onsdag 17 november 2021

Julläget 37 dagar före julafton

 Hej Mina Julvänner!

I år känns det som om jag är sen med det mesta runt julen. Jag har spenderat så mycket tid på handarbeten nu på hösten att nästan allt annat har fått stå tillbaka. Dock inser jag så klart att jämfört med en 'normal' icke-julig människa så är läget helt under kontroll; det är bara jag som vet hur det brukar vara här hemma den här tiden på året. Men jag försöker klämma in lite olika julförberedelser mellan stickade sockor och vantar mm, eftersom Adventsfikat närmar sig med stormsteg.

Vad beträffar Adventsfikat (vilket är den första advent) är det nu klart att min pappa och hans fru kommer vilket känns underbart. Förra året var de ju inte med och vi hade ett väldigt litet Adventsfika, men i år får vi i alla fall dela dagen med pappa och Monika. Även utan pandemin så har besökarna till Adventsfikat minskat de senaste åren. Min mormor (som är 94 år) klarar inte av att komma längre😢, och då kommer inte mina mostrar heller (i alla fall inte i år). Min svågers pappa har gått bort och hans mamma bor på hem. Men som syrran sade förra året, mitt Adventsfika är ändå starten på vårat julfirande och fortfarande viktigt i våran familj. 


I måndags bakade jag lussebullar för första gången i år och en påse lade jag undan i frysen för adventsfikat. 

Såå gott!

Imorgon planerar jag att baka ett STORT lass med biskvier som ska räcka hela december. Tack och lov håller de riktigt bra i frysen, och jag har redan bakat nötkakor och chokladbollar som ligger i frysen. Jag kommer faktiskt servera köpta pepparkakor för första gången eftersom jag inte hinner baka pepparkakor innan nästa helg. Jag ska baka pepparkakor till jul senare eftersom pappa alltid får en burk med hembakta pepparkakor, men pepparkaksbak tar ju sin lilla tid så i år blir det bara en omgång...

I helgen ska mamma åka till mormor och då tar hon med sig våra julklappar till mormor och mina mostrar, och jag kommer dessutom skicka med lite bakade godsaker. Igår bakade jag saffransskorpor som mormor älskar, och de kommer också att få lite biskvier.


Kan de inte vara med på Adventsfikat får jag skicka lite adventsfika till dem tänker jag 💝🕯.

På balkongen har jag i alla fall lyckats få upp julbelysningen vilket är mysigt och skönt.


I köksfönstret har jag bytt till julkrukor, lagt fram den röda virkade fönsterremsan och hängt upp den röda julstjärnan. Köksfönstret vill jag alltid julpynta först eftersom det är mycket mysigare i köket då när man ska julstöka.


Jag har också bytt ut lampskärmen till en julig variant. 


Dock har jag inte fått upp en julgardin där än eftersom jag har virkat en ny röd julgardin...som precis har blivit klar! Förhoppningsvis kan jag få upp den någon gång i imorgon.

I sovrummet har jag fått en adventsljusstake på plats och en adventstjärna.


Jag har köpt årets första hyacinter på IKEA...


..och mina älskade julkaktusar i köksfönstret har återigen fått knoppar och blommor lagom till Advent.


Medan jag har stickat julsockor...


..och julvantar...


...så har jag tittat på mängder av julfilmer och njutit den högt efterlängtade premiären av Vinterstudion!

För en sportfåne som mig så är det alltid ett underbart tecken på att julen och vintern äntligen är på gång.

Ja, det var väl en lagom sammanfattning om julläget just nu i Våran Lilla Julvrå. 
Imorgon planerar jag som sagt att baka MÅNGA biskvier, och slå in julklappar till mormor, och kanske julpynta lite mer. Listan på saker som jag vill göra och hinna med den här tiden på året är som vanligt låååång... Ett par extra armar och 48-timmars dygn fram till julafton skulle vara min julönskan till jultomten just nu!

Julkramar🤶🎄🎁🔔⛄🕯

Annie

3 kommentarer:

  1. Haha, känner så väl igen mig med att tycka att man är sent ute när “normala”människor inte ens har börjat med julförberedelserna. Jag har fortfarande inte haft en oplanerad onsdag i höst, det har varit sjuk- och sjukgymnastbesök och idag behövde jag jobba en stund. Annars hade jag tänkt att baka idag, jag hade förberett med ingredienser. Vårt adventsfika blir dock andra advent så jag har lite mer tid på mig.
    Åh vad roligt att din pappa och hans fru kan komma till till adventsfika, vet ju hur mycket det betyder för dig <3 men visst är det sorgligt när familjemedlemmar faller ifrån traditionerna även om man vet att det måste bli så med åren. Men vad fint av dig att skicka med lite fika.
    Vilken fin jultallrik, är det engångs? Har aldrig sett sådan men jag älskar Lars Carlssont tomtar <3 de har varit mina favoriter ända sedan början av 90-talet <3
    Jag börjar också med att pynta i köket och även i vardagsrummet där jag tillbringar mycket tid <3 det är så mysigt att det äntligen har blivit dags <3
    Men wow, vilken fin julstrumpa och julvantar!! Du är helt fantastisk!
    Nu fick du en halv uppsats som kommentar men du skriver ju alltid så mycket mysigt i dina inlägg som jag vill kommentera <3 själv hoppas jag på lite inspiration till att komma igång bättre med mitt julbloggande nu. Energin har gått till allt tråkigt som har hänt….

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig bild på Kaxmörten <3
    Massa julkramar till dig och hundarna <3

    SvaraRadera
  3. Åhh så mycket gott och fint du bjuder på här. <3 Skorporna och lussekatterna ser ju gudomligt goda ut, och jag redan tänka mig den underbara doften som måste ha spridits sig hemma hos dig. Tråkigt att det inte blir lika stort adventsfika i år som vanligt, men jag hoppas det blir fint och mysigt ändå. Så underbart med allt fint julpynt hemma hos dig! <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!