fredag 5 november 2021

Årets önskelista 🎁🎅🎁

 Hej mina julvänner!

Skriver ni önskelistor?  
I våran familj var vi nog dåliga på det tills vi för några år sedan organiserade upp det här med julklappar. Då var vi nämligen i en situation där någon tyckte hen fick dåliga julklappar, medan en annan ville dra ner lite på julklapparna. Jag som äkta julgalning (som vill ha mycket julklappar och framför allt ge mycket julklappar) fick lite panik inför dessa 'klagomål', men efter en diskussion kom vi fram till att vi skulle begränsa julklappsantalet mellan vuxna till 3-6 julklappar. Dessutom skulle ALLA skriva önskelistor så att ingen efteråt skulle kunna klaga på att hen fick dåliga julklappar.. Och skriver man ingen önskelista får man inte klaga på sina julklappar, så enkelt är det. 

I stort sett tycker jag att det har fungerat bra de senaste åren. Även om man får DRAAAA önskelistor ur vissa i familjen så tror jag ALLA nuförtiden är mer nöjda på julaftonen när man har öppnat sina julklappar. Självklart avviker vi från önskelistorna ibland men det är alltid tryggt att ha dem att kika på när ork, tid, fantasi och pengar tryter i december. Plus att man får fler idéer till paketkalendrar och julklappsspel etc...! 

Julklappshög på julafton 2020 hemma hos syrran.

I min egen önskelista brukar jag mest fokusera på förbrukningsvaror som jag alltid behöver och använder, men i år har jag faktiskt drömt lite extra. Sedan får man ju tänka på att familjemedlemmarna har olika ekonomiska förutsättningar så det blir alltid högt och lågt på önskelistan. Både syrran och jag är dessutom väldigt exakta med vad vi önskar oss, medan andra i familjen är så generella så att man ibland får be om ett förtydligande så att det inte blir helt fel😁. Häromåret skrev min långtradarchafför till svåger gosedjur på sin önskelista vilket gav mig väldigt lustiga associationer😂...men det visade sig att det var frågan om maskotar till lastbilen...vilket förstås var lite mer logiskt😁. 

Nåväl, här är min önskelista för 2021...

- Bok: Birgittas Bästa Julkakor av Birgitta Rasmusson

Med tanke på att allas våran baktant nu har gått ur tiden skulle det vara fint att ha den här julboken.
I år har jag ju inte haft råd att köpa någon ny julbok så den här skulle gärna få dyka upp bland julklapparna. Här måste sägas att jag även har blivit lite sugen på Jenny Warséns bok
Jennys Jul, men den hamnade aldrig på den officiella önskelistan.

- Silvertejp
- Genomskinlig pakettejp
- Elektrisk axelvärmare 
- Elektrisk filt. Jag är ganska frusen av mig och älskar att ha lite extravärme i soffan på vinterhalvåret.
- Body Shop Vanilla Pumpkin handkräm och body butter. De sista åren har jag inte gillar Body Shops julprodukter eftersom de inte luktar jul. Men Vanilla Pumkin är en helt gudomlig doft däremot.
- Sensodyne tandkräm
- Tandborstar TePe Extra soft
- Deo Dove go fresh (rosa lock)
- Garn Raggi Sparkling Christmas från www.järbo.se

Det här är ett underbart fint garn som säljs i höst i begränsat antal. Tyvärr hade jag själv inte råd att köpa det när det lades ut på Järbo Garns hemsida, och nu vet jag inte ens om det går att få tag på längre...
Men drömma kan man ju göra, eller hur?!

- Yankee Candle juldofter. Jag ÄLSKAR Yankee Candle, och speciellt deras juldofter!
- Presentkort på Willys och Rusta
- Lagerhaus doftljus: Kanel eller Kram
- Wasa Sandwich Cheese and Chives
- Vitaminer: Mitt Val Kvinna

Det enda önskan som inte står på önskelistan och som jag önskar mig mer än något annat just nu är en hundvalp, men förhoppningsvis kan jag uppfylla den önskan på egen hand framöver🤞🤞🤞.
Vad står högst på eran önskelista i år?

Julkramar,

Annie

2 kommentarer:

  1. Vilket underbart garn <3
    Att klaga på sina julklappar sänker verkligen julstämningen...

    SvaraRadera
  2. Jag håller själv som bäst på att försöka få fram önskelistor från mina barn m fl. Det är ju praktiskt att köpa sådant som de önskar sig men jag brukar alltid försöka hitta på något eget också. Själv har jag lite praktiska saker till köket som jag önskar mig i år :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!