söndag 19 december 2021

Årets julklappsspel!

 Hej Mina Julvänner!

Igår hade vi vårat årliga julklappsspel hemma hos mamma. Det är en superkul jultradition vi införde för många år sedan för att dels ha något julfirande hemma hos mamma under december och dels för att det är kul och för att vi alla får chansen att lägga beslag på lite flera julklappar...och det är ju aldrig fel😉😁. Vi hade planerat att ha julklappsspelet tidigare i december för att sprida ut de juliga trevligheterna lite mer, men det var först igår som vi kunde hitta en lucka i allas jobbscheman. Dagen till ära så hade min syrra på sig en jättefin jultröja😍😍😍.


Och när jag frågade var hon hade köpt den så fick jag höra att hon hade GJORT den!!! Wow😲🙌! Jag slutar aldrig förvånas över min fina syrras enorma kreativitet💝! 

Nytt för i år var att ALLA som deltog fick ta med egna bidrag till julklappshögen. Förr om åren har ju vi vuxna stått för alla julklappar, men nu är alla syskonbarnen vuxna och tjänar egna pengar så då får de också bidra på ett vuxet sätt till julklappspelet. Och vi andra vuxna konstaterade efteråt att det var väldigt kul att att det var så många julklappar som vi inte hade fixat, och att syskonbarnen kunde bidra med julklappar som de själva kanske var mer intresserade av.

Innan vi spelar julklappspelet så bjuder mamma alltid på texmex, så medan hon fixade i ordning det sista innan middagen så gick jag runt och tog foton på mammas juldekorationer. Det är alltid lika roligt att se hur andra dekorerar, och hemma hos mamma känner jag ju dessutom igen vissa saker från barndomen på 70-talet så det är en underbart julig nostalgitripp. 
Fast det första jag lade märke till är den här grytlappen som jag tydligen har virkat någon gång (men har noll minne av). Fin var den i alla fall!


Min lilla beagle installerade sig i det väldoftande köket med syrran. 


I år hjälpte jag mamma att ta upp den stora konstgjorda julgranen från källaren så att hon kunde ha en normalstor gran i vardagsrummet.


Granen har hängt med i över 30 år (!) och köptes nog när jag var tonåring. Och pyntet känner jag igen från min barndom, bland annat plastäpplen (som jag gillade att smaka på när jag var väldigt liten👶) och garntomtar...


...och gamla sidenkulor😍.


På tal om siden så har mamma kvar fina gamla blomsterarrangemang med sidenblommor.


Alla tomtarna var på plats.


Här 🠟🠜är en liten värmeljuslykta som jag broderade till mamma förra året som jag blev väldigt nöjd med. Jag hade tänkt göra en till mig i år men istället blev det en väldigt massa vantar stickade🧤. Jag får ta nya tag med julbroderierna nästa år💪.


På tal om broderier så har ju mamma en massa fina julbroderier. Bland annat dessa underbara tomtar som är så fina.


Jag har själv fått en kopia av den till höger i julklapp något år...men jag väntar fortfarande på en kopia på den vänstra😉.
Sedan har ju mamma gett mig orginalet på denna bonad och broderat en mindre version till sig själv.


Dessa små tomtetavlor är ju också supersöta😍!


Och i hallen har mamma en mindre julgran som är dekorerad med olika handgjorda pynt.


Sedan var maten klar och vi lät oss väl smaka...


...innan alla julklappar plockades fram.


Känns som om julklappshögen växer från år till år😁!


Det är kul att alla tre vuxna syskonbarn fortfarande vill vara med. 


Och den som var mest nöjd och mest engagerad av allihopa var min lilla paketgalning som noga övervakade allt som skedde.


Undrar var tuggbenen finns??


Vad är det i era paket???


Jag kan rapportera att min andra pälskling inte var fullt så intresserad utan låg och sov i ett hörn av köket...


Efter vi hade fått ut alla julklappar så gick vi en andra omgång då man fick stjäla paket av varandra. Sedan öppnade vi alla paket och självklart hjälpte paketgalningen till.


Därefter blev det en tredje och avslutande omgång då man har en sista chans att stjäla till sig de saker man allra mest vill ha. Och ingen har mindre än tre julklappar vid något tillfälle.

När vi till slut var klara efter tre omgångar tror jag dock att alla var ganska nöjda med sina julklappshögar. Och som sista utväg kan man ju alltid försöka byta till sig några julklappar efter det officiella spelet är över, vilket också brukar ske. Jag var definitivt nöjd i alla fall och fick åka hem med bland annat bakplåtspapper, juliga toalettpapper, bläckpennor, förvaringspåsar för mina handarbeten, servetter och den här fina julpumpen som jag har fyllt med diskmedel...


Hur är läget annars då här i Våran Lilla Julvrå? Jodå jag känner mig ganska lugn ändå tack och lov. Idag har jag bakat sista omgången lussekatter innan jul till mig och syrrans familj och fixat med lite julklappar, och i morgon blir det sista tvättstugebesöket före jul och paketinslagning. Jag har nästan alla julklappar till närmaste familjen klara men inget är inslaget än. Sedan ska jag skriva en planeringslista för de sista dagarna innan julaftonen så att jag inte glömmer något men samtidigt kan njuta av att pricka av listan allteftersom. Det brukar alltid hjälpa mig att hålla koll på läget och känna mig mindre stressad. Jag hoppas också kunna hinna med något ytterligare inlägg den här veckan; det börjar ju tyvärr närma sig slutet på julbloggssäsongen😲😥...

Julkramar💝🎅🎄🕯🕯🕯🕯,

Annie

2 kommentarer:

  1. Jag såg bilden på din systers tröja och tänkte wow, undrar var hon köpt den, jag vill ha en! Imponerad att hon gjort den!
    Ni ser ut att ha haft en underbar kväll! Vilken hög med julklappar :)

    SvaraRadera
  2. Maries strålande jul20 december 2021 22:35

    Allt ser så mysigt och trevligt ut <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!