måndag 5 september 2016

Tack och lov för julen...första julfilmerna avklarade!

Hej mina julvänner <3

Idag var en kämpig dag. Jag har känt mig lite deppig och haft huvudvärk, och dessutom har jag slitit i tvättstugan och städat våran lilla julvrå. Varje steg jag tar har liksom varit en kamp emot lusten att bara sjunka ner i soffan och stanna där... Men under eftermiddagen bestämde jag mig för att när jag var klar framåt kvällen skulle jag belöna mig själv genom att baka en saffranskaka att njuta av och sedan titta på några julfilmer...Alltså, säsongens första julfilmer!
Plötsligt gick de sista timmarna lite lättare när jag hade en sådan mysig kväll inbokad:)))

Sagt och gjort, medan den sista tvätten torktumlades gjorde jag en sockerkakssmet med saffran...


..sedan gick jag en promenad med hundarna och när jag kom hem satte jag på filmklassikern Meet Me in St. Louis med Judy Garland. Filmen är från 1944 och det är musikal som följer en familj ett halvår runt sekelskiftet.


Den har trallvänlig musik och i slutet är det några julscener då bland annat Judy Garland sjunger den klassiska julsången Have Yourself a Merry Little Christmas.


Jag har en förkärlek till gammaldags julfilmer och den här ser jag flera gånger varje höst.

Nu ska jag bara skriva klart det här inlägget så ska jag äta lite saffranskaka och titta på The Holiday.


Jag antar att de flesta av er har sett den underbara filmen, och har ni det inte så är det på tiden att ni gör det! 
Själv är jag så tacksam att jag har min kärlek till julen och allt som har med julen att göra och att den kärleken kan förgylla mitt liv lite grann och sätta en fin punkt på en dag som jag annars bara vill glömma...

Julkram!

Annie

3 kommentarer:

  1. Ja men visst är det skönt att ha julen där som en liten "tröst" :) När mörkret kommer och livet är lite jobbigt så är det så skönt att kunna släppa allt och kunna julmysa!

    SvaraRadera
  2. Det är ju så mysigt med julfilmer, har hunnit titta på några redan som jag hittat på netflix :)

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att julen finns där som en räddare i nöden :) Ska själv tänka på det när jag har en riktigt dålig dag, att försöka rädda den med julmys framåt kvällen.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!