måndag 7 november 2022

Påbörjat julbak och en fin dag med familjen❤️

 Hej mina julvänner!

Tänk att vi i inne i november nu och det bara är 3 veckor kvar till mitt Adventsfika😱! Tiden börjar gå fortare och fortare och man vill bara trycka på slowmotion knappen så att man hinner med allt juligt man vill göra de kommande veckorna.

Själv försöker jag ta det lugnt några dagar efter en hektisk förra vecka som kulminerade i ett dagsbesök i huvudstaden för att besöka min 95-åriga mormor och mina mostrar, samt träffa pappa och Monica efter allt jobbigt (skrev om det HÄR) som hände tidigare under hösten❤️.

Dagarna innan vi åkte så började jag det officiella julbaket. Mormor ÄLSKAR nämligen saffransskorporna jag bakar efter Leila Lindholms underbara recept (HÄR berättar jag hur jag gör).


Numera kan jag receptet utantill eftersom det blir ett antal satser varje jul. Och ska jag besöka mormor så tar jag alltid med mig en burk färska saffransgula skorpor. Det blir nog ett par satser till av dessa suveräna skorpor innan årets Julfiranden är slut.


En annan godsak som min mormor älskar är minibiskvierna jag bakar varje år till adventsfikat och julen. Eftersom de trivs väldigt bra i frysen så bestämde jag mig för att baka en stor sats redan nu så att jag kunde ge henne en burk och  även ha till tillräckligt i frysen för Adventsfikat och vårat julfika dagen innan julaftonen.


Biskvier tar ett tag att göra (se alla stegen i DETTA INLÄGG) så jag brukar dela upp det på två dagar för att det inte ska kännas så långdraget. Men nu har jag i alla fall en burk med små biskvier redo i frysen inför julens fikastunder.


Så i lördags packade jag, syrran, systerdottern och mamma in oss i en bil på morgonen och drog iväg till Stockholm och våran släkt. Jag spenderade mina första 16 år i Stockholm, och studerade dessutom på Stockholms Universitet i min ungdom så på många vis känns Stockholm som hemma. Fast jag är VÄLDIGT glad att vi flyttade norrut efter jag slutade högstadiet och fann ett nytt hem på en annan mindre ort. Det är alldeles för mycket människor och bilar och byggnader i Stockholm för att jag skulle trivas där nu.... Allt sånt fick jag nog av efter mina år i London.

Den här gången - och det händer INTE ofta- så fick hundarna stanna kvar hemma och spendera dagen med min svåger. Dock var jag mycket saknad och min äldsta hund låg på mattan i hallen och stirrade på dörren i flera timmar efter vi hade åkt😭❤️.

Jag ber om ursäkt för dålig kvalitet på bilden.

Mitt på dagen kom vi fram till mormors lägenhet. Det var ett bitterljuvt besök eftersom hon måste flytta till ett demensboende och lägenheten som mormor (och morfar när han levde) haft i alla år ska tömmas. Jag har många fina minnen därifrån och det känns sorgligt att ännu en länk bakåt i tiden försvinner😢. Så jag gjorde det jag brukar vid dessa stunder och gick runt och tog foton för att föreviga denna trygga plats. 
Här blev jag och syrran förevigade i soffan i vardagsrummet, med tavlorna som morfar har målat i bakgrunden❤️ .


Sedan fikade vi och sjöng för mormor och åt tårta som mamma hade bakat. Efter vi hade fikat plockade vi fram våra födelsedagspresenter till mormor.


Jag hade stickat handleds/armvärmare till mormor som är mycket frusen nuförtiden.


De verkade passa bra och mormor verkade nöjd. Och ännu nöjdare blev hon när hon öppnade burken med skorpor🥰. Det känns verkligen fint att baka till någon som blir så otroligt tacksam❤️.


Hon fick även gosiga strumpor och ett pussel av syrran och mamma och var så nöjd med allt. Hon upprepade flera, flera gånger att det var så roligt att vi var där allihopa❤️.
Efter en stund hade hon dessutom glömt bort vad hon hade fått och då hade hon nöjet att öppna sin burk med skorpor en gång till😉🤪😅.


Till slut var vi tvungna att ta farväl och åka vidare för att träffa pappa och Monica, och varje gång jag tar farväl av mormor numera gör jag det med en klump i magen. Jag vet ju inte om det är den sista gången jag får ge henne en kram och känna hennes mjuka varma kind mot min❤️.

Sedan mötte vi upp min pappa och hans fru Monica och åt middag på en restaurang tillsammans. Det var väldigt skönt att få krama om pappa igen efter allt som har hänt, och så fint att få se dem tillsammans igen❤️. Det värmde verkligen hjärtat🥰❣️


Monica fyllde år så hon fick presenter av oss, och syrran hade gjort ett jättefint Fars Dag kort till pappa som vi gav honom.

Till slut var det dags att ta farväl men tack och lov träffar vi pappa och Monica snart igen eftersom de kommer till Adventsfikat om 3 veckor, och sedan lilla julafton 3 veckor därefter. Och vi åkte hemåt med många nya fina minnen och och våra hjärtan fyllda av kärlek till våra nära och kära.

Men nu är det dags att börja de riktiga förberedelserna inför julen och jag är så peppad🤗🤗🤗❣️ Men mer om det senare i veckan😁...

Julkramar,

Annie

1 kommentar:

  1. Men gulle som saknar matte när hon åker bort :( Sötis!
    Och mums vad gott det ser ut, förstår att din mormor blir lycklig!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!