måndag 29 augusti 2016

Julplaneringsrapport

Hej mina julvänner!

Det är så mysigt att vara igång och julblogga igen, och få umgås med alla ni som är lika jultokiga som jag. Det är ganska lustigt, men varje vår känns julen långt borta och det är svårt att förstå hur man kan vara så galen i julen under andra tider på året. Jag funderar kanske på om jag verkligen kommer att bli julsugen den kommande hösten..? Sedan kommer sensommaren och jag ser någon julbloggare som har startat...kanske lite väl tidigt tänker jag...men så kanske jag tänker att det skulle vara kul med ett juligt Instagram-konto...och då hittar jag ju ännu fler julvänner som lägger upp mysiga bilder...och så börjar jag fundera på vad jag kan fota...och så ser jag att ännu fler julbloggare tänker på julen...och då börjar jag också tänka på julen...man kanske ska skriva ett inlägg...och så börjar man bli sugen på julfilmer...för att inte tala om julmusik...och så kanske man ska ta fram lite mysiga julbroderier att sy på...och köpa virkgarner i rött och vitt...och helt plötsligt snurrar julen omkring nästan hela tiden i skallen på mig nästan 4 månader innan julafton! Då är det så underbart att ha den här platsen där jag kan vara mitt galna juliga själv helt öppet, och dessutom träffa andra lika galna människor...Eller förresten, det är resten av världen som är galen som inte förstår tjusningen med att njuta av julens magi så länge man kan:)))

Så nu när jag har gjort klart att julen snurrar i skallen på mig mest hela tiden, så tänkte jag att jag skulle dela med mig av hur långt JAG har kommit i julplaneringen så här cirka 4 månader innan dagen D:) Jag ska ju försöka vara mer organiserad och ute i god tid med allt mm så att jag hinner njuta i december.

- Jag har lagt in en bevakning på Leila Lindholms nya julbok! Jag älskar Leila och har länge drömt om vilken fin julbok hon skulle kunna göra, så jag hoppas att jag inte blir besviken:) Jag har inte tänkt att köpa några andra julböcker i år; jag har ju så att det räcker tror jag (typ 20 stycken)!

- Jag har hållit på med julklappar nästan hela året. Förra året hann jag inte göra klart en del saker-trots att jag började i juli/augusti- och det jag hann klart med fick jag ofta sitta uppe sent för att fixa. Så det vill jag undvika i år.

Ett korkunderlägg med virkat överdrag ska mormor få i julklapp.
Nästa steg är att skriva ner en lista på färdiga julklappar samt en lista på ännu mer julklappsideer.

- Jag har skickat efter provprenumerationer på ett par av mina favorittidningar som har mysiga jul- och vinternummer typ Drömhem&Trädgård.

- Jag har börjat fundera på exakt vilka bakverk jag ska ha på Adventsfikat och vilka jag ska ta bort. Helt klart är att jag måste 'banta' julfikat, och kanske 'bara' ha runt 10 olika bakverk samt kanske 4 (?) gluten- och laktosfria varianter. Problemet är ju att jag gillar att julbaka och göra julgodis och därför vill jag prova nya saker varje år. Men jag kanske får sprida ut bakningen under flera månader och flera tillfällen så att jag slipper att stå i köket dygnet runt i två veckor innan Adventsfikat. Och jag kanske kan göra enbart julgodis som julklapp till vissa...? Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska organisera julbak och julgodis men jag funderar och kommer säkerligen att blogga om det senare i höst!

- Jag och min pyssliga syster (@lillaskaparboden på Instagram) har planerat en tävling här på bloggen framöver vilket känns jättespännande! Det blir den första bloggtävling jag har ordnat och det är väl på tiden med tanke på att det här är mitt tredje år som julbloggare:)

- Jag har börjat hamstra saker som kommer att behövas framöver. Willys hade erbjudande på strösocker häromveckan och med hjälp av mamma och syrran har jag köpt på mig c:a 20 kilo (!!!) socker som jag hoppas ska räcka under de kommande månadernas bakning och julgodistillverkning:))) Nu väntar jag bara på att jag ska kunna hamstra vetemjöl och blockchoklad till bra pris för det är andra saker som går åt som smör under höst/julen här hos mig:)

Ikväll när jag skulle sätta mig ner med datorn och skriva det här inlägget var jag SÅÅÅ sugen på att lyssna på julmusik, men det känns nästan fööör tidigt, även för mig... Men jag hittade en online RADIO med massor av julmusikkanaler och där valde jag en kanal med klassisk instrumental julmusik vilket kändes som en bra kompromiss med mig själv. Jag får höra lite julmusiktoner i en annan skepnad men ändå känns det lite mysigt:)
Jag har även börjat bli sugen på julfilmer, men där försöker jag också vänta liiite till i alla fall. Men jag är riktigt sugen på att titta på The Holiday; den är ju såå mysig och romantisk.

 
Få se hur länge jag kan hålla mig ifrån julfilmslådorna...:)

Julkram!

Annie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!