lördag 8 oktober 2022

Ett juligt besök på IKEA

Hej Mina Julvänner!

Förra veckan gick jag en sväng till IKEA - väldigt trevligt att ha ett IKEA-varuhus på gångavstånd! - för att titta på deras julsortiment för 2022!!! Man vet aldrig riktigt när de kommer att öppna julavdelningen; vissa år verkar mitt varuhus vara bland de sista som får upp julsortimentet vilket har retat upp mig till orimliga proportioner, haha. Andra år är de riktigt tidiga, och i år var de tidigare än någonsin till min lycka😁! Men som vanligt när jag strosade runt bland julsakerna så hörde jag flera som gick förbi och mumlade förnärmat att det var ALLDELES för tidigt för julsaker. Stackare som inte känner magin i luften😉😁. 
Men jag ska dock tillägga att de hade inte dekorerat konstgranarna än, och en del julprodukter verkade saknas på hyllorna så det blir definitivt flera besök dit under de närmaste månaderna. Men nu tar vi väl och kikar runt lite grann, eller hur?! 


Det är alltid lika spännande att se hur deras julklappspapper ser ut! I år var det mycket rött, och grönt och vitt i olika kombinationer. 


Vilket en traditionell julmänniska som jag verkligen gillar.


Jag har de senaste åren dragits en del mot den grönfärgade julen, som tex gröna julgranskulor, så jag såg en hel del grönt julklappspapper som jag gillade.


Det stora paketet var inslaget i ett snyggt ljusgrönt (jag vet att det ser mera blått ut på denna bild tyvärr🙈) men jag kunde inte hitta just det pappret just då bland deras sortiment...😔.


Men det fanns som vanligt både klisterettiketter och och lösa ettiketter, pappersnöre och tygsnören, olika typer förvaring- och julklappspåsar, och till och med påsar av tyg. Dock kunde jag inte hitta någon dekortejp vilket jag blev lite besviken över.  


Det fanns en del konstgjorda julväxter, bland annat en snygg grangirlang med led-belysning, men jag såg inga kransar eller någon liten enklare grangirlang som jag var på jakt efter.


Dock fanns ju de här konstgjorda små minigranarna som är likadana som den jag har i mitt sovrum varje jul. Den var lite dyr att köpa även då, men med tanke på hur många år och dagar jag har använt den så har jag verkligen fått valuta för pengarna.


De här kransarna med julkulor är ju så fina, men det är nog billigare att försöka göra en egen variant med billiga kulor från Rusta och ÖoB etc...


Som vanligt fanns det dekorationer i halm och papper.


Hade jag inte köpt en ny toppstjärna förra julen hade jag nog slagit till på en av dessa. Och den där kransen med guldbjällror i bakgrunden är så fin😍.


Det fanns som vanligt några dyrare julgransdekorationer...


...men de enda som tilltalade mig var dessa två små sötnosar. Skulle vilja ha ett litet eget luciatåg att dekorera med här hemma och de här två skulle ju kunna vara en början.


Det fanns en uppbyggbar adventskalender i kartong som man fyller med egna gåvor.


Den här lilla byn och medföljande julfigurer tyckte jag var riktigt söt.


På tal om mina gröna julgranskulor så hade de ett passande set med bland annat fina gröna julgranskulor som jag blev sugen på, men jag ska avvakta och se vad de andra affärerna kommer att ha för julgranskulor i år. 


Det fanns flera olika juliga kuddöverdrag.


Det fanns många olika led-ljusslingor.


Och alla möjliga andra energisnåla julbelysningar.


I år hade de verkligen satsat på många olika julstjärnor...


...i många olika stilar.


Själv har jag på senare år blivit förtjust i sådana här små julinstallationer under kupa.


För oss som gillar att pyssla i köket fanns det tex fina röda glasflaskor...


...och massor av pepparkakor och möjlighet till pepparkakspyssel.


Och så årets adventskalender.Så summan summarum tyckte jag det fanns mycket fint i deras julsortiment i år, men det saknades några saker som jag var intresserad av. Dock fick jag bland annat med mig lite julklappspapper, glögg, pepparkakor, juletiketter och pepparkaksdeg till pepparkaksbygge.

Och där skulle mitt inlägg ha tagit slut...om det inte var så att jag råkade besöka IKEA igen igår🙈😉... Och helt plötsligt hittade jag flera av de saker jag saknade vid mitt första besök på julavdelningen😁🙌.


Nu fanns det ljusgröna pappret med snöflingor på hyllan och dessutom hade de fått in dekorationstejp så jag var ju bara tvungen att fylla på min julpapperssamling och dekorationstejpssamling😁.


De hade också fått in fler konstgjorda julväxter och jag kunde lägga beslag på två konstgjorda grangirlanger som jag har planer för.


Hade jag haft en obegränsad mängd med pengar hade nog en av dessa konstgjorda små träd fått följa med mig hem. Så fina och behändigt när belysningen ingår😍. Skulle vara väldigt mysigt att kunna ställa den lilla granen på vardagsrumsbordet eller på matbordet.  

Känner mig ändå nöjd med mina julfynd från IKEA-besöken och det var verkligen härligt att få skrota runt en stund bland diverse julklappspapper, juldekorationer och juleljus. Nu får jag snällt vänta och se hur länge det dröjer innan flera affärer tar fram sitt julsortiment och det blir dags för flera högtidsstunder för en julälskare😍🎄🎅🎁!

Varma Julhälsningar,

Annie

4 kommentarer:

 1. Underbart inlägg! Nu blev jag jättesugen på att åka till Ikea (vilken lyx att du har ditt varuhus på gåavstånd 😍) Ska bli spännande att se vad du gör med gran-girlangerna ☺️

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint på dina bilder <3 Jag gillar också grönt till julen, men jag är ganska kräsen på att det ska vara rätt grön nyans. Jag har fått tag på lite gröna julgranskulor under åren.

  SvaraRadera
 3. Ofta man hör andra gå förbi och säga att det är för tidigt, men för oss julnissar är det alldeles lagom tid hehe.
  Håller med om att rött och grönt hör julen till, så får se kanske blir det en sväng till Ikea för att se om dem fått fram något i Örebros Ikea. Ska bli spännande, blir nog ett besök till Rusta också :)
  Blev väldigt avundsjuk på att du hittat glögg, nu blev jag sugen på det hehe blir att hålla ögonen öppna :) <3

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med, vilken lyx att ha ett IKEA på gångavstånd! Har inget sådant där stort varuhus på gångavstånd tyvärr. En hel del riktigt fina saker ser jag att de har i år. Jag tycker också mycket om att kolla bland julklappspapper och julgranspynt.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!