lördag 24 september 2022

Underbar julspaning!!!

 Hej Mina Julvänner!

I tisdags gick jag en sväng till vårat lokala köpcentrum och på vägen dit brukar jag passera det här superfina trädet.


Jag vet inte vad det är för träd, men jag drömmer alltid om vilka stämningsfulla juldekorationer man skulle kunna göra med de vackra hängande barrklädda grenarna med små kottar. Det skulle bli så fint!!!

Nästan alltid när jag besöker köpcentret så passar jag på att titta in på vårat IKEA-varuhus. Den här tiden på året går man ju och längtar efter att julen ska dyka upp i affärerna och det brukar hända att IKEA får in enstaka vinterprodukter tidigt på hösten. Och turligt nog var det precis det som hade hänt!


På köksavdelningen hade de nya vinter/julprodukterna fått en hel egen hylla och jag tyckte att de små julburkarna var riktigt söta.

Jag hittade också dessa juliga pappersbullformar som verkligen tilltalade mig i sin enkelhet. Röda hjärtan kan ju aldrig bli fel till jul liksom.


Vid servett- och dukavdelningen fanns det ännu mera juligt att spana på. 


Jag drogs genast till denna jullöpare som jag gillade skarpt. 


Kändes som om den kanske skulle kunna användas på en gång eftersom mönstret bestod av blandade färger och inte enbart julfärger... Sagt och gjort; den hamnade i min IKEA shoppingkasse😁. Det gjorde även ett paket med dessa julservetter; gillade verkligen kombinationen av rött/grönt i olika toner.


Blev inte lika förtjust i dessa julservetter; vet inte riktigt hur jag ska beskriva dessa figurer...mer än att säga att de är inte direkt min typ av 'tomtar'.


Jag kände mig nöjd med mina spaningar och traskade iväg mot kassan...när denna avdelning plötsligt dök upp på väg mot utgången😁😁😁! Wow, snacka om jullycka! 


Och ännu lyckligare blev jag när jag såg att avdelningen ska vara klar till den sista september! För oss julgalningar som inte vill vänta en sekund längre än nödvändigt på affärernas julsortiment är det ju en dröm när de dyker upp så tidigt. 

Det stod en IKEA-anställd tjej som höll på att packa upp alla pallar mm och när hon såg  mig spana och fota så började vi prata en stund om deras julsortiment vilket var intressant. Och när jag spanade in den här fina julkudden som redan var framtagen... 


...så plockade hon fram andra julkuddar som de också kommer att ha i sitt julsortiment och visade mig.   

Dock föredrog jag kudden med tomtarna så den kanske får flytta hem till mig. Hon sade dock något som jag tycker mig ha märkt förr om åren, och det är att en del julsaker finns i väldigt begränsad upplaga och tar slut väldigt fort så ser man något man gillar är det bäst att hugga det på en gång.

Det var ett oväntat trevligt och givande besök på IKEA och nu längtar jag till fredag då jag ska återvända och kolla in alla julprodukter noga. Jag såg bland annat lite julklappspapper som såg lovande ut... Och jag även kan rapportera att nu ligger min nya löpare på vardagsrumsbordet och hintar om kommande underbara tider.


Jag ÄLSKAR när man kan smyga in lite juliga saker i inredningen flera månader i förväg.

Varma Julhälsningar,

Annie

8 kommentarer:

 1. Åh så fint och härligt att de börjar tidigare🧑‍🎄🕯️🎄☃️✨🥰🤍❤️❄️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är så tacksam över det! Ett år tror jag att vårat IKEA-varuhus var sist i hela Sverige med sin julavdelning...och då var jag INTE glad vill jag lova, haha.

   Radera
 2. Åååå!!! Nu är det äntligen den tiden!! Blir helt mjuk och geggig i själen!!ser ut som en lärk, de som fäller sina barr. Brukar plocka pinnar från marken efter stormar, när barren är borta. Så fint tillsammans med amaryllisar!
  Kram Caroline

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen underbart när affärerna dukar upp sina julsortiment varje år <3.
   Jag önskar verkligen att jag kunde plocka nerfallna grenar från detta träd...men eftersom det står på en privat tomt kanske det inte är den bästa idén, haha! Men drömma kan man ju:D

   Radera
 3. Det ser ut som ett lärkträd, håller med om att deras kottar är fina, så små och söta <3
  Fina saker du hittade på Ikea, håller med dig om vad som är finast :) lyxigt att ha så nära. Som du skriver så brukar mycket vara slut när jag kommer dit.
  Mönstret på löparen påminner om mönstret på en ugnsform som min mormor hade <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns verkligen som om jag kommer att gilla IKEAs julsaker i år. Så skönt när de kör en traditionell svensk julstil, och inte någon modern version med konstiga färger mm..

   Radera
 4. Så kul att se lite julsaker!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Man blir alldeles varm i själen, även om man kanske inte gillar stilen alla gånger...

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!