar,

Annie

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja det var det:) Helt oplanerat. Hoppas det blir många flera sådana dagar de närmaste månaderna:)

      Radera
  2. Ojoj så mycket julmysigt du hann med på en och samma dag! Nu blev jag också sugen på saffranskladdkaka :)

    SvaraRadera
  3. Mys! Och mums med kakan! Filmen måste jag se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag verkligen du ska göra; den var riktigt trevlig...och killen var så mysig:)))

      Radera
  4. Tack så trevligt du skrivit o fixat in foton Jag blev så glad Saffranskladdkakan är jättegod. Ja nu känner man att JULEN är på G om man vill få färdigt en del som man önskar till sig själv eller ge bort Tack för en mysig BLOGG

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod:) Ja det gäller att vara ute i god tid med allt om man vill hinna med allt för tiden går fort de här månaderna fram till jul!

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!