måndag 14 oktober 2019

Att lysa upp en vanlig regnig oktoberdag...

Hej Mina Julvänner!

Vad gör en julälskare som vaknar en mörk måndag morgon i mitten på oktober, med regnet piskande mot sovrumsfönstret och en deprimernade väderprognos som ser väldigt blöt ut veckan framöver..?


Dessutom har julälskaren väldigt tomt på bankkontot och i sitt kylskåpet och har haft tandvärk i flera veckor och känner sig allmänt less...


Jo, den här julälskaren tog fram sitt gamla och väl använda julrecept från julälskarens mamma och började smälta margarin och värma mjölk och mortla saffran...


Genast kändes livet lite lättare medan julälskaren hällde i ägg, salt och massor av russin och mjöl och såg hur en underbar gulfärgad saffransdeg bildades i bunken.


Efter en stunds stickning på nya rödvita julsockor kunde julälskaren baka ut den underbara väljästa gula degen och forma lussebullar. Ännu lite mer julstickning och uppvärmning av ugnen och så var det dags att pensla de läckra gula bullarna med lite ägg och grädda dem.


Den ljuvliga doften av lussebullar spred sig i det lilla hemmet och allt kändes mycket mysigare...trots det gråa vädret utanför fönstret.

Julälskaren kände sig plötsligt väldigt rik när hen kunde se den vackra och väldoftande högen med gula nygräddade julbullar som låg och svalnade på en julmönstrad kökshandduk på den lilla köksbänken.


När julälskaren sedan njutningsfullt provsmakade den första nybakade lussebullen för säsongen så kändes livet ändå ganska bra, trots regn och tandvärk mm.


Julkramar,

Annie😋💛😋

3 kommentarer:

 1. Åh wow vad gott! Har varit så himla sugen på lussekatter idag och det blev inte bättre av att läsa detta! :)
  Hoppas tandvärken ger med sig snart! Kram

  SvaraRadera
 2. Åhh lussekatter som är så gott. Jag får också snart börja att baka lussekatter och göra knäck.
  Hoppas tandvärken släpper snart!
  God jul!

  SvaraRadera
 3. Åhh så mysig och gott!! <3 Lussekatter är ju verkligen hur gott som helst. Förstår att det värmde ditt julhjärta. Jag hoppas det blir bättre med tandvärken, det finns inget värre.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!