onsdag 8 juli 2015

Julklappsplanering mitt i sommaren!

Det är mitt i sommaren men när jag tittar ut genom fönstret så är det mörk och ruggigt och regnigt och det har känts mera som en höstdag om tre månader än högsommar... Det är nog en av anledningarna till detta inlägg; det officiellt första för den här kommande säsongen (att säga JULsäsongen känns lite väl tidigt tycker jag)!

När jag ser tillbaka på förra julen och mitt första år som julbloggare, så är jag jättenöjd med allt! Det bästa var att när julen väl var slut så kände jag mig ordentligt mätt på julen för den gången, och jag har inte ALLS haft någon jullängtan, vilket är ovanligt för att vara mig. Tack vare den extra dimensionen av att ha en julblogg och ett ställe där jag kunde jula på för fulla muggar så känns det som om jag fick ur mig allt juligt under julsäsongen! Så skönt att slippa jullängtan för en gång skull! Istället under våren och sommaren har jag umgåtts med hundarna...


Min älskade Alfahane har fyllt tio år...


...men han busar fortfarande i hundgården...
 
...med Solstrålen som fortfarande har fullt med bus i kroppen...
 
...och älskar att reta gallfeber på min älskade tuffing Kaxmörten!
...broderat på olika projekt...

 

...och tittat på sport och tv-serier och umgåtts med familjen mm.

Men nu har det ju gått sex månader på året och det är mindre än sex månader kvar till nästa julafton. Det innebär för min del att jag måste börja fundera på julklappar redan nu eftersom jag kommer att göra så många julklappar själv. Just nu har jag bara lust att brodera, men om jag ska brodera de flesta  julklapparna måste jag ha en lååååång framförhållning eftersom korsstygn tar längre tid än stickning och virkning. Dessutom kommer jag att ha jättedåligt med pengar så jag MÅSTE verkligen göra mina julklappar med framför allt det material jag har hemma och det kräver också massor av planering.... SUCK! Jag ser en intensiv handarbetsperiod framför mig!!

Så även om jag inte har någon jullängtan än så börjar tankarna gå åt det hållet då och då, och jag känner hur de mentala listorna i huvudet snart måste skrivas ner så att jag får någon konkret ordning på mina planer.

Fast det måste jag säga, om det här dystra vädret fortsätter kommer det inte dröja länge förrän jullängtan kommer...

Men än så länge så skickar jag varma sommarhälsningar till er andra julbloggare och julälskare där ute, och ser fram emot att höras vid mera när hösten närmar sig:)))

Sommarkram!

Annie

4 kommentarer:

 1. Håller med dig helt, det dystra vädret gör verkligen att man längtar lite extra efter julen :)

  SvaraRadera
 2. Eller hur?! Och att skriva inlägget här på bloggen igår fick min julnerv att rycka till lite grann:) Det blir nog en stor dos jullängtan i år också så småningom...haha!

  SvaraRadera
 3. Vädret är inget vidare för att vara sommar, det är sant.men själv älskar jag chilligare väder (hösten är min favorit årstid faktiskt) så jag kan inte klaga själv.
  Jag börjar få i mig julandan fast det är ett halvt år kvar till december, men ändå. Jag är ingen rik människa som jag måste börja handla juldekorationer redan nu om jag vill ha min drömjul.
  Nu när jag har en familji sedan två år tillbaka blev det jätteviktigt för mig med mysigt jul. När jag och min man bodde för oss själva var det inte lika viktigt att ha julig stämning hemma hos oss, men nu när barnen är i bilden vill jag att de ska ha det lika trevligt under juletiden som jag har haft det när jag var liten :)

  Kika in på min blogg också :)
  http://julensmagi.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Hej, vad kul att du hittade hit! Välkommen! Ja, det är bra att börja med allt det juliga i god tid när man vill spara pengar:) I år ska jag försöka nöja mig med de dekorationer jag redan har och bara köpa en riktig gran - för det måste man ju ha, hur fattig man än är!!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!