onsdag 20 oktober 2021

Jag var bara tvungen...!!!

 Hej Mina Julvänner!

Den senaste tiden har hela min lilla julvrå varit belamrad av handarbetsprojekt, och borden täckta av vadderade kuvert, stickmönster och garnnystan mm. Ute har det varit mörkt och regnigt och själv har jag spenderat hela den här eftermiddagen med att brottas med ett sockprojekt😩. Och med tanke på hur jobbigt hela året har varit så är det väl inte så konstigt att ikväll fick jag nog! Nu jäklar skulle det mysas till ordentligt i mitt vardagsrum. Bort med allt 'skräp' (i alla fall på det ena bordet; tar det andra imorgon😉🙈) och fram med saker som jag har längtat efter och nyligen lyckades gräva fram i mitt källarförråd. Och jag mår så bra inombords nu när jag ser mitt nypyntade vardagsrum och struntar totalt i om jag är den första i hela Sverige som har satt upp en liten adventstjärna i fönstret. Jag behövde detta! Och självklart tog jag bilder så att jag kan visa er hur (jul)mysigt det blev.

Häromdagen hittade jag äntligen påsen med ljusslingor och jullyktor i källaren så nu kunde jag ta fram min favoritlykta och ställa den på mitt rosa matbord som först fick en grå löpare pålagd. 


Den här vita lyktan i frostat glas är så fin. Jag lade ner en ljusslinga i den som sitter på timer. Älskar att ha belysningen på timer! Sedan hittade jag den här vita julblomman som fick stå på den gråa löparen...


...tillsammans med min gamla vita ljuslykta från IKEA som är perfekt för blockljus. Jag måste verkligen försöka använda mina gamla blockljus som jag har liggande i gömmorna.


I mitt vardagsrumsfönster bytte jag ut min lampskärm till den här lilla adventstjärnan i papp som jag köpte på Rusta något år för en tjuga. Den är ganska tråkig egentligen men så här på hösten är den perfekt!


Så här ser vardagsrumsfönstret ut just nu.


Jag har också min gamla ljusgardin att sätta upp, men det får bli en annan dag. 
I påsen låg också min gamla led-tavla från Rusta som tack och lov fortfarande fungerar. Jag tycker den är så mysig så det var underbart att kunna sätta upp den på väggen igen.


Sedan satte jag upp min ljusslinga med tyll (tror den forfarande finns på IKEA) i dörröppningen till köket. Det blev verkligen mysigt😍


Den passade väldigt bra ihop med mitt gamla skåp från farmor och de gröna sammetsgardinerna. 
På det gamla skåpet står det några speciella saker. En isbjörn som också kommer från farmor, en bild på min morfar i unga da'r och en gammal och sliten plasthund som vi hade i båten (som min pappa var tvungen att sälja för några år sedan😢).  


Slutligen klotlampan i glas från IKEA som jag blev så förälskad i att jag även köpte en rosa och röd variant😂🙈. Den röda står på sängbordet varje höst och jul för övrigt.

Hela eftermiddagen har detta knastrande WoodWick doftljus brunnit. Jag har haft det i gömmorna några år och börjat använda det nu först. 


Jag måste säga att jag aldrig har varit med om ett så drygt doftljus förut, och med en doft av gran så passar det perfekt att tända nu på hösten.

På Tysons minneshylla har jag två led-ljus från JULA som jag köpte tidigare i höst . De var ganska dyra (79kr) men jag köpte dem på min syrras rekommendation och de var verkligen värda sin slant. Eftersom de har vaxöverdrag kan man forma nederdelen så att de står bra och lågan rör sig väldigt naturligt. 


De bästa LED-ljus jag har testat någon gång måste jag säga.

I början när jag gick och städade av borden och plockade med grejor så följde min lilla följeslagare minsta lilla steg jag tog, men till slut gick han och lade sig i soffan.


Den här krabaten var däremot inte det minsta intresserad av sin mattes aktiviteter utan passade på att gosa ner sig i mattes favoritfilt.


Så nu sitter jag i soffan och njuter av mitt fina vardagsrum och känner mig väldigt nöjd....i alla fall i några veckor😂. Sedan är det dags för allt det julröda..!


Julmyskänslan börjar faktiskt puttra så smått inombords. Jag har saknat den💓. När jag är klar med detta ska jag koka lite risgrynsgröt till middag och sedan tror jag att jag ska avsluta kvällen med någon mysig julfilm... Perfekt slut på en vardag i oktober som blev riktigt julmysig till slut🎄🕯🎄.

Julkramar,

Annie

3 kommentarer:

  1. Maries strålande jul20 oktober 2021 kl. 21:14

    Så himla mysigt <3 klart att man ska pynta när man känner för det <3

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt det blev :) Självklart ska man få julmysa när man vill det man mår bra av ska man göra <3

    SvaraRadera
  3. Åhh så mysigt och fint du gjort det, det var du verkligen värd! <3 Det krävs inte mycket för att julstämningen ska infinna sig.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!