fredag 18 augusti 2023

En liten julig mjukstart

 Först och främst vill jag tacka för alla otroligt fina kommentarer jag fick på mitt förra inlägg🙏❤️. Ni anar inte hur mycket det värmde, speciellt eftersom det var ganska mentalt jobbigt att skriva inlägget och berätta om den jobbiga förlusten. Jag läser varenda kommentar med stor glädje, även om jag är dålig på att svara på dem🙈😔. Det beror för det mesta på att jag lägger flera, flera timmar på varje inlägg, och när inläggen väl är färdigskrivna och publicerade så är jag verkligen SÅ färdig med dem och redo att tänka på nästa inlägg. Och era underbara kommentarer till inläggen ger mig energi och motivation till att fortsätta sprida julstämning❤️🎄🎅❣️

När jag tänker tillbaka på förra hösten så är det nästan som om jag medvetet kände på mig att något jobbigt skulle hända runt julen. Jag som aldrig har firat Jul i Juli - trots att jag ses som en julgalning - bestämde mig helt plötsligt för att jag skulle fira det på stort och bjöd till och med in mamma och syrran (se HÄR). Och som inte det var nog, så firade jag också JUL I AUGUSTIJUL I SEPTEMBER och JUL I OKTOBER. Dessutom så tittade jag på fler julfilmer än någonsin under hösten. Jag tittade på Netflix, och på mina egna julfilmer, men framför allt så letade jag upp massvis av julfilmer på Youtube. Det kan vara lite riskfyllt eftersom en del filmer kan ha lite dålig kvalitet, eller sakna ett slut😳 vilket kan vara snopet😳...men i flesta fall funkar det😅. Hursomhelst, jag såg en galen mängd julfilmer under höstmånaderna...och tur var väl det, för efter Patch blev dålig och dog så klarade jag inte av julfilmer... eller julbloggar... eller julkonton... All julglädje och julstämning omkring mig kändes plötsligt bara som ett känslomässigt hån när jag själv var så fylld av sorg och ångest.

Älskade Patch vaktar julklapparna i granen❤️🎁🥹

Den 23:e december tittade vi som vanligt på White Christmas och Polarexpressen, men det var i stort sett de enda julfilmerna jag såg efter Patch dog. Jag hade massor av julfilmer inspelade också, men jag raderade de flesta efter julen.

Men nu när jag har börjat julblogga och gläntat på dörren till julvärlden så har jag faktiskt kunnat tänka på julfilmer och känt en begynnande lust till att titta på några. Därför var det extra trevligt när syrran började prata om julfilmer efter att hon nyligen hade stött på en massa julfilmer på en av hennes streamingtjänster. För er som är nya här kan jag berätta att min kära syrra kanske inte är fullt så julgalen som mig, men hon har tack och lov ingenting emot att titta på mysiga julfilmer under hela hösten, eller diskutera julklappar och jultraditioner i augusti.

Så häromdagen när vi skulle ses hemma hos henne så bestämde vi oss för att ha julfilmspremiär🤗🎄❣️ Det var nästan lite komiskt när vi skulle försöka hitta en romantisk julfilm som vi INTE hade sett; tillsammans och på var sitt håll har vi nog täckt en ganska stor del av den existerande julfilmsrepertoaren🙈🤪🤣 men till slut enades vi om att testa Dear Christmas.


Den var precis lagom att inleda julfilmssäsongen med. Trots att det definitivt inte var den bästa julfilm vi sett, och vissa detaljer var lite komiska (som 'gravid' dam med mycket tydlig boll under tröjan...som sedan föder en mycket stel dock-bebis🤦‍♀️🤷‍♀️), så var den amerikanskt småtrevlig med underbara julmiljöer, gulliga karaktärer och galna jultröjor😊.


Dagen efter så tittade vi också på film tillsammans, men då blev det en mysdeckare. Dock blev jag sugen på att baka en saffranskladdkaka som vi kunde njuta av medan vi tittade på filmen, och syrran tyckte det lät som en utmärkt idé😋💛. Så jag svängde ihop mitt favoritrecept på saffranskladdkaka och sedan kalasade jag, syrran och systerdottern på den gula kakan tillsammans med färska hallon från syrrans trädgård😋. SÅÅ gott! Och vill ni ha receptet är det bara att hojta till😊.

Tillsammans med julfilmen kändes det som en finstämd - och god - start på årets julsäsong för mig❤️. 

Julkram,

Annie

1 kommentar:

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!