onsdag 23 oktober 2019

Jullistan om julbloggarna och årets första saffransskorpor!

Hej Mina Julvänner!

Nu har jag äntligen fått en ny tandkrona på plats och den senaste månadens tandvärk verkar ha försvunnit för den här gången. Såååå skönt! Nu HOPPAS jag VERKLIGEN att det är slut med drama för det här året och att jag får en chans att njuta av alla julförberedelser och allt julmys i lugn och ro🎄🤶🎄.

Nu känner jag för första gången i år att jag faktiskt kan börja fokusera på att planera Adventsfikat och  julen ordentligt och jag känner mig riktigt peppad; en känsla som har varit frånvarande hittills.
Jag har inte påbörjat en enda jullista och jag har inte börjat skriva ner vilka julklappar jag ska ge bort, eller för den delen vad jag önskar mig i julklapp. Det var tänkt att jag skulle styra upp årets paketkalender men det drog ut på tiden och till slut tröttnade syrran på att vänta och tog över den uppgiften så det i alla fall gjort😉. Men mer om det i ett annat inlägg🎁🎁🎁.

I förra inlägget publicerade jag en JULLISTA OM VÅRA JULBLOGGAR som jag hade skapat, och jag är SÅ glad att se att flera av er har tagit er tid att svara på frågorna. Jag har älskat att läsa om era tankar runt era fina julbloggar. Hos JENNY fick jag veta varför hon tycker det är dyrt att ha en julblogg, och vilket ämne hon skulle vilja förkovra sig i😊. MARRE berättar vad som får hennes ögon att tindra och vilket djur hon skulle vilja ha med på julbloggen. Jag har fått veta hur den fina headern på julbloggen EN FIN JUL kom till, och hur hennes son bidrog till att hon började julblogga.
ANNA berättar hur den viktorianska julen har inspirerat hennes julblogg och vems julmålningar hon är intresserad av, och i julbloggen SAGOLIK JUL får vi lära känna en älskad soffa och veta vad som händer den tredje veckan i oktober😊.
Har du INTE svarat på listan än så hoppas jag att du gör det; jag är fortfarande väldigt nyfiken på resten av era julbloggar😉😊❤! Och lämna gärna en kommentar så att jag inte missar svaren!!!

Eftersom det här året har varit så tungt så kände jag verkligen behov av att göra något ROLIGT och UNDERBART FÖR SJÄLEN, så jag lyckades övertala min mamma och syrra att följa med mig till SY- OCH HANTVERKSFESTIVALEN i Stockholm till helgen😀😀😀! Eftersom vi alla tre älskar att pyssla och handarbeta så är det ett himmelrike på jorden för oss😇. Dessutom hoppas vi kunna hälsa på min mormor som fyller 92 år i början på november. Då hon älskar saffransskorpor så tänkte jag ge henne en burk full av de underbara små skorporna i födelsedagspresent, så idag bakade jag årets första sats av Leila Lindholms SAFFRANSSKORPOR. De är väldigt lättbakade och smakar toppen så har ni inte testat dem måste ni göra det!


Jag började med att skålla och skala drygt en deciliter mandlar (du kan förstås använda andra nötter om du heller vill eller utesluta dem helt). Sedan smälte jag 100g margarin tillsammans med 1 gram mortlad saffran.


I med det i en bunke och tillsätt 1,5 dl sockor och två ägg. Blanda ihop och tillsätt sedan 5 dl vetemjöl och 1,5 tsk bakpulver och de skalade mandlarna.


Rulla ut tre rullar och lägg på en plåt och strö eventuellt över lite farinsocker/rörsocker och grädda i 175 grader varm ugn i 25 minuter. Jag lovar att det kommer att dofta ljuvligt!!!


Ta ut längderna, sänk temperaturen på ugnen till 125 grader och skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor.
Låt torka i ugnen under c:a 30-45 min; du får känna på dem när de är hårda.


Det kommer att bli några satser till av dessa väldoftande gula godbitar innan julen; de är perfekt att ge bort som julgåva eller julklapp om man inte vill äta upp alla själv!

Julkram!

Annie🎄🤶🎄

2 kommentarer:

  1. Gud så gott det där ser ut!! Kan riktigt känna saffransdoften genom skärmen. Så duktig du är. :) Så skönt att tandvärken släppt för dig, jag vet hur fruktansvärt ont det kan göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, de där skorporna är goda. Speciellt när de är helfärska och fortfarande lite ljumma:)
      Ja, usch vad tandvärk är jobbigt...

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!