lördag 19 november 2022

Snö och julpyntning❄️❣️

Hej mina julvänner!

I torsdag kom första snön🤗❄️🤗❣️ Medan många i min omgivning muttrade missnöjt så blev jag själv överlycklig! Framåt natten gjorde kylan att lite snö låg kvar på marken och det var såå mysigt att gå kvällspromenaden...som också tog mycket längre tid än normalt eftersom jag bara gick och njööööt😁❣️

Och i fredags morse var min granslinga på balkongen så här fin🤩❣️

Även i hundgården låg snön kvar och min minsting fick ha på sig varma ulltröjan. Och kylan håller i sig och marken är fortfarande lite vitspräcklig och det är bara såå mysigt❄️🤩❣️ Och tack vare snön har jag tankat på med fullt av julig energi inför alla förberedelser som behöver göras den kommande veckan!

Inomhus har jag börjat juldekorera och bland det första jag gjorde var att ta fram min älskade kottegran. Älskar julduken jag virkade förra året!

Julpyntning är ett krävande jobb så självklart måste man fylla på med energi med hjälp av mitt juliga favoritsnack just nu; Göteborgs pepprkakskulor doppade i vit choklad😋🤩.

På ytterdörren sitter den otroligt fina papperskransen som syrran har gjort till mig.  Det är lika mysigt varje år att hänga upp den🤩.

Jag har bytt lampskärm i köket och satt upp min egenhändigt pyntade skärm.

Och i köksfönstret hänger julkappan jag virkade förra åren, och den röda julstjärnan från Rusta, och en ljusslinga. Alla lampor är LED så ljusslingan och stjärnan får nog lysa hela tiden. Läste någonstans att led-lamporna drar så sjukt lite energi att om man kopplar in en timer så drar antagligen själva timern mer el än led-lamporna.

I vardagsrummet har jag också fått upp julgardinerna och jag är så nöjd med mina nya gardiner som jag köpte på Rusta förra året. Och tack och lov för mamma som hjälpte mig att göra om dem till panelgardiner när jag inte hade tid.

Hundarna är inte överdrivet intresserade av julpyntning utan snor hellre min plats i soffan...

...och gräver ner sig bland filtarna🥰.


Och mitt i alla julförberedelser blev jag helt plötsligt erbjuden en nästan oanvänd liten soffa... Vilket innebar att jag helt plötsligt fick ägna en dag åt att möblera om och röja i sovrummet för att få in en ny möbel (som i huvudsak kommer att vara hundarnas). Men det blev sååå bra till slut!

Min bekväma Beagle som anser att alla soffor tillhör honom - eller BORDE tillhöra honom - kan nu ha en hel soffa för sig själv i sovrummet under nätterna😅🥰! 

Häromdagen testade jag ett nytt recept på brända mandlar, och den här gången var det Leila Lindholms recept med florsocker istället för vanligt socker. De blev riktigt goda och höll sig fräscha i flera dagar, och påminde mycket om de brända mandlar man kan köpa på marknader etc. Dessutom blev de så härligt vintriga eftersom man pudlar dem med florsocker. Men har man lite problem med tänderna kanske inte det är det bästa receptet att testa eftersom nötterna blir lite knapriga... Dock tänker jag att de skulle bli en perfekt julklapp till någon som gillar nötter...och har bra tänder😂.

Hoppas ni har en fin julig helg och att ni också har fått chans att njuta av snö den senaste tiden❄️❤️❣️

Annie

4 kommentarer:

  1. HEJ din skärm

    den tycker jag ommmmmmmm

    SvaraRadera
  2. Så himla mysigt <3 Klart att hundarna ska ha en soffa :) Det receptet på brända mandlar brukar jag också göra. Så goda <3

    SvaraRadera
  3. Maries strålande jul24 december 2022 kl. 00:12

    ❤️🎄 Önskar dig en riktigt God Jul 🎄❤️

    SvaraRadera
  4. Hej är det någon som vet om Annie är okej? Jag har följt hennes julblogg i några år nu och blev orolig när hon inte la upp någonting mer efter den 19 November

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!