torsdag 1 september 2022

Da'n före doppareda'n 2021

Hej Mina Julvänner!

Jag vet att det finns många människor som sörjer att sommaren officiellt är slut nu och att hösten och mörkret är på intåg, men personligen är jag såå glad att man äntligen kan krypa ner under en gosig filt i soffan och njuta av tända ljus och se fram emot den härligaste tiden på året!

 

Igår tog jag fram min allra gosigaste julklappsfilt från Jysk och tanken var ju förstås att jag skulle svepa in min i den, men som vanligt hann mina fyrbenta sötnosar före. 
Idag har det varit riktigt höstväder med regnskurar och mörka moln, vilket förstås gjorde mig riktigt sugen på mjuk pepparkaka! Jag vet inte vad det är med den här tiden på året som alltid gör mig sugen på en kryddigt väldoftande sockerkaka, och idag gjorde jag följaktligen slag i saken. 


Snacka om att det doftade underbart här hemma när denna goding gräddades i ugnen. Perfekt mellanmål när regnet smattrar mot rutan. Och jag måste erkänna att jag har lyssnat på en del julmusik idag vilket också har varit supermysigt. Julmusiken lägger sig som bomull runt själen och helt plötsligt är allt som det ska vara här i världen.

Eftersom det känns som om den officiella starten för oss julgalningar är här nu, så tänkte jag att det kunde vara lämpligt att officiellt börja denna julbloggssäsong - min NIONDE! - med att berätta om förra årets julfirande. När jag nu tittade på alla kort jag tog under julen 2021 så insåg jag att jag måste nog dela upp det på fyra inlägg, annars blir det alldeles, alldeles för långt inlägg. Till och med för den här julbloggen😉😂! Så först blir det den 23:e december, och sedan två inlägg om julaftonen och sedan ytterligare ett inlägg om vårat julfirande med min pappa och hans fru💓.

Vi hade verkligen tur och fick njuta av en vit jul 2021. Dagarna innan julen kunde vi njuta av snötäckta stigar på våra promenader...


...och både jag och hundarna njöt för fulla muggar! Tydligen doftar marken helt annorlunda när snön kommer, så hundarna får mycket att sysselsätta sig med på våra promenader. 


Gud vad jag börjar längta efter snö när jag ser dessa bilder😳❆⛄!


Som vanligt var jag de sista dagarna innan jul fullt sysselsatt med att bland annat göra julgodis och chokladkolan blev lika god som vanligt.


På julrean som började innan julen lyckades jag fynda denna toppstjärna till julgranen. Så länge jag kan minnas så har jag haft en liten glitterstjärna som har sett mer och mer luggsliten ut för varje år så det var verkligen på tiden med en ny stjärna. Om jag inte minns fel så kostade den bara 20 kr och jag velade mellan en guldstjärna och en vit... Vet fortfarande inte om jag valde rätt...


De sista julklapparna kunde jag dekorera med dessa fina julklappsetiketter som jag fick hem från Röda Korset. Just dessa etiketter var illustrerade av Underbara Clara (Clara Lidström) och precis innan jul fick jag äntligen lite pengar över och kunde skicka efter ett gäng. Ser fram emot att använda dem i år också...fast de är nästan så fina att jag bara vill spara dem, haha.

Så vaknade vi på morgonen den 23 december med hela underbara julen framför oss. Jag började dagen med att öppna mitt paket i paketkalendern medan paketgalningen tittade på. Dock kommer jag inte ihåg vad jag fick...


Sedan spenderade jag ett par timmar i köket och gjorde frosting till morotskakan, bakade en kladdkaka och gjorde i ordning laxmoussen till julaftonens julbord. Dessutom packade jag i ordning alla julklappar som skulle hämtas över till syrran inför julaftonen. Jag tyckte att det var ovanligt lite julklappar, men eftersom syskonbarnen nästan bara vill ha pengar i julklapp nuförtiden så blir det ju mindre julklappar.


Innan vi promenerade över till syrran för att börja vårat julfirande så passade jag på att ta några julkort på hundarna i lugn och ro.


För ovanlighetens skull lyckades de båda sitta still tillräckligt länge för att jag skulle få några fina bilder.


Sedan gick vi över till syrran och dit hade mamma också kommit.


Sedan gjorde vi som vi alltid gör den 23 december; slog oss ner i deras numera STORA soffa och satte på Polarexpressen. Det har faktiskt hänt att vi har tittat på en annan julfilm den 23:e, men ingen annan film ger så mycket julkänsla som Polarexpressen. Som syrran sade något år: När Polarexpressen rullar in börjar julen!


Efter ett tag hittade min busunge den stora kuddhögen och lade sig högst upp på den....


...medan hans äldre 'bror' uppvaktade mamma.


Efter ett tag somnade min busunge med huvudet på min axel, och eftersom det INTE händer ofta så var jag ju bara tvungen att försöka föreviga den händelsen. Kan ha varit det mysigaste som hände den 23 december förra året😍.


Efter ett tag blev vi så klart lite fikasugna och dukade upp gottebordet med kladdkaka, morotskaka, biskvier, syrrans chokladtryffel, oreokakor och lite annat smått och gott. Förr om åren var vi noga med att inte ta fram ALLA godsaker den 23 december utan spara en del till julaftonen, men eftersom vi nästan alltid fick rester över så har vi slutat med det och kör fulla spjäll dagen innan julaftonen också.


Ingen julfilm den 23 december utan Leila Lindholms morotskaka😋😋😋!


Sedan fick fick kameran vila medan jag njöt av slutet på Polarexpressen och en enkel middag (kan ha varit pizza..?) med familjen. För att inte tala om hur mycket jag njöt av att sedan tillsammans med syrran titta på den gamla amerikanska julfilmsklassikern White Christmas med Bing Crosby.


 Sedan jag såg den filmen för första gången under en jul i England så har den blivit en av mina mest kära jultraditioner; nästan som Kalle Anka...

När den 23:e december nästan hade gått över till julafton vandrade jag och hundarna sakta hem i det vita landskapet och njöt av att det var jul. Väl hemma igen fick hundarna gå och lägga sig i sovrummet medan jag lade fram alla deras och mina julklappar som jag hade fått av våra kära vänner.


Sedan lämnade jag vardagsrummet och gick och lade mig medan tomten som mamma sydde för ungefär 50 år sedan vakade över våra julklappar.


Mysig fortsättning på vårat julfirande 2021 kommer i nästa inlägg...

Varma julhälsningar,

Annie

6 kommentarer:

  1. Åh så mysigt ni hade det! :) ÄNTLIGEN är mörkret och kylan här säger jag! Nu vill jag bara ha snö också... Moa började i morse tjata om att få ha sina öronmuffar, det är synd om hennes öron ;)

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig kväll, så härliga och stämningsfulla bilder. Nu börjar det verkligen bli höst, så full fart mot julen, även om jag måste erkänna att jag saknar sommaren lite grann ;)

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder, bara njuter av dem <3 jag har också börjat lyssna på julmusik och tända ljus på kvällarna <3

    SvaraRadera
  4. Jag har problem med att kommentera med bloggadress, men efter flera försök gick det istället att kommentera via google kontot...

    SvaraRadera
  5. Så mysigt allt lät - både dagen och tillbakablicken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det var det:D Det är alltid lite speciellt att skriva dessa inlägg och minnas tillbaka till riktigt fina julstunder.

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!