torsdag 10 oktober 2019

Vardagsliv med julskimmer

Hej Mina Julvänner!

När jag den här tiden på året ska försöka vila och ta det lugnt hemma och skämma bort mig själv så blir det juligt tema på nästan allt jag gör. Tankar på Julen och allt som har med julen att göra får mig alltid att må bättre, så det är väl inte så konstigt att så är fallet. Så det här är lite av vad som pågår här hemma i Våran Lilla Vrå just nu...förutom all julmusik som jag lyssnar på....

Jag har till exempel bakat MJUK SAFFRANSKAKA...


...och njutit av doften av saffran och apelsin som sprids här i Våran Lilla Julvrå när kakan har gräddats i ugnen.


Jag har tittat på tillkännagivandena av årets Nobelpristagare. För mig är Nobelpriset och Nobelfesten en stor del av mitt julfirande och det är alltid lika mysigt när pristagarna tillkännages för då vet man att julen närmar sig med stormsteg.


Jag har tittat på juliga avsnitt av den engelska deckarserien Morden i Midsomer.


Jag absolut ÄLSKAR Morden i Midsomer (antagligen på grund av alla år som jag har bott i England) och har sett varje avsnitt ett antal gånger. De avsnitt som har juligt tema är förstås extra mysiga😊.


Jag har tagit fram mer mysbelysning. Den här glasburken med virkat överdrag har jag virkat i julklapp till min svågers föräldrar och nu när deras hem ska säljas så fick jag tillbaka den. Med en ljusslinga i så blev den jättefin bredvid Tysons ljus❤.


Mina handarbeten har oftast juliga teman - det går verkligen att få mycket julkänslor genom att hålla på med ett juligt handarbete! - och här är en socka (Oktobersockan) som är designad av duktiga Maja Karlsson som också har gett ut den väldigt trevliga stickboken Trettiofem vantar.


Självklart valde jag att sticka sockan i julfärger!


Som sällskap när jag handarbetar har jag förstås mina pälsklingar som också gillar att mysa på soffan, gärna insvept i en virkad filt😍.


Och passar det inte att ligga skönt i soffan bredvid mig....


...så kanske det är skönare att ligga så här med rumpan på soffkanten och framdelen på en sittpuff😂.


Jag har egentligen inte tänkt så mycket på Adventsfikat än, men jag kunde inte låta bli att göra en sats av Jessica Frejs Miniköttbullar med äpple och julkryddor (recept från Amelia Jul 2017) häromdagen. De är så himla goda och beroendeframkallande att inte bara serverar jag dem till Adventsfikat, utan det blir några omgångar till under hösten/julen. Perfekta att gå och små-äta av och jag har redan planerat att göra en omgång till Nobelfesten också då jag brukar klä julgranen och mysa i soffan den kvällen.


Och inget riktigt höstigt julmys utan min allra mysigaste gamla amerikanska julfilm It's a Wonderful Life med James Stewart.


Jag har totalt tappat räkningen på hur många gånger jag har sett den filmen, men när jag känner mig nere och skör och deppig så är den här filmen som mjuk balsam för min sargade själ.

I morgon ska jag och syrran göra något RIKTIGT juligt och jag längtar!!!
Något annat som jag alltid längtar efter den här tiden på året och spanar efter varje gång jag går in i en mataffär är Pågens Saffransgifflar; hoppas de kommer snart!

Julkramar,

Annie🎄🤶🤶🎄

7 kommentarer:

  1. Men wow så mysigt du har det! Saffranskakan låter helt underbar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack; jag gör mitt bästa för att mysa till livet så mycket jag kan:) Saffranskakan blev faktiskt riktigt bra!

      Radera
  2. Så gott med mjuk saffranskaka!! Kan tänka mig hur juligt det doftade hemma hos dig. Så mysigt och hemtrevligt du verkar ha det. Jag tycker också Nobel är som en del av julen och det är alltid så högtidligt och mysigt att titta på framför allt banketten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag älskar också banketten, men med åren har jag dessutom blivit mer och mer intresserad av pristagarna också, och inte bara att kungafamiljens kläder:)) Men eftersom det är kvällen då jag brukar klä min julgran så är det en speciell juldag <3

      Radera
  3. Så mysiga bilder och vilken rolig sovställning din lilla pälskling har hehe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har sagts att han är mer som en katt än en hund, och det kan nog stämma:) Han får mig alltid att skratta...när han inte driver mig till vansinne vill säga <3!

      Radera
  4. Saffranskakan verkar så god, jag kan nästan känna doften ända hit! Jag måste börja mysa och titta på julfilmer snart!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!